05.09.2019. ·
3 min

Spremi sam svoj nastup - napiši odličan CV i zablistaj u prvim sekundama!

Spremi sam svoj nastup - napiši odličan CV i zablistaj u prvim sekundama!

Najnoviji online kurs Krojačeve škole TOP CV za kratko vreme je postao najtraženiji. Reč je o kursu za pisanje CV-ja i motivacionog pisma na engleskom jeziku.

Interesovanje je posebno poraslo kada se tražilo "mesto više" za upise uz koje su učenici dobijali i besplatnu analizu CV-ja sa savetima stručnjaka.

Svega ovoga ne bi bilo da najpoznatija izreka u HR ne svetu glasi: Nema dobrog posla bez dobrog CV-ja.

Ovo nije tačno. Mislim, izreka se ne koristi. Ali je tačno da ti za dobar posao treba dobar CV. Tačnije, potrebni su ti savršen CV i motivaciono pismo.

Zaboravi prosek, zaboravi da od prijatelja i rođaka tražiš šablone i primere. Copy-paste više ne funkcioniše. Svako bije svoju bitku i svako će sebi napraviti najbolji CV.

Konkurs za posao u stvari je audicija za važnu ulogu.

Zamisli da si glumac i imaš zadatak da u prvih nekoliko sekundi zablistaš, zaintrigiraš komisiju i pobediš konkurenciju. Ako to ne uspeš, vraćaš se kući i čekaš drugu priliku.

Nema više vremena za 5 minuta slave. Sada svako ima šansu od 5 do 30 sekundi.

Sve je jasno.

Otvaranje mejla koji si poslao komisiji, odnosno HR sektoru je tvoj nastup. Od onoga što napišeš na samom početku, zavisi da li će nastavak biti pročitan ili ignorisan. Zato je veoma važno šta pišeš i kako pišeš.

Budi pažljiv i mudar. Svaki nastup se sprema. Ni jedan glumac ne izlazi na scenu i ne dolazi na audiciju, a da pre toga ne zna šta će reći. Sve izgleda spontano, a u stvari nije. I to je posao, kao i svaki drugi. Glumci rade sve što i ostali poslovni ljudi.

U stvari, ne baš sve.

Glumci nemaju mogućnost da nekoga zamole ili da mu plate da nastupi umesto njih. Hrabro izlaze na scenu i osvajaju je, a sa njom osvajaju publiku i slavu i naredne uloge.

Zato, iako nisi glumac - bori se za svoju ulogu!

Ne nasedaj na priče da će neko drugi bolje napisati TVOJU radnu biografiju i motivaciono pismo za posao kojim ćeš se baviti možda do kraja života.

Sve što znaš, možeš i želiš da radiš najbolje ćeš opisati sam i čvrsto ćeš stajati iza tih reči.

Kada kroz online kurs Krojačeve škole naučiš zlatna pravila pisanja CV-ja i motivacionog pisma (i na engleskom jeziku) jedino što ti ostaje nakon što klikneš SEND, je da se pripremiš za intervju sa HR menadžerima i budućim kolegama.

U stvari, pripremu za intervju imaćeš već u malom prstu, jer: Ko napiše dobar CV i motivaciono pismo, već je spreman za razgovor i testiranje. (Ovo je još jedna izreka koja se ne koristi u HR svetu, ali je tačna.)

Uz online kurs Krojačeve škole savladaćeš jedan od najtežih zadataka - pisanje o sebi. Posle toga sve će biti lakše, a ti ćeš biti samouveren i spreman za ozbiljne poslovne izazove.

P.S. Obraćanje osobi muškog roda u ovom tekstu isključivo je iz stilskih razloga i nema nikakve veze sa rodnom (ne)ravnopravnošću. Usavršavanje i učenje podjednako dobro ide od ruke i damama. One su nekada posvećenije i odgovornije. Našu veliku podršku ima svako ko se trudi i želi da bude bolji.

Oceni tekst

5
15 glasova
Milena Petrović Bojković Milena Petrović Bojković

Milena Petrović Bojković, diplomirani filolog za srpski jezik koji već dugo živi u svetu digitalnog marketinga. Izabrala je da se bavi kopirajtingom i kreiranjem sadržaja za online nastup iz jasnih razloga: voli to da radi, dobro joj ide i stalno uči nešto novo. Na sajtovima krojacevaskola.com, uzkafu.rs i slovci.rs možete pročitati neke njene tekstove. Sve ostalo, što je godinama pisala, nalazi se na sajtovima, društvenim mrežama i promotivnom materijalu dosadašnjih klijenata. Među online kursevima Krojačeve škole možete slušati i njene, a biće ih još - o kreiranju sadržaja i nastupu na društvenim mrežama.

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga