29.09.2020. ·
2 min

Jelena Kitanović, Software Developer

HelloWorld
0
Jelena Kitanović, Software Developer

Sajt HelloWorld je ozbiljna mašinerija, sklopljena od kvalitetnog koda i kompleksne serverske infrastrukture. Ipak, ta mašinerija umotana je u celofan čovekoljublja i privrženosti svojim korisnicima (čitaj: tebi).

Stoga ovaj kutak posvećujemo vašim pričama, kao svojevrsni spomenar jednog sajta za zapošljavanje.


Reci nam nešto o sebi, ti devojko draga... 

Bavim se web programiranjem već nekoliko godina, sa fokusom na back-end development. Kada sam bila mala, želela sam da budem profesorka matematike i ta želja me nikad nije prošla, samo se malo izmenila. :) Pokrenula sam Programmer Buddy-ja sa željom da delim znanje sa ljudima koji su na početku svog programerskog puta.

Otkud ti u IT galaksiji? Kad se rodila ljubav ka ovoj profesiji i koji su bili tvoji prvi IT koraci?

Nakon prirodno-matematičkog smera u Gimnaziji u Čačku, upisujem Matematički fakultet. Tu sam se, već u prvoj godini, upoznala sa čarobnim svetom algoritama. Odmah nakon te godine odlučujem da se prebacim na programerski smer, počinjem da učestvujem na raznim takmičenjima i sve više se zaljubljujem u programiranje. :)

Jesi li do sada ti tražila posao ili je on tebe pronalazio?

I jedno i drugo. Prvu praksu sam dobila zahvaljujući učešću na jednom hakatonu, a zatim i posao u istoj firmi. Posao koji mi je najviše značio, na kome sam bila 3 godine, upoznala sjajne ljude i naučila mnogo, sam sama tražila i konkurisala.

Šta te motiviše u ovom poslu?

Najviše me motiviše da kreiram proizvod koji ima direktan uticaj na nečiji život i kada vidim da neka osoba koristi ono što sam napravila. Sa druge strane, jako me motiviše i to što stalno imam pred sobom neki izazov, rešavam nove probleme i na taj način vežbam svoje moždane vijuge.

A sad jedno leksikonsko, skromno... Zašto ti je HelloWorld drag?

Zato što na jednom mestu, u lepom formatu, mogu da pronađem oglase za posao, informacije o kompanijama i iskustva sa intervjua. Obožavam i altTab bazu, ali posebno mesto u mom srcu zauzimaju ljudi, sa kojima sam imala priliku više puta da komuniciram i uvek su bili raspoloženi i super ljubazni! :)

Opiši nam domaće IT tržište zapošljavanja, onako kako ga ti vidiš.

Puno firmi, puno pozicija, puno prilika. Treba pažljivo odabrati pravu.

Savet za kolege koji su u potrazi za poslom u ovoj industriji?

Nemojte samo slati CV na gomilu random oglasa. Pronađite firmu i poziciju za koju verujete da je savršena za vas. Znajte svoju vrednost.

Oceni tekst

5
16 glasova

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga