Blog Autori Marko Vučetić
Marko Vučetić

Marko Vučetić

21

Saradnik za odnose sa javnošću na sajtu HelloWorld.rs Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu, gde je pisao naučne radove iz oblasti energetike, a sada piše PR tekstove i išao bi na TV gostovanja 24/7. Najveći lokal patriota u timu koji obožava svoju Kuršumliju i kaže da "Mladi menjaju sve(t)", što poslednjih godina kao aktivista u praksi stvarno i primenjuje.

Svi tekstovi autora

20.12.2022. ·
2 min

Plate u IT industriji idu i do 8.500 evra

Podaci sajta HelloWorld.rs pokazuje da su kandidati u IT industriji sve aktivniji na tržištu rada, te možemo primetiti povećan broj konkurisanja na oglase u novembru za 26% u odnosu na isti mesec prethodne godine. (više)

21.11.2022. ·
1 min

Završena osma po redu TX konferencija

Kompanija TX services 15. novembra organizovala je osmu po redu TX konfrenciju koja je postala centralni događaj za zaposlene u TX-u. (više)

20.10.2022. ·
8 min

Održan vebinar: Kako razvijati IT karijeru u Srbiji?

U okviru Regionalnog sajma poslova održan je vebinar na temu „Kako razvijati IT karijeru u Srbiji?“ u organizacija sajta HelloWorld, na kome su govorili Iva Vlastelica, IT Recruiter, CreateQ, Boban Đorđević, Software Engineer & Software Development Lead, NETCONOMY i Predrag Milutinović, Senior development manager, Hyperoptic. Moderatorka vebinara bila je Bojana Ćirić sa sajta HelloWorld. (više)

26.09.2022. ·
3 min

Puls Srpske IT zajednice: Plate u IT sektoru i dalje rastu – prosek preko 1600e

Istraživanje „Puls Srpske IT zajednice“ sproveo je najveći sajt za zapošljavanje IT stručnjaka HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija Masmi na uzorku od 1328 profesionalaca i početnika u oblasti IT industrije. Ovo istraživanje pokazuje da su plate nastavile rast, te da sada prosečna iznosi čak 1600 evra, dok 10% kandidata zarađuje iznose preko 3000 evra, što je 5 puta više od prosečne plate u Srbiji. Pored visokih plata, sve više možemo primetiti kandidate koje u IT industriju ulaze sa srednjim obrazovanjem što pokazuje podatak da je svaki četvrti stručnjak u IT oblasti završio samo srednju školu. (više)

06.09.2022. ·
1 min

Mark Awards: Bojan Stanković jedan od nominovanih!

Kao i prethodnih godina, Marketing mreža nastavlja da promoviše, ističe i nagrađuje najuticajnije marketing i komunikacijske stručnjake iz kompanija u Srbiji, u okviru projekta Mark Awards. (više)

01.08.2022. ·
2 min

U prvih 6 meseci kriza nije preterano uticala na IT tržište rada

Tržište informacionih tehnologija u Srbiji se našlo pred velikim izazovom nakon sukoba Rusije i Ukrajine. Veliki broj IT stručnjaka iz ovih država pristigao u našu zemlju da bi ovde nastavio da rade. Pretpostavljalo se da će zbog krize biti znatno usporeno zapošljavanje. Međutim, prema podacima najvećeg sajta za zapošljavanje IT-jevaca HelloWorld.rs broj oglasa za posao u ovoj industriji skočio je za 26% u prvih 6 meseci 2022. godine u odnosu na isti period prošle godine. (više)

27.06.2022. ·
2 min

Šta IT stručnjaci misle o poslodavcima u Srbiji?

Izazovni projekti, prilika za usavršavanje i napredovanje, fleksibilno radno vreme, dobri odnosi u kompanijama, kao i dobijanje povratne informacije nakon razgovora za posao najčešći su pozitivni utisci domaćih IT stručnjaka o poslodavcima u Srbiji. (više)

18.04.2022. ·
2 min

Raste broj žena u IT-ju, plate i dalje kaskaju

Kroz istoriju tehnologija, IT industrija nije bila preterano naklonjena ženama. Da se situacija na tržištu rada menja, pokazuju podaci najvećeg sajta za zapošljavanje IT kandidata HelloWorld.rs, da je svaki treći kandidat koji je u potrazi za poslom pripadnica lepšeg pola. U pogledu plata i dalje postoji jasna razlika, samo 15% žena zarađuje iznos od preko 2000e, dok skoro duplo više muškaraca zarađuje isti iznos. (više)

21.02.2022. ·
2 min

Potražnja za IT kandidatima porasla za čak 65% u 2021!

Iz godine u godinu IT tržište rada je u sve većoj ekspanziji, čak ga ni pandemija korona virusa nije poljuljala. Zbog specifičnosti i obima posla, ponuda radnih mesta raste velikom brzinom. Sa druge strane, deficit kadrova je i dalje prisutan, što govore i novi podaci sajta HelloWorld.rs.  (više)