23.05.2023. ·
1 min

Održana je treća konferencija o Mašinskom učenju na Paliću, koju su organizovali InspiraHub i HelloWorld

HelloWorld
0
Održana je treća konferencija o Mašinskom učenju na Paliću, koju su organizovali InspiraHub i HelloWorld

Konferencija je okupila preko 120 posetilaca i pružila im priliku za umrežavanje. Tokom događaja je održano 19 predavanja, a učesnici su mogli uživati u prelepom pogledu na mirno Palićko jezero. Ova konferencija je bila idealna prilika za zaljubljenike i stručnjake iz oblasti mašinskog učenja i veštačke inteligencije.

MLC (Machine Learning Conference), treći po redu, okupio je najveći broj stručnjaka, istraživača i entuzijasta koji se bave obradom podataka, analizom podataka, mašinskim učenjem, veštačkom inteligencijom, kao i primenom inovativnih tehnoloških rešenja u istraživanju i razvoju poslovanja. Ove godine, Inspira Hub, koji posluje u okviru Inspira Grupe iz Subotice, bio je organizator konferencije, uz partnerstvo sajta HelloWorld.rs. Pored glavnog programa, uveli su i nulti dan koji je uključivao besplatnu radionicu o osnovama mašinskog učenja za 30 studenata, kao i otvoreni besplatan meetup za sve posetioce.

S obzirom na veliki broj stranih učesnika, program konferencije je bio na engleskom jeziku. Među predavačima su se našli stručnjaci iz Etihad Airways, Grid Dynamics, Inspira Grupe, Smartocto, Databrut, AdTech Holdinga i drugih kompanija.

Fokus ovogodišnje konferencije bio je isključivo na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji, sa posebnim naglaskom na trendove i iskustva u primeni tehnologija kao što su Computer Vision, Forecasting, Recommended systems, ChatGPT, NLP, LLP i Transformers.

Inspira Hub je izjavio da planira da i dalje promoviše Suboticu i Palić kao centralna mesta za razmenu znanja o ovim temama kroz kvalitetne diskusije i praktične primere. Sledeći susret je zakazan za sledeću godinu u isto vreme. Do tada, prateći intenzivan tehnološki razvoj, postaviće se nove teme za sledeću konferenciju.

Oceni tekst

4
2 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga