Blog

Blog je mesto gde možeš da čitaš o navikama IT-evaca, najavama IT dešavanja, aktuelnostima na tržištu, savetima i cakama kako da uspeš na ovom dinamičnom polju.

Blog
29.11.2022. ·
4 min

Najveća otpuštanja u IT industriji u oktobru i novembru 2022.

Kako se globalne poslovne turbulencije povećavaju, tehnološke kompanije pokušavaju da pregrme oluju smanjujući broj zaposlenih.  Tehnološke kompanije našle su se u velikim finansijskim problemima ove godine, što je za rezultat imalo smanjenje broja zaposlenih.  (više)

28.11.2022. ·
4 min

Šta se promenilo u srpskom IT-ju dolaskom ruskih firmi?

Sukob u Ukrajini doneo je i nastaviće da donosi mnoge promene na koje niko nije ostao imun. Razumljivo, oni koji su najviše pogođeni promenama i primorani da se prilagođavaju „kako znaju i umeju“ upravo su Rusi i Ukrajinci. Mnogi od njih, koji su bili u mogućnosti, utočište su potražili u Srbiji. Preselili su ovde kompletne porodice, pa i firme. (više)

HelloWorld
0
23.11.2022. ·
2 min

Github Copilot vs. Replit Ghostwriter: Koji asistent za programiranje je bolji?

Ghostwriter kompanije Replit je asistent za programiranje koji koristi AI tehnologiju koji može da vam pruži sugestije koje kodiranje čine lakšim. Ghostwriter radi u onlajn development okruženju koje je slično onom koje nudi GitHubov Copilot kako bi prepoznao i kreirao kod u različitim programskim jezicima sa ciljem da ubrza kompletan development proces.   (više)

21.11.2022. ·
1 min

Završena osma po redu TX konferencija

Kompanija TX services 15. novembra organizovala je osmu po redu TX konfrenciju koja je postala centralni događaj za zaposlene u TX-u. (više)

15.11.2022. ·
5 min

Kada je vreme da se menja posao?

U karijeri svakog programera dođe trenutak (uglavnom je to ponedeljak ujutru), kada poželi da menja posao. Sa godinama to postane želja za menjanjem karijere, ali o programerima koji sanjaju o gazdinstvu, a nisu prekopali metar bašte, nekom drugom prilikom.  (više)

10.11.2022. ·
3 min

Najbolji Android telefoni za programere

Odabrati pravi telefon nikada nije lako. Svako želi specifične funkcije i specifikacije od svog telefona, a to se posebno odnosi na programere.  Bilo da ste već iskusni programer, ili tek ulazite u industriju, teško je zamisliti obavljanje posla bez pravog telefona.  (više)