CCBill

  CCBill je vodeći globalni procesor plaćanja i e-commerce provajder. Sa obradom za više od milijardu dolara u transakcijama svake godine, CCBill ima pouzdane tehnike rešavanja problema, odličnu podršku potrošačima i invativna rešenja za podršku svim tržištima. Kao deo strategije kompanije da poveća svoje globalno prisustvo, otvorili smo kancelariju u Srbiji, gde nam je cilj da regrutujemo talentovane IT profesionalce da rade na sledećoj generaciji proizvoda kompanije.

Kontakt

2353 W. University Dr. Tempe, AZ, Sjedinjene Američke Države

O nama

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto

Naši ljudi

Marijana Golijanin

Marijana Golijanin

QA Engineer

​"Kolega mi je preporucio CCBill i jako mi je drago sto sam se zaposlila i sto i ja sada iz prve ruke mogu da ga preporucim vama. Projekat na kom radim je zanimljiv i dinamican, saradnja u timu je odlicna, atmosfera je drugarska i svi su spremni...

Prikaži više
Bojana Dobran

Bojana Dobran

Product Marketing Manager

​„U kompaniji sam više od četiri godine i za to vreme sam napredovala od marketinškog pisca do menadžera proizvodnog marketinga. Plata je korektna, projekti su dinamični i uvek ima nešto novo da se nauči. Tim je sjajan i volim da provodim vr...

Prikaži više
Branka Mijatović

Branka Mijatović

HR Manager

"Prednost rada u kompanijama koje razvijaju sopstvene proizvode je u tome sto se akcenat stavlja na kvalitet u odnosu na kvantitet. Takodje, uspeh proizvoda je zajednicki uspeh i stoga se stavlja akcenat na rast i razvoj svakog pojedinca u skladu ...

Prikaži više

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 05.10.2021.
Negativno iskustvo

Merchant Support Specialist

Bez ponude za posao

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prijavio sam se pre jedno 2 nedelje za poziciju Merchant Support Specialist preko infostud-a. Prošle nedelje dobijam poziv od HR CCBill-a, pita da li možemo da zakažemo intervju jer im je moj CV bio zanimljiv. Danas smo imali intervju i iskreno pitao sam da li možemo da ga prekinemo pre vremena. Nit ja mogu da lažem kako...

2
Intervju · 27.09.2021.
Pozitivno iskustvo

Software Operations Engener

Odbio/la ponudu

Intervju veoma lak

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Inicijalan razgovor sa HR, potom su mi javili da ću imati tehnički razgovor sa šeficom HR-a i team lead-om. Posle tog tehničkog razgovora, sam imao drugi tehnički razgovor sa team lead-om i menadžerom Software Operations službe. HR je iz Srbije, dok je tim međunarodni. Tehnički intervjui su bili na engleskom. Nakon par...

Pitanja sa intervjua
  • Kakvo iskustvo imaš sa scripting-om i programiranjem?
  • Sa kojim jezicima si radio?
  • Da li si radio sa Perl programskim jezikom?
  • Koju metodologiju koristiš u rešavanju problema?
  • Kako radiš trijažu problema, odnosno kako utvrđuješ prioritet problema?
  • Navedi primere kriznih situacija u kojima si rešavao probleme.
  • Na koji način sarađuješ sa kolegama?
4
Intervju · 16.09.2021.
Pozitivno iskustvo

Software engineer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

HR intervju - Opste informacije i predstavljanje kompanije kandidatu. Pitanja o prethodnom iskustvu, o stavkama navedenim u CV-ju. Bez nepotrebnih i glupih pitanja. U jednom trenutku se konverzacija prebacuje na engleski i potrebno je i tu odgovoriti na par pitanja. Regruterka je bila izuzetno ljubazna, tako da je sam...

1
Intervju · 01.06.2021.
Negativno iskustvo

QA

Bez ponude za posao

Kako je izgledao proces

Inicijalni razgovor sa HR dobar, a onda ti kazu da ce ti se javiti sa feedback-om. I prodje mesec dana i niko ni da posalje mail da kaze da ne odgovarate. Ljudi iz HR bi stvarno trebalo da obrate paznju na to.

6
Intervju · 11.04.2021.
Pozitivno iskustvo

Junior Java Software Engineer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

HR intervju je protekao odlicno. Pitanja skroz korektna i jasna i bez nepotrebnih stvari. Sve ono sto bi trebao da sadrzi HR intervju je obuhvaceno. Skroz opusten intervju. Na kraju kratka provjera engleskog. Sto se tice tehnickog bio je to najbolji tehnicki intervju koji sam dosad imao. Opet moram pohvaliti HR-a koji...

4

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

700

QA Specialist 1 plata

MIN
700
PROSEK
700
MEDIJANA
700
MAX
700

Prosečna neto plata

1425

Software Developer 2 plate

MIN
1250
PROSEK
1425
MEDIJANA
1425
MAX
1600

Prosečna neto plata

1761

Software Engineer 3 plate

MIN
1184
PROSEK
1761
MEDIJANA
1500
MAX
2600

Prosečna neto plata

900

Test Engineer 1 plata

MIN
900
PROSEK
900
MEDIJANA
900
MAX
900

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Prosečna neto plata

800

Merchant Support Specialist 1 plata

MIN
800
PROSEK
800
MAX
800

APR