Blog Autori Siniša Nimčević
Siniša Nimčević

Siniša Nimčević

15

Nakon frilans rada u zlatno doba Elance platforme i putešestvija (i radnog iskustva) po Londonu, vraća se u rodnu Suboticu leta gospodnjeg 2018. Sa oko 10 godina iskustva u vebu, specijalizuje se u javaskriptu i piskara ne bi li dublje istražio neke teme i preneo znanje. Uvek otvoren za ćaskanje, savete i konstruktivnu kritiku.

Svi tekstovi autora

21.04.2022. ·
5 min

Web Components - prolazni trend ili budućnost

Neretko na javascript konferencijama, barem jedan termin dnevno zauzimaju teme kao što su PWA, web3 i, tema ovog teksta Web Components. Iako, po nekom mom subjektivnom osećaju, interesovanje prema njima nije još dovoljno konstantno, neki eksperti u polju su optimistični, a caniuse.com odiše prijatnim zelenilom.  (više)

01.04.2022. ·
4 min

Komentarisanje koda - šta je pisac hteo da kaže

  Komentar je “neuspeh” pri izražavanju kodom.  Ako niste uspeli [da se jasno izrazite], napišite komentar; ali težite da ipak uspete. Robert C. Martin  (više)

31.01.2022. ·
9 min

Pisanje CSS-a u ekosistemu JavaScript komponenata

Smatram da je sledeći korak, i nešto čemu treba stremiti, CSS-in-JS rešenje. (više)

08.12.2021. ·
6 min

Nepodnošljiva lakoća seniorata - kako, kad, s kim i gde?

Važna napomena - nameravam da delim lično iskustvo i mišljenje - ono što ja predlažem možda nije najlakši, a sigurno nije jedini način da junior postane “senior”. Takođe, svestan sam da je ova titula često arbitrarna i situaciona - “seniorat” koji ja spominjem se više odnosi na titulu “majstor zanata” u nekoj uskoj specijalizaciji nego na stavku u Curriculum Vitae pdf-u. (više)

05.11.2021. ·
7 min

Kratak vodič za kompletno razdvajanje klijentskog React koda i serverske logike

Jedan od “problema” koji se često sreću u razvoju web aplikacija je da razvoj serverskog koda (API) i koda koji pišemo za klijentsku stranu - browser - ne idu u korak. (više)

05.10.2021. ·
11 min

Testiranje javascript aplikacija

Ono što bih hteo da obradim u ovom članku je jedna celina sa težištem na konceptualnom osnovu testiranja javascript aplikacija. Mnogi programeri umeju da pišu kod, da izvrše zadatke, ali jednostavno, kada dođe do pisanja testova - učine sve kako bi to izbegli, ili možda još gore, napišu testove mehanički, čisto da se zavara mehanizam koji meri pokrivenost testovima. (više)