Job listing has expired.

Python Software Developer

Endava d.o.o.

Beograd
Senior
18.09.2019.

logo_31412

Python Developer

Belgrade

Endava is a public technology company, with over 18 years of experience of working with some of the world’s leading Finance, Insurance, Telecommunications, Media, Technology, and Retail companies. Through the Digital Evolution, Agile Transformation and Automation solutions, Endava helps its clients be more engaging, responsive and efficient by supporting them from ideation to production.

Endava has 5,200 employees located in offices in North America and Western Europe and delivery centres in Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela, and Colombia.

Along with investing in long-term customer relationships, Endava recognized the importance of providing rewarding and challenging careers for people and, by doing so, has established itself as the employer of choice in specific regions.

Endava has been present on the Serbian market since 2015. With more than 500 employees, it is one of the biggest software companies in Serbia.

Consider a new opportunity

You will be a part of a team that works on a project for an international client on the development of automation framework and tools used by different lines of hardware and software products that are built into most popular laptop and VR equipment brands. You will work with various Python technologies that include multi-threading, inter-process communication, win32 API, COM, data analyses and writing unit and integration tests.

Qualified candidates will participate on a project within a team of engineers involved in development and design of software products, with responsibilities that may include any of the following:

 • Gathering and analysing requirements
 • Performing complex unit and integration tests
 • Researching 3rd party testing and benchmarking tools and integration those with the testing framework
 • Support and coach less experienced team members

Match your profile

 • Minimum 5 years of overall IT experience
 • Minimum 2 years of hands on experience in Python
 • Demonstrated successful programming on an object-oriented, multi-threaded software
 • Experience with Continuous Integration and Jenkins build server
 • Experience with unit testing, integration and end-to-end testing
 • Strong desire for producing high-quality and clean code
 • Strong communication skills (fluent in English, both written and spoken)
 • Exceptional team oriented approach in work
 • Being independent and initiative in suggesting improvements in processes and the product

The following skills would be a plus:

 • Experience with client/server architecture and network protocols
 • Experience with various inter-process communication mechanisms
 • Experience with Django framework
 • Intermediate knowledge of C++
 • Basic knowledge of Java Script

Additional Benefits

 • Competitive compensation package 
 • Flexible working hours
 • Employee stock options
 • Private health insurance 
 • Company sponsored trainings, domestic and international conferences, workshops and education
 • Modern casual working environment to help you be productive and have fun playing pool, table tennis and foosball 
 • Team buildings and paid slots for volleyball, football and basketball
 • Fruits and refreshments

If you are interested in this position and you have the required qualifications, please send your CV via email to jobs.belgrade@endava.com. Please note that due to large number of applications we receive, we will only contact those candidates that are selected for an interview. Thank you.

Deadline for applications: 18.09.2019.

Job listing has expired.

Upoznaj kompaniju Endava d.o.o.

 • Endava je tehnološka kompanija, sa preko 18 godina iskustva u radu sa nekim od vodećih svetskih kompanija za finansije, osiguranje, telekomunikacije, medije, tehnologiju i maloprodaju. Kroz uvođenje digitalnih rešenja, automatizaciju procesa i agilne transformacije kompanija, Endava pomaže svojim klijentima da budu više angažovani, odgovorni i efikasni podržavajući ih od ideje do realizacije. Od 2018. godine akcijama Endave se može trgovati na njujorškoj berzi.

  Endava ima više od 5.900 zaposlenih smeštenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi i razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji. U Srbiji je prisutna od 2015. godine, kada se spojila sa domaćom kompanijom PSTech (jednim od srpskih pionira na tržištu pružanja usluga softverskog razvoja). Sa više od 500 zaposlenih, jedna je od najvećih softverskih kompanija u zemlji, sa sedištem u Beogradu.

  Naša filozofija je veoma jednostavna: Fokusirani smo na uspeh ljudi: ljudi koji rade u Endavi, ali i onih s kojima sarađujemo i koji koriste naše sisteme i aplikacije.

  Zaposleni u Endavi imaju mogućnost da radom na velikim projektima, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja sarađuju sa klijentima koji su svetski lideri u oblastima u kojima posluju, i tako steknu neophodno iskustvo i budu uvek u toku sa primenom aktuelnih tehnologija i najnovijih trendova. Kompanija nudi i mogućnost rotacije na projektima, ukoliko neko želi  da radi na drugom projektu ili sa drugim tehnologijama.

  Pored ulaganja u dugoročne odnose sa klijentima, verujemo da naša najveća snaga leži u ljudima. Zato smo osmislili Sistem za razvoj karijere, koji prati napredak i individualne potrebe svakog zaposlenog. Osim potrebnih tehničkih obuka i treninga, organizujemo interno deljenje znanja kroz radionice i sesije, koje zovemo Pass it on. Naši zaposleni imaju mogućnost da usavršavaju engleski jezik, koriste online kurseve na internoj platformi Endava University, koriste besplatno platforme Safari i Pluralsight, ali i da posećuju međunarodne i domaće konferencije i druge stručne događaje. Trudimo se da obezbedimo dovoljno mogućnosti kako za lični, tako i za karijerni razvoj.

  Endava svoju eksertizu sa članovima IT zajednice deli na različitim stručnim konferencijama, ali i na meet-upima i radionicama koje organizuje u saradnji sa ICT Hub-om.

  Posebnu pažnju obraćamo i na juniore. Prve kontakte sa studentima ostvarujemo saradnjom sa studentskim organizacijama i saradnjom sa svim najvećim tehničkim faktultetima u zemlji. Za studente završnih godina i svršene diplomce nekoliko puta godišnje organizujemo tromesečne plaćene prakse, nakon koje izabrani praktikanti dobijaju i ponudu za posao.

  Prijatna radna atmosfera je neophodna za nesmetani rad, pa smo se potrudili da našim zaposlenima pružimo inspirativno radno okruženje. Osim savremeno uređenih kancelarija, postoje i game room-ovi, biblioteka, koji su na raspolaganju svim zaposlenima. U toku radnog vremena dva puta nedeljno zaposleni imaju mogućnost da idu na fudbal, košarku i odbojku. 

  Želite da postanete deo našeg tima? Pošaljite svoj CV na jobs.belgrade@endava.com


  Pogledaj profil kompanije
 • Prosečna ocena
  4.0
  na osnovu 30 recenzija
  Mogućnost napredovanja
  3.7
  Beneficije
  3.9
  Balans između karijere i privatnog života
  4.3
  Utisak o radu u kompaniji na poziciji Web Developer
  Najnoviji utisak

  Pozitivna iskustva o kompaniji:

  - Interesantni projekti, od ogromnih projekata najvecih svetskih kompanija do malih projekata - Mogucnost promene projekta (ako nije neki kritican momenat na trenutnom projektu) - Opustena atmosfera

  Zamerke kompaniji:

  - Slabiji menadzment (makar u mom slucaju) je doveo do napetosti u timu i kasnjenja na projektu (opet, nije generalno pravilo da je tako, samo moje iskustvo)

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  Project Manager
  1 plata
  1200 EUR / mesečno
  1200 1200

  QA Specialist
  1 plata
  1380 EUR / mesečno
  1380 1380

  Software Developer
  3 plate
  1383 EUR / mesečno
  1250 1550

  Solution Architect
  1 plata
  350 EUR / mesečno
  350 350

  Test Engineer
  3 plate
  1350 EUR / mesečno
  1100 1550

  Delivery Manager
  1 plata
  4500 EUR / mesečno
  4500 4500

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija