12.02.2024. ·
1 min

Google preimenovao Bard četbota u Google Gemini, stiže i pretplata

HelloWorld
0
Google preimenovao Bard četbota u Google Gemini, stiže i pretplata

Google je nedavno najavio promenu imena svoje AI četbot platforme Bard u Google Gemini. Ova promena je deo šireg rebrendiranja i usklađivanja Google-ovih AI modela i usluga. Sada kada je Bard postao Gemini, korisnicima će biti dostupan preko nove aplikacije za Android.

Razlog za promenu imena leži u želji kompanije da bolje odrazi napredne tehnologije koje stoje iza njenih AI modela. Gemini je ime koje je Google već koristio za svoju najnoviju generaciju AI modela, uključujući Gemini Nano za obradu podataka na uređajima, Gemini Pro koji je bio namenjen za Bard, i Gemini Ultra koji će biti dostupan u okviru Bard Advanced kasnije ove godine​​.

Gemini predstavlja Google-ovu najnapredniju “porodicu” modela, što je bio ključni razlog za promenu imena Barda u Gemini​​.

Pored promene imena, Google uvodi i naprednu Gemini verziju, Gemini Advanced, koja će biti dostupna sa modelom Ultra 1.0 kao deo nove pretplate Google One AI Premium​​.

Ova promena označava Google-ovu odlučnost da se uhvati u koštac sa AI trkom, nakon iznenadnog lansiranja OpenAI-jevog ChatGPT-ja krajem 2022. godine. Gemini će takođe biti integrisan sa Google-ovim aplikacijama kao što su Gmail, Maps i YouTube, čineći ga lako dostupnim i korisnim na mobilnim uređajima​​.

Oceni tekst

4
4 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima