Endava

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Endava

  (28 utisaka)
86% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.8
beneficije

3.7
mogućnost napredovanja

4.3
balans između karijere i privatnog života

C++ Software Developer

potvrđen LinkedIn profil

 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Zaposlen na neodređeni vremenski period manje od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Fina radna atmosfera, doduše, koliko sam čuo, ne u svim timovima. Klasika, stoni tenis, stoni fudbal i tako to, subvencionisana cena za teretanu u zgradi, za koju svi kažu da je baš fensi.
Zamerke kompaniji
Prilično korporativno, što mi je došlo kao šok posle rada u manjoj firmi, ali je u redu.
Servisna kompanija, koja nema svoj proizvod, pa customeri umeju da budu malo naporni.
preporučujem
utisak postavljen: 21.03.2019.

Intern

potvrđen LinkedIn profil

 • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Praksa manje od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Kompanija je zaista super pogotovo za mene kao početnika gde ima dosta prostora da se učim i usavršavam. U zavisnosti u kakvom ste timu takva vam bude i atmosfera i projekat, iz mog iskustva sam ušao u veoma dobar tim sa veoma stručnim i profesionalnim kolegama. Dosta imaju razumevanja za početnike i dosta su spremni da sednu pa čak i duže od svog radnog vremena da objasne neke nejasnoće. Naravno mogućnosti napredovanja su uvek tu ali to koliko ja vidim sve zavisi od pojedinca koliko je posvećen.
Zamerke kompaniji
Zamerke parking, oprema malo ozbiljnija i dosta menadžerisanja.
preporučujem
utisak postavljen: 26.10.2018.

Postoji 10 vrsta IT-evaca.

Oni koji mogu ući u altTab bazu i oni koji ne razumeju ovu foru.

Koji si ti?

Software Developer Intern

potvrđen LinkedIn profil

 • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
 • Praksa manje od jedne godine
 • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Veoma fleksibilno radno vreme. Česte interne edukacije i predavanja, kolege spremne da podele znanje. Mogućnost menjanja timova i projekata.
Zamerke kompaniji
Nije zamerka kompaniji, ali oseća se da je okruženje korporativno, što se meni lično ne sviđa.
preporučujem
utisak postavljen: 06.09.2018.

Senior FE developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
bez ponude za posao
Intervju jako težak
Ceo proces je trajao 1 nedelju
Kako je izgledao proces
HR intervju, opisali mi kako funkcionisu, sa kime rade, mada malo se pricalo o onome zasto sam zapravo i dosao na intervju. Vise je neka psiholska procena licnosti,odnosno da li sam pogodan da me oblikuju po njihovoj zelji i meri.
Pitanja sa intervjua
 • Opisti neku situaciju sa kolegama?
 • Jel je postojao neki kolega da te nervirao?
 • Kako resavas situaciju kad te neko iznervira?

utisak sa intervjua postavljen: 22.02.2020.

C++ Internship

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
Ceo proces je trajao 8 nedelja
Kako je izgledao proces
Prvo ima kratak telefonski razgovor gde će vam tražiti da malo popričate na engleskom. Posle toga dolazi tehnički intervju za koji ne bih rekao ni da je težak ni lak. Bilo je pitanja koja su mi se učinila apsolutno besmislenim za poziciju C++ internship tj. za taj nivo znanja koji je potreban za tu poziciju i koji je bio u oglasu, algoritmi i strukture podataka i jedan zadatak na tabli. Treći je HR krug intervju gde pitaju raznorazna pitanja o iskustvu, kako bi postupio u ovoj situaciji itd. Sve u svemu ovo bi bilo jako pozitivno iskustvo da posle trećeg kruga intervjua nisam morao da čekam 5-6 nedelja na odgovor i ako su oni sami sebi postavili neki interni rok od 2 nedelje posle svakog kruga intervjua. Takođe ne bi ni samo čekanje (a ni odbijanje) bilo problem da u tom periodu čekanja devojka iz hr nije zvala kad sam slao email da se raspitam i rekla u fazonu kao mi i dalje računamo na tebe, sve je ok itd. da bi na kraju posle xyz nedelja čekanja javila da su ipak odabrali nekog sa više tehničkog znanja (što je njihovo potpuno pravo). Ostao je loš utisak zbog toga što svoj sopstveni rok nisu ispoštovali i to što su mi davali lažnu nadu čekajući bolju priliku, a pri tom ja sam znao bar 90% stvari sa tehničkog intervjua. Bio mlad i zelen pa sam odlučio da čekam odgovor iz Endave umesto da odmah tražim na sledećem mestu praksu i iskreno nisam verovao da za bedno plaćenu praksu (od svih praksi u BG donja granica proseka i 8h rada) da bi to tako funkcionisalo da čekaš bog zna koliko dugo i da ti daju lažnu nadu dok ovamo merkaju bolju mladu :D. Firma deluje kao opuštena firma bez stresa i kao ok mesto za ljude koji dolaze sveži sa faksa.

utisak sa intervjua postavljen: 06.09.2019.


Komentar kompanije Endava

Pozdrav, Pre svega hvala na ostavljenom komentaru i feedback-u. Jako nam je žao što si imao takvo iskustvo i što si bio u situaciji da dugo čekaš odgovor. Zaista se trudimo da u predviđenom roku (kao što si i sam rekao, 2 nedelje) obavestimo kandidata o ishodu kakav god da je. Međutim, i pored toga se ponekad dešavaju nepredviđene situacije koje mogu da uspore proces selekcije, a na koje ne možemo da utičemo. Svakako nam je cilj da ih izbegavamo i ne dovodimo ni kandidate, a ni nas kao kompaniju u neprijatnu situaciju. Još jednom, zaista nam je žao što si imao ovakvo iskustvo, ali nam svakako nije bila namera da odugovlačimo sa procesom jer nam je zaista bitno da svi kandidati budu obavešteni o ishodu kao i da imaju slobodu da pitaju sve što ih zanima. Ponovo, hvala ti na feedback-u i nadam se da ovo neće predstaviti prepreku za neku potencijalