Iz ugla programera

Programeri kuckaju. Iskustva, savete i mnogo koda. Kako sve to izgleda iz ugla programera koji radi na implementaciji ili prilagođavanju konkretne instance, šta bi rekao senior juniorima, onako iz srca i zašto nikad nije kasno da se uči i usvajaju nova znanja... Uspeh počinje ovde, priče ljudi iz IT sektora.

Šta zapravo radi DevOps?

5 min    4

Na ovo pitanje još niko nije našao precizan odgovor, i stalno se dešava da na mrežama ili u razgovorima dođe do konflikta kada se postavi ovo pitanje - jer DevOps je mitsko biće sa hiljadu ruku i obaveza i nikako da se definiše šta treba, šta ne treba, i šta zapravo radi jedan čovek na toj poziciji. (više)

Kako da izbegneš burnout i preživiš release petkom, a da ne osediš prerano?

5 min    16

Kažu da je životni vek programera 10 godina. Nakon toga, obično se prelazi na poziciju software arhitekte, middle management, CTO pozicije i tako dalje. Ovo se dešava jer fokus polako počinje da opada, stres uzima svoje, nemaš više volje da učiš gomilu novih tehnologija u srž i imaš dovoljno znanja da vodiš ljude. Ali šta ako ne želiš da nakon 10 godina radiš sa ljudima, jer coding is life? (više)

Cvetić programeri - kada ćete prihvatiti da je problem možda u vama?

4 min    34

Od kako sam počela da pišem blogove vezano za našu IT scenu i istražujem kako bih napisala iste, primetila sam jednu novu sortu programera, koji su komentarisali moje postove, blogove i ostalo. (više)

Najbolji način da startuješ svoju karijeru: Levi9 JavaScript MasterClass

8 min    0

Studiranje i šta posle? Pre otprilike 5 godina upisao si fakultet. Imao si najduže i poslednje bezbrižno leto, a onda negde oko početka oktobra su počela predavanja, a za njima i vežbe. Neka su bila dosadna, neka zanimljiva, sa nekih se bežalo, neka su se jedva dočekivala. (više)

06.04.2021.

QA tester na sajtu Polovni automobili otkriva kako ovaj posao zaista izgleda

8 min    0

Pružamo ti idealnu priliku da saznaš da li je sve ono što si do sada pročitao istina. (više)

Uroš Jelić

17.03.2021.

Web development – kodiranje ili "drag and drop" izrada

10 min    2

Izrada sajta za nekoga može biti prilično lak zadatak, ukoliko se koriste različiti CMS builderi za izradu, proces je prilično jednostavan i brz, jer ne zahteva mnogo vremena za pravljenje i brzo se postavlja da bude "živ". (više)

Osvojite senior developera - kakav oglas za posao želimo da vidimo?

3 min    1

Zašto bi senior promenio posao? Više para? Možda, mada su seniorske plate u globalu dobre i zadovoljavajuće. Pogotovo ako je osoba godinama u firmi.  (više)

Šta je code review i zašto je značajan?

4 min    0

Verovatno si u oglasima za posao naišao na pojam code review (pregled koda) kao sastavni deo poslovnog dana developera, jer kompanije često postavljaju takvu aktivnost u opisu, ali ti ne kažu šta to obuhvata i šta se od tebe kao potencijalnog kolege očekuje, koje su aktivnosti rada u takvoj kompaniji. (više)

 1 2 3 4 Sledeća 
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška