14.03.2023. ·
1 min

HelloWorld na Kongresu Studenata Elektrotehnike i Računarstva

HelloWorld
0
HelloWorld na Kongresu Studenata Elektrotehnike i Računarstva

Drugu godinu za redom studenti eletktrotehnike i računarstva organizuju kongres „KSER“, koji je bio održan na Zlatiboru proteklog vikenda. Na ovom regionalnom događaju prisustvovalo je više od 600 studenata iz Srbije, Banja Luke i Makedonije.

Sajt HelloWorld podržao je „KSER“, a PR Marko Vučetić održao je studentima predavanje na temu „Kako do prvog posla u IT-u?“. Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa načinom rada sajta HelloWorld na kome mogu da pronađu svoje prvo zaposlenje ili praksu i da čuju koje veštine je potrebno da poseduje IT junior da bi se zaposlio. Ono što je interesovalo sve prisutne jeste i kako se kreću početne plate i koje su to tehnologije koje su danas najtraženije.

- Prosečna plata u IT industriji je 1600 evra, a juniori mogu da zarade u proseku 850 evra. Kada govorimo o tehnologijama, neke od najtraženijih su SQL, JavaScript i Java - navodi Marko.

helloworld štand na KSER

Pored sjajnih i korisnih predavanja, svi posetioci su u pauzama mogli da se prošetaju do našeg štanda i zabave uz sjajne igrice za koje su bile pripremljene vredne nagrade, kao i da se dodatno informišu o našem sajtu i prilikama za zapošljavanje.

Oceni tekst

5
4 glasa

0 komentara

Iz ove kategorije

Svi članci sa Bloga

Slični poslovi

Povezane kompanije po tagovima