O kompaniji
77
Iskustva
39
Plate
Poslovi
Continental logo

Continental

4.2

Iskustva

4.2 86%

Menadžment kompanije

3.6

Beneficije

4.5

Balans karijera-privatni život

4.2

Timska atmosfera

4.5

Zadovoljstvo projektima

3.9

Mogućnost napredovanja

4.3
Intervju
18.06.2024
Negativno iskustvo

Digital Marketing Intern

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Kako je izgledao proces

Nakon poslatog CV-a pozvana sam na intervju, koji je izgledao zaista neprofesionalno tokom i nakon. Osoba iz HR-a je bila na praksi i samim tim ne može posavetovati menadžera kako profesionalno postupati tokom i nakon procesa selekcije. Sam razgovor je prošao okej, ali sa previše isticanja i dokazivanja menadžera. Nakon razgovora menadžer me je dodao na Linked in-u, što potvrđuje moje mišljenje da je sve veoma neprofesionalno i da etika ne postoji. Tokom procesa selekcije, potencijalni kandidati se ne dodaju na Linked in-u. Posle više od nedelju dana menadžer u neformalnom društvu, sa osobama koje nisu zaposlene u Continentalu, polemiše o svakoj devojci koja je bila na razgovoru. Ime, godine, “lepota kandidatkinja”, odgovori na njihova pitanja, kriterujumi po kojima je odlučivao…Naravno, napomenuo je i da se potrudio da svakome bude zaista težak intervju. Menadžer jeste zaista mlad i neiskusan, ali ga treba obučiti, naučiti i posavetovati kako se vrši selekcija. Sve informacije koje je izneo su poverljive informacije koje ostaju u kancelariji i ne dele se sa svojim prijateljima po kafićima. Žao mi je što sam se razočala u ovu kompaniju i shvatila kolika doza neprofesionalnosti je prisutna.
Korisno? 11
Iskustvo
30.05.2024
2 Ne preporučuje

Software developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Solidan kancelarijski prostor, ergonomske stolice i podesivi stolovi. Besplatni kafa, caj i voda. Benifiti nisu losi. Plate na nivou proseka ili malo iznad.

Zamerke

Potpuno odsustvo seniora u vecini timova. Oni koji bi mogli da postanu seniori se prebacuju na menadzerske pozicije bez ikakve prekvalifikacije, sto se pokazalo potpuno pogubnim. Niti oni umeju da obavljaju menadzerske poslove, niti ih zamenjuju zaposleni sa odgovarajucim iskustvom. Napredovanje i plata vam zavise od ocene ljudi sa kojima ste u timu, a koji uglavnom imaju mnogo manje znanja i iskustva od vas (jer vecina su studenti). Svi problemi (realni i imaginarni) se resavaju tako sto se prijavljuju visim instancama, pa onda za njihovo postojanje saznate u razgovoru sa menadzerom. Dobra kompanija za praktikante i one bez radnog iskustva, ali ne za mediore i seniore.

Tehnologije

QA C programming
Korisno? 2
Iskustvo
05.04.2024
5 Preporučuje

Software engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Opustena atmosfera. Hibridni rezim rada.

Zamerke

Manjak seniora, ali firma je relativno mlada u Novom Sadu. Nema puno kodiranja na nekim projektima.

Tehnologije

Python C programming
Korisno? 0
Iskustvo
28.02.2024
4 Preporučuje

Hardware Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Odlični uslovi za rad, beneficije, pouzdana i renomirana kompanija.

Zamerke

Manjak ili odsustvo suštinskog mentorstva, nivo improvizacije i stresa uglavnom nije na sjajnom nivou... Kao i u ostalim automotive kompanijama.

Korisno? 1
Iskustvo
07.10.2023
Potvrđen Linkedin identitet
2 Preporučuje

Software Engineer Intern for Vehicle Architecture & Networking

Prethodno radio/la Projekat / Freelance Manje od jedne godine

Pozitivno

Tokom mog (manje od godinu dana) provedenih u Continental Novi Sad, imao sam priliku da radim na izazovnim projektima u oblasti Vehicle Architecture & Networking. Ono što me zaista impresioniralo bila je spremnost i podrška koju sam dobio od svojih kolega. Timski duh ovde je zaista snažan, i uvek sam mogao računati na njihovu pomoć kada god sam se suočavao s izazovima. Nisu samo bili spremni da dele svoje znanje, već su takođe bili strpljivi i voljni da pomognu u ispunjavanju rokova za projekte. Ova saradnja je definitivno doprinela mom ličnom i profesionalnom razvoju.

