Ivan Kuzmanović

Običan i opušten lik, technology freak. Čovek koji kad ode u šoping po odeću (ili bilo šta drugo), vrati se sa nekim tech gedžetom ili komponentom za PC. Bavi se web programiranjem, trenutno kao frontend developer, sa ciljem da se lagano prebaci u fullstack kad se poklope sve kockice u glavi. U slobodno vreme kad ne ispija piva sa društvom, čita knjige, tech blogove, gleda filmove, serije, šeta uz reku i, naravno, gejming do kasno u noć.

5 dobrih i 5 loših strana programerskog posla

8 min    0

Ranije su mnogi na programiranje gledali kao na neku "uzvišenu moć čoveka" koju ima nad kompom, a koja je dostupna samo ekstremno inteligentnim ljudima, koji su zakucani u podrumima gde šamaraju po tastaturi. Dakle, čudan hobi za štrebere koji petljaju na kompovima, danas postaje jedan od prvih pravaca u odabiru karijere, postaje zanimljiv mlađoj populaciji, a stariji naraštaji počinju da uviđaju prednosti što im deca ili unuci poznaju računarske tehnologije.  (više)

20.09.2021.

Zašto i kako razvijati održivi kod

5 min    2

Ovo pitanje se tiče prvenstveno mindseta odnosno načinu razmišljanja developera gde se prilikom faze izrade planiraju prateće aktivnosti i prakse koje će timu omogućiti optimalan tempo razvoja. (više)

16.08.2021.

Kako da pišeš kod sa manje grešaka

5 min    0

Bilo da spadaš u grupu početnika u kodiranju ili si koder svetske klase, greške u pisanju koda će uvek biti prisutne, pogotovu ako šibaš po tastaturi kao Neo kad učita kung fu u sebe, pa maltretira Morpheusa u simulaciji (Sci fi freak u meni ti preporučuje da pogledaš sve Matrix filmove, ako već nisi). (više)

02.08.2021.

Kako izgleda proces testiranja softvera

8 min    1

Pre nego što uđem u priču kako izgleda taj proces testiranja softvera ili aplikacije,  moram brzinski da se osvrnem na određene pojmove koji se koriste u testiranju, kao što je na primer QA u reči ‘’QA tester’’ i šta uopšte znači testirati neki softver. Siguran sam da znaš, ali da napomenem, QA označava Quality Assurance, a to bukvalno znači garancija kvaliteta. (više)

15.06.2021.

Web development – kodiranje ili "drag and drop" izrada

10 min    2

Izrada sajta za nekoga može biti prilično lak zadatak, ukoliko se koriste različiti CMS builderi za izradu, proces je prilično jednostavan i brz, jer ne zahteva mnogo vremena za pravljenje i brzo se postavlja da bude "živ". (više)

22.02.2021.

Šta je code review i zašto je značajan?

4 min    0

Verovatno si u oglasima za posao naišao na pojam code review (pregled koda) kao sastavni deo poslovnog dana developera, jer kompanije često postavljaju takvu aktivnost u opisu, ali ti ne kažu šta to obuhvata i šta se od tebe kao potencijalnog kolege očekuje, koje su aktivnosti rada u takvoj kompaniji. (više)

26.01.2021.

Kako postati web developer?

11 min    1

Ako si sebi zadao cilj da u narednom periodu naučiš da kodiraš kako bi postao developer i priključio se uzbudljivom svetu izrade softvera i web aplikacija, znači da ti je zanimljiva pomisao da bleneš u dva monitora, stvaraš i oblikuješ kodove, dok ti se na stolu hladi pola litre kafe, a pored ti stoji nesložena Rubikova kocka koja vapi za tvojom pažnjom. (više)

30.12.2020.

 1 2 Sledeća 

Autori

SVI AUTORI
  • Uroš Jelić

  • Nataša Sedlaček

  • Bojana Ćirić

  • Jovana Milosavljević

  • Tamara Dragićević

  • Tamara Prodanović

  • Nevena Savić

Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška