O kompaniji
80
Iskustva
44
Plate
Poslovi
Continental logo

Continental

4.3

Iskustva

4.3 90%

Menadžment kompanije

3.8

Beneficije

4.6

Balans karijera-privatni život

4.4

Timska atmosfera

4.6

Zadovoljstvo projektima

3.9

Mogućnost napredovanja

4.3
Arhiva | Iskustvo
10.02.2022
Potvrđen Linkedin identitet
2 Ne preporučuje

Algorithm engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Dobra lokacija. Dobre početne plate. Udobne stolice.

Zamerke

Menadžment diše za vratom. Lakše ući u firmu nego izaći iz nje (nekoliko izlaznih intervjua gde im nije jasno zašto bi iko poželeo da napusti Continental, nuđenje drugih timova i veće plate). Ljigave i patetične "vrednosti" kompanije. Politika "mi smo jedna familija" i slične korporativne izmišljotine. Slab development. Mnogo svežih juniora s fakulteta, kvalitet proizvoda upitan. Seniori se bave menadžmntom, a juniori organizacijom taskova i developmentom, stvarajući jako neprijatne i frustrirajuće situacije.

Korisno? 16
Arhiva | Iskustvo
09.02.2022
Potvrđen Linkedin identitet
5

Software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Organizacija kompanije na najvisem nivou

Zamerke

Mala plata u odnosu na okruzenje i tezak proces za napredovanje i bonusnu stimulaciju

Korisno? 6
Arhiva | Intervju
09.02.2022
Pozitivno iskustvo

C++ Developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Tehnicki intervju, HR intervju, sve po protokolu, sitan tim ali su odlicni u tome sto rade, pitanja iz realnog zivota na tehnickom intervju-u.

Pitanja sa intervjua

  • Kako bi proverili rad automatskog zakljucavanja automobila?
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
09.02.2022
Pozitivno iskustvo

Test Engineer for Intelligent Radars and Cameras

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije se sastoji iz 3 kruga. Kandidat nakon poziva da je primljen bira željeni programski jezik u kojem će da radi kroz proces selekcije. Konkretno za ovu poziciju, izbor je bio Python ili C. U prvom krugu, rade se "teoretski" zadaci preko Google Forme. Pitanja su informativna, kako bi se proverilo koliko dobro kandidat poznaje sintaksu jezika, logiku, i način na koji taj jezik funkcioniše. Pitanja su na zaokruživanje, uz obavezno obrazloženje zaokruženog odgovora, na Engleskom. Primer jednog pitanja bi bio da se izabere tačan output na osnovu navedenog koda u pitanju, ili obrnuto (dobije se rezultat, a vi treba da izaberete koji primer koda bi doveo do takvog rezultata). U narednom krugu sledi prvo mali razgovor na Engleskom jeziku, čisto da vide kako vladate jezikom, gde treba ukratko da opišete sebe, ko ste, čime se bavite i koje veštine posedujete. Nakon toga, ostatak intervjua se nastavlja na Srpskom. Razgovor je bio sa dvoje kolega koji su strucni za poziciju za koju ste aplicirali, kao i HR menadžer koji je tu prisutan zajedno sa njima. Ako ste naveli da imate neke, bilo kakve projekte iz prošlosti, zamoliće vas da im prikažete iste i objasnite šta ste pravili. Glavni deo ovog intervjua je tehnički deo, pitanje tj. problem koji treba da rešite pred njima, naravno uz njihovu pomoć. Pitanje je bilo naravno, vezano za poziciju, u ovom slučaju za testiranje softvera. Pitanje samo po sebi nije teško, iako mi se nije tako činilo u početku zbog male treme... :) Zapravo je vrlo sažeto, jasno, i smisleno. Kolege sa intervjua su vrlo otvorene i spremne da vam pomognu. Nije neprijatna tišina gde vi radite a oni ćute i gledaju u vas i čekaju da završite. Nakon rešavanja problema i davanja odgovora na to pitanje, sledi kratak razgovor sa HR menadžerom, gde vam on postavlja pitanja za koja misli da su adekvatna i njima potrebna kao informacija. Ovo je bio opis 2 kruga, 3. krug bi bio konačna njihova ponuda za vas i dogovaranje radnog odnosa. Sve ovo navedeno je bilo u online obliku, zbog situacije sa virusom i pandemijom.