Zamerke

Jedna stvar koja mi nije bila najugodnija tokom mog stažiranja u Continental Novi Sad bila je komunikacija putem elektronskog sistema pitanja kroz e-mail. Smatram da bi kompanija mogla da unapredi način komunikacije sa zaposlenima. Ponekad je elektronski sistem delovao neefikasno i nije pružao dovoljno podrške zaposlenima. Možda bi bilo korisno razmotriti dodatne načine komunikacije ili poboljšanje trenutnog sistema kako bi se osiguralo da svi zaposleni imaju bolji pristup informacijama i resursima. Nadam se da će moji pozitivni utisci i konstruktivne kritike doprineti daljem unapređenju iskustva za buduće stažiste i zaposlene u Continental Novi Sad. Hvala vam na prilici da budem deo vašeg tima i doprinesem projektima .

Tehnologije

Autodesk 3ds Max
Korisno? 1
Intervju
14.09.2023
Negativno iskustvo

System Test Engineer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 8 nedelja

Kako je izgledao proces

Nakon prijave, ubrzo sam dobio na mejl dalja uputstva za izradu testova preko Continental-ove platforme. Rade se 3 testa sa po 40 pitanja za svaki, i uglavnom se sve svodi na nacin razmisljanja. Otprilike par dana nakon toga sam pozvan u kompaniju za HR i tehnicki intervju, koji se rade u istom danu. Tehnicki se sastoji od pitanja za Softver testera , kao i o poznavanju C jezika, osnova elektrotehnike i o generalnom znanju o automobilskoj industriji. Sve u svemu, pozitivni utisci sa intervjua, ispitivaci krajnje korektni, dosta stvari sam naucio. Sa druge strane, smatram da previse traze u jednoj poziciji: i softver i hardver testera, dakle imao sam dosta pitanja vezanih za softver testera koja ne bih znao da prethodno nisam to radio. Nakon tehnickog, ide HR intervju, koji je tipicni intervju kao u svakoj kompaniji. Dobio sam informaciju od HR menadzerke da cu povratni odgovor dobiti, citiram "Najkasnije za 2 nedelje", medjutim odgovor sam dobio mesec i po dana kasnije, kad sam vec nasao drugi posao. Smatram da je to ispalo neprofesionalno.

Pitanja sa intervjua

  • Koje zakone elektrotehnike poznajes?
  • Nacrtaj elektricno kolo i objasni gde se sta nalazi.
  • Prevedi broj iz binarnog u heksadecimalni/oktalni/dekadni sistem i obratno.
  • Sta je LIN, a sta CAN?
  • Elementi maticne ploce?
  • Dat je zadatak u C-u, da se odredi sta ce ispisati.
  • Sta je voltmetar, a sta ampermetar?
  • Kako bi testirao da li neka komponenta za automobil radi?
Korisno? 9
Iskustvo
31.07.2023
5 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Dosta opustena atmosfera bez pritiska. Obezbedjen parking u centru grada i u planu vrtic za decu zaposlenih. Konkurentna plata i obezbedjeni soft skill treninzi.

Zamerke

Nazalost do povisica se dolazi preko kontraponude. Ukoliko vam zapadne neki od matorih projekata moze biti tesko da se popuni (ne)radni dan, ali uvek se moze traziti promena projekta, samo treba biti uporan u tome.

Tehnologije

Python Embedded C programming
Korisno? 4
Intervju
30.07.2023

Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju lak

Uživo intervju

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Bez pitanja od HR vec samo prezentacija firme. Dva inzenjera su obavljala tehnicki deo - pitanja o prethodnom iskustvu, projektima i onda set pitanja koji podsecaju na kratka pitanja sa ispita iz C-a.

Pitanja sa intervjua

  • Vise razlicitih kratkih pitanja vezanih za C (strukture, bitske operacije, pokazivaci,...)
Korisno? 1
Iskustvo
12.07.2023
5 Preporučuje

Product owner

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Dobri benefiti, velika i sigurna korporacija, dobre obuke, minimalni pritisci i pazi se na razvoj zaposlenih

Zamerke

Nedostaju bonusi kao sto ima vecina kompanija

Korisno? 2
Iskustvo
21.06.2023
5 Preporučuje

Softver inženjer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Više nego korektan odnos prema zaposlenima, odlični benefiti poput parkinga u strogom centru grada i veći broj dana godišnjeg odmora, zabavni business tripovi širom Evrope a i dalje, mogućnost rada od kuće i u multinacionalnim timovima, nema forsiranja usiljenog company culture okruženja (poput Vege), work-life balance, organizovane grupne aktivnosti i još puno toga.

Zamerke

Projekti su generalno nezanimljivi, i neretko nema puno programiranja i razvoja na njima.

Tehnologije

C++ Python Matlab C programming
Korisno? 6