HelloJunior

Znamo da su prvi koraci najteži i da ste se tek zaljubili u kod. Konkretnim savetima podržavamo vaš razvoj na nepoznatom terenu, u IT industriji.

Blog HelloJunior
10.05.2022. ·
2 min

Konkurs « IT makes S(ci)ENSE » za naučno-istraživačke boravke u Francuskoj

Sa programom « IT makes S(ci)ENSE », Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji žele da podstaknu razvoj naučne saradnje između srpskih i francuskih istraživača u oblastima budućnosti poput obnovljivih izvora energije, veštačke inteligencije i kvantne informatike kao i digitalizacije zdravstva healthtech i poljoprivrede agro tech. 

HelloWorld
0
21.03.2022. ·
9 min

Vebinar „Gde je moja prva IT prilika“: Clarivate zapošljava 20 IT studenata!

U saradnji sa kompanijom Clarivate, a u organizaciji našeg sajta HelloWorld.rs, 16.marta je organizovan vebinar pod nazivom “Gde je moja prva IT prilika?”. Kako bi put do zaposlenja bio lakši, kompanija Clarivate pokreće svoj prvi Graduate program “Clarivate Futures Program 2022” u okviru koga je planirano zaposlenje 20 IT studenata na juniorskim pozicijama, a koji su na završnoj godini svojih studijskih programa.

02.02.2022. ·
3 min

Muka pri traženju prvog posla: kako da napišeš dobar CV

Vreme je da obnovimo gradivo o pisanju CV-ja. Šta bi jedan CV početnika trebalo da sadrži kada: nemaš relevantnog iskustva, nisi siguran/na koje tehnologije da staviš, koje ne, kako da predstaviš projekte i sve ostale stvari vezane za CV i prvi intervju. 

28.12.2021. ·
4 min

Back to basics: kako pisati kvalitetan kod?

Sigurno znaš za ovu situaciju: napišeš kod, sve radi, nakon par meseci treba da se izmeni, čitaš kod, razmišljaš “Koja li je budala ovo pisala?”, pogledaš na Gitu i shvatiš da si sebi upravo dao/dala sjajan kompliment? Ni ja isto 😉

16.12.2021. ·
4 min

Voli me, ne voli me: test coverage edition

Developeri ili obožavaju ili apsolutno ne žele da čuju za testove, nema nekog sigurnog, štagod međuprostora.

03.11.2021. ·
1 min

Studiraj u Francuskoj – radi u Srbiji

U cilju smanjenja odliva mozgova, Francuska i Srbija su uspostavile saradnju na projektu Studiraj u Francuskoj – radi u Srbiji, koji će omogućiti studentima iz Srbije da steknu akademska znanja iz različitih oblasti na unverzitetima u Francuskoj.  U okviru projekta, 5. novembra, sa početkom u 10h se održava susret na temu “Prilike za zaposlenje u Srbiji u oblasti gejming industrije”. Događaj je namenjen studentima, a održava se u Mama Shalteru.  Gejming industrija u Srbiji obuhvata oko 100 kompanija, koje su objavile više od 40 igara tokom 2020. godine, a zapošljavaju više od 2100 ljudi. Razvoj ove grane, u Srbiji, kao i u Francuskoj, praćen je problemom: kako ozbediti dovoljan broj kandidata? U toku Digitalnog novembra, koji organizuje Francuski institut, vodeći stručnjaci iz Srbije i Francuske analiziraju ovaj izazov, istražuju načine privlačenja talentovanih inženjera i programera, povećavaju privlačnost ove oblasti za studente.  Agenda za petak, 5. novembar:  10.00 Uvodna reč Fatih Akcal, predstavnik Francuske ambasade u Srbiji  10.10 Okrugli sto: Emanuel Delamar (Plaine Images), Relja Bobić (Udruženje igara Srbije), Jelisaveta Lazarević (Svi za sve), moderiraće Milica Todorović (Ubisoft) 11.00 Q&A 11.30 Networking

27.09.2021. ·
3 min

Počele prijave za program za mlade talente kompanije Huawei Technologies

Seeds for the future ove godine okuplja 3.500 studenata iz 120 zemalja sveta!

HelloWorld
0
22.06.2021. ·
1 min

Ovde počinje tvoja IT karijera! Više od 140 oglasa za juniore na HelloWorld.rs

Najveća ponuda oglasa za početnike je u kategoriji Programiranje sa 77 oglasa:

07.06.2021. ·
1 min

Tu počinje tvoja IT karijera: Više od 150 oglasa za juniore na HelloWorld.rs

Ako si početnik u IT svetu i tek tražiš svoje mesto pod suncem, praksu ili posao potraži među više od 150 oglasa za juniore. 

Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.