Pitanja sa intervjua

  • Koja je razlika izmedju White Box i Black Box testiranja?
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
08.02.2022

Embedded Software Engineer

Bez ponude za posao

Intervju jako težak

Kako je izgledao proces

Testiranje se vrši online. Priključite se na Teams sastanak gde nakon uvodnih reči članova HR-a i tehničkog dela dobijate link testa koji sadrži 20-tak pitanja i radi se nekih 40 minuta. Pitanja su dosta zahtevna jer je test sadržao pitanja iz c programskog jezika, struktura podataka, računarskih mreža, operativnih sistema, elektrotehnike, elektronike itd. I ako je u oglasu od zahtevanih veština traženo dobro znanje c programskog jezika, engleskog jezika i timski rad, test je daleko zahtevniji od onoga što je traženo. Recimo da je za ljude koji su završili dva smera na tehničkim fakultetima, jedan za računarstvo i drugi za elektroniku i da mole Boga da se dobro sećaju sitnica.

Pitanja sa intervjua

  • Nacrtana šema elektronskog kola na osnovu koje treba izračunati opornost jednog od otpornika.
  • Vrednosti koje će biti ištampane na ekranu nakon izvršenja nekog dela koda (c jezik)
  • Objašnjenja značenja nekih protokola u računarskim mrežama
  • Itd ;D
Korisno? 2
Arhiva | Iskustvo
27.09.2021
Potvrđen Linkedin identitet
1 Ne preporučuje

Software Engineer

Trenutno zaposlen/a

Pozitivno

Oprema ali tek kada se konacno poruci, odobre troskovi i dostavi...sto nekada traje mesecima

Zamerke

Da smanje ulogu nutricioniste (nema se vremena za pauze i rucak), tacnije, da nema toliko nepotrebnih sastanaka od kojih se samo gomila posao i komplikuje jednostavna stvar. Da se odrze obecanja. Da plate budu makar na nivou trzista. Da se suprostave drugim lokacijama, koje Novi Sad koriste kao outsourcing firmu i da smanje potrebu za prekovremenim satima koji nisu placeni. Da se ne ocekuje da svaka osoba pokriva po makar 3 pozicije. Da zaposle mediore i seniore jer svi novi su mahom juniori ili studenti.

Korisno? 18
Arhiva | Intervju
26.06.2021
Pozitivno iskustvo

System Test Engineer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prijatan razgovor od sat vremena sa team lead-om (opsta pitanja iz osnova elektrotehnike i resavanje logickih zadataka) i nakon toga razgovor sa HR-om o beneficijama i opstim uslovima.
Korisno? 1
Arhiva | Iskustvo
26.06.2021
4 Preporučuje

System Test Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Stabilna kompanija gde nema polne diskriminacije. Mozete se uvek pozaliti ukoliko se ne osecate prijatno ili mislite da se neko nije ponasao poslovno - budite sigurni da ce nesto biti ucinjeno po tom pitanju. Zene mogu dobiti promociju i dok su na trudnickom/porodiljskom.

Zamerke

Problem nastaje kada kompanija koja ima ogromno znanje i iskustvo u embeded programiranju i automotivu pokusava da to samo translira na web i mobile programiranje i na menadzerske pozicije stavi ljude koji nemaju nikakvo znanje o web niti mobile programiranju/testiranju. Primer rasprave sa menadzmentom 'Zasto se ne moze dodati komentar u json file?'

Korisno? 4
Arhiva | Iskustvo
02.06.2021
Potvrđen Linkedin identitet
4 Preporučuje

Tooling team

Trenutno zaposlen/a Manje od jedne godine

Pozitivno

Dobra organizacija, kolege su prijatne i pristupačne, razumne i za sve se može izaći u susret. Takođe je atmosfera u kancelarijama, iako nas je dosta, poprilično prijatna.

Zamerke

Manjak prostora u kancelarijama zato što broj zaposlenih eksponencijalno raste, konkretno moj tim je manjeg obima pa nekad moram dosta da sačekam da bi mi bilo ko pomogao, ukoliko mi je potrebna pomoć.

Korisno? 2
Arhiva | Iskustvo
28.05.2021
5 Preporučuje

System Tester

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Stalna dinamika Zanimljiva tema projekata Odlicna ekipa u timu

Zamerke

Malo bolja organizacija rada na projektima, ali i to se polako popravlja, tako da nemam negativne komentare :)

Korisno? 0