O kompaniji
89
Iskustva
31
Plate
Poslovi
Ubisoft logo

Ubisoft

4
02.09.2019.

Life @Ubi

Helloworld

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo od kandidata na intervjuima svakako jeste – Zašto mi volimo da radimo baš u Ubisoft-u?

Ubisoft je ovog meseca radio istraživanje u kome se bavio upravo ovom tematikom. U ovom tekstu ću nabrojati neke od osnovnih segmenata koji su se jasno izdvojili.

  1. Projekti na kojima radimo

Ono što je za Ubisoft definitivno specifično jesu projekti na kojima radimo. Ovo su inhouse projekti, zaista velike kompleksnosti, gde na razvoju jednog našog projekta, odnosno igre na kojoj radimo, učestvuje i po 1000 članova tima najraznovrsnijih ekspertiza i iz svih delova sveta. Naša produkcija je dosta raznovrsna i u njoj osim programera rade članovi tima mnogih drugih ekspertiza – gejm dizajneri, level dizajneri, level artisti, UI artisti, development testeri. Upravo ova raznovrsnost čini našu saradnju vrlo uzbuljivom i dinamičnom, a naš rad vrlo kreativnim. Naše igre su potpuno novi svetovi, gde svaka nova igra pomera granice mogućeg i omogućava jedinstveno iskustvo za milione igrača širom sveta, pa tako i za nas. Upravo zbog toga, Ubisoft kontinuirano kreira nove tool-ove i Engine-e i uvodi najnovije tehnologije i opremu u svoj rad kako bi učinio stvaranje ovakvih projekata mogućim.

  1. Naš tim

Bez obzira na to čime se određeni član u produkciji bavi, ono što nam je svima zajedničko jeste želja da ono što radimo bude kvalitetno i ukoliko možemo da ga poboljšamo – uvek još bolje. Moj tim sačinjavaju vrlo talentovani ljudi kojima su igre često strast, a mogućnost da oni učestvuju i doprinose u razvoju ovako kompleksnih projekata osećanje ponosa. Oni ne rade ovaj posao zato što moraju, nego zato što žele. Da li je za poboljsanje kvaliteta igre potrebno da izucimo nove metode resavanja programerskih problema, upoznamo se sa novim tehnologijama, igramo igre drugih kompanija koje izlaze ili pratimo dešavanja i inovativnosti na tržištu ili u svojoj oblasti ekspertize? To je nešto što mi radimo samoinicijativno, jer nas zanima, i upravo stvar koja nas kao tim čini onim što jesmo – velika strast prema onome što radimo.

  1. Mogućnost za razvoj i napredovanje

Kod nas se velika pažnja poklanja karijeri svakog pojedinačnog člana tima. Lead-ovi aktivno brinu o njihovom zadovoljstvu i motivaciji, kao i tome da se razvijaju i napreduju u njihovoj karijeri. U skladu sa individualnim potrebama Lead i članovi tima zajedno postavljaju jasne ciljeve koje osoba treba da postigne u toku naredne godine. Nakon toga se trudimo da se osoba nađe u situacijama u kojima može da razvija ove veštine, bilo da su to različite stručne konferencije, soft skills treninzi ili poslovna putovanja u druge Ubisoft studije širom Evrope i onsite saradnja sa najrazličitijim timovima i ekspertima širom sveta. Uvek se trudimo da svaka osoba preuzima autonomiju vezanu za njen deo posla i da joj bude ostavljeno dovoljno fleksibilnosti da svoj posao organizuje kako ona smatra da je najbolje. Na taj način trudimo se da svako ima dovoljno prilika i mogućnosti u kojima može da uči i razvija se profesionalno. Ukoliko se ciljevi ispune, osoba ima mogućnost da napreduje u senioritetu u okviru svoje pozicije ili da, ukoliko izrazi interesovanje, dalje razvija svoju karijeru u nekoj drugoj oblasti ekspertize unutar našeg studija.

  1. Ubi kultura

Još jedna bitna karakteristika Ubisoft Beograd tima jesu naša korporativna kultura i klima, čije se manifestacije mogu videti svakoga dana. Dovoljan vam je jedan prolazak našim hodnikom da vidite našu svakodnevnu saradnju, grupu koja je pohrlila da pomogne prilikom neke od našim mnogobrojnih ,,kreativnih’’ radnih akcija, proslave rođendana ili prosto opuštene bleje na terasi na krovu. Ukoliko neko ima predlog kako nešto da uradimo ili poboljšamo, uvek ćemo ga saslušati i pokušati da to i implementiramo. Kada kod nas neko predloži ,,Hajde da...’’ uvek će naći društvo za predlog ili aktivnost koju je smislio i ljude koji će pomoći da se nađe način da se nešto ostvari. Jedna od stvari koju naš tim najviše vrednuje je cinjenica da svako ima priliku da radi ono što mu prija sa ljudima koji dele ista interesovanja. Imamo ekipe za sve, od pića i žurki posle posla, do zajednickog igranja igara, organizacije sportiskih turnira i board game večeri. Šta god da volite ili ne volite, ovde ćete lako naci istomišljenike.

Nadam se da sam ovim tekstom uspela da pokrijem bar one najosnovnije razloge koji za nas predstavljaju odgovor na pitanje ,,Zašto mi volimo da radimo baš u Ubisoftu?” i približim vam nas kao studio. 😊

Galerija