Blog Autori Tamara Prodanović
Tamara Prodanović

Tamara Prodanović

55

Diplomirana novinarka, slučajno zalutala u IT vode. Danas vodi HelloWorld tim, a ćaskanje sa programerima joj i ponedeljak pretvori u praznik. U slobodno vreme ne sedi za kompjuterom. Barem ne uvek.

Svi tekstovi autora

01.04.2016. ·
1 min

O responsivnom web dizajnu u Impact Hub-u

Marija Zarić je web dizajnerka koja će vam 13. aprila u 18 časova pričati o Responsivnom web dizajnu u beogradskom Impact Hub-u. (više)

24.03.2016. ·
3 min

ITgirls – inicijativa koja uklanja barijere

O damama u IT-ju smo već pisali, a onda smo se prijatno iznenadili kada je pokrenuta inicijativa ITgirls.rs. Inicijalna ideja bila je da se oformi okruženje u okviru kojeg će se ispitati uzroci manjka žena u IT-ju, popularisati ovo zanimanje među adolescentima i ohrabriti ženska populacija da se profesionalno ostvari u ovoj industriji. (više)

23.03.2016. ·
8 min

“Veliki plavi” na domaćem tržištu

IBM je globalna kompanija koja se više od 100 godina uspešno bavi razvojem i proizvodnjom naprednih informacionih tehnologija, pružanjem tehnoloških usluga i usluga poslovnog savetovanja, i ujedno postavlja i prati aktuelne svetske trendove. Proizvodi i usluge kompanije IBM dostupni su na našem tržištu još od tridesetih godina prošlog veka, a zvanična lokalna kancelarija otvorena je u septembru 2006. godine. (više)

10.03.2016. ·
4 min

Prosečan dan u HelloWorld.rs timu

Ponedeljak. Sunčano martovsko jutro, nešto iza 8 časova. Vojislav i Silvester (programeri) uveliko slikaju po svom koderskom platnu. Dejan i Tamara (nisu programeri) kasne, po običaju. Dejan je tražio parking mesto, a Tamara…Tamara je žensko, pa joj je oprošteno. Počinje još jedan radni dan u HelloWorld timu. (više)

18.02.2016. ·
4 min

Pričaju li programeri?

Prvi ulazak u IT kancelariju u kompaniji u kojoj radim bio je uvertira u moju fasciniranost komunikacionim veštinama programera. Pored ljubaznog „Zdravo“, u kancelariji je vladao muk i prepoznatljiv i monoton zvuk kucanja po tastaturama. Ubrzo sam shvatila da ti stručnjaci za sofisticirane programske jezike nisu nekulturni niti asocijalni, već da imaju drugačiju percepciju društveno prihvatljivih komunikacijskih obrazaca. (više)

05.02.2016. ·
2 min

HelloWorld.rs osvojio nagradu PC Pressa

Sajt HelloWorld.rs je dobio glavnu nagradu u kategoriji Servisi, u tradicionalnoj dodeli nagrada magazina PC Press najboljim sajtovima i blogovima. Kao jedan od glavnih faktora za prvo mesto u toj kategoriji je naveden IT Insajder, naš servis gde sadašnji i bivši zaposleni pišu iskustva o radu u kompanijama, kao i iskustva sa intervjua. (više)

24.11.2015. ·
2 min

U susret Geekstone konferenciji

Provodimo ⅓ života na poslu. Ukoliko ste nesrećni na poslu, život vam postaje pakao. Šta je to što vas čini srećnim na poslu i šta možete da uradite povodom toga, jedna je od tema prve Geekstone konferencije. (više)

12.11.2015. ·
1 min

Podrži Startitovu Kickstarter kampanju!

U oktobru su udruženje SEE ICT i Startit pokrenuli veliku Kickstarter kampanju, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izgradnju Startit Centra – prostora namenjenog IT zajednici, gde će se nastaviti besplatna edukacija i promocija tehnološkog preduzetništva u Srbiji i regionu. (više)

18.09.2015. ·
3 min

Ruski Mark Zuckerberg

Nazivaju ga ruskim Zuckerbergom, Če Gevarom ruskog IT-ja, Neom (zbog crne odeće koja podseća na protagonistu Matrixa). Njegova društvena mreža ima preko 200 miliona registrovanih korisnika, a krajem prošle godine pobegao je iz Rusije kada je ruski politički vrh umešao prste u poslovanje njegove kompanije. Život ovog tridesetjednogodišnjeg Rusa je uzbudljiv poput akcionog filma. (više)