Opšti IT

Njuškanje svake pore IT tržišta.
Gnezdo svih potrebnih podataka o tržištu, na jednom mestu.

Čak 22% više kandidata konkurisalo za posao putem sajta HelloWorld u 2020. nego pre godinu dana

1 min    0

Iako je pandemija virusa Covid19 umnogome uticala na ponudu poslova u Srbiji gde je opšte tržište rada doživelo i pad od 15%, situacija nije bila ista u IT sferi. (više)

27.01.2021.

HumanITarni Counter-Strike turnir

2 min    0

Za vikend 4. I 5. aprila organizovan je HumanITarni Counter Strike turnir za sve domaće IT kompanije u Srbiji koji je za cilj imao prikupljanje novčane pomoći za organizacije i institucije koje pomažu najugroženije grupe ljudi pogođene pandemijom virusa Covid-19. (više)

26.01.2021.

Reč, dve sa Urošem

2 min    0

Naš kolega Uroš Anđelić iz Beograda je odvojio nekoliko minuta i proćaskao sa nama. Otkrio nam je da radi kao programer 3 i po godine i da je samouk. Prvo je naučio Javu, a zatim PHP, Phython i JavaScript. Svoja znanja i iskustva je podelio na Quantox Virtual Conf, a svi koji ga niste gledali to možete učiniti na našem Youtube kanalu. (više)

26.01.2021.

Mračna strana JavaScript jezika

6 min    0

JavaScript je jedan od popularnijih programskih jezika. To je lagan, interpretiran i “run time” kompajliran jezik sa “first-class” funkcijama (vaše funkcije mogu biti argumenti i vraćene vrednosti kao i bilo koja varijabla i/ili bilo koji literal.) (više)

26.01.2021.

Čak 20% više kandidata konkurisalo za posao putem sajta HelloWorld u 2020. nego pre godinu dana

1 min    0

Sajt Helloworld.rs, mesto na kojem možete pronaći sve IT poslove, kompanije i poslodavce na jednom mestu, 2020. završava sa daleko boljim poslovnim rezultatima i to u godini koja je svima bila izazovna i teška zbog korona virusa, neizvesna čak i za IT industriju, inače jednu od svakako najstabilnijih grana domaće privrede.  (više)

30.12.2020.

Na kojim projektima rade najbolji IT stručnjaci?

3 min    0

IT industrija u Srbiji danas predstavlja jednu od najperspektivnijih grana privrede i vrlo značajnu destinaciju na svetskoj IT mapi zahvaljujući posvećenim inženjerima i timovima ljudi. (više)

30.12.2020.

Šta radi backend developer?

5 min    2

Backend je termin za izradu softvera ’’iza scene’’ ili ’’iza zatvorenih vrata’’, sa podvučenom reči iza, gde se sva serverska čarolija jedne aplikacije događa. (više)

Odluke države koje su uzdrmale IT svet i frilensere u Srbiji

9 min    10

IT industrija u Srbiji je jedna od privrednih grana za koju možemo da kažemo da već godinama beleži konstantan rast – i to u svakom pogledu – od broja firmi koje svoje poslovanje prebacuju u Srbiju, potražnje za stručnim kadrom, pa sve do broja domaćih kompanija koje se uključuju u globalnu IT arenu. (više)

Uroš Jelić

14.12.2020.

 1 2 3 4 5 6 Sledeća  Poslednja
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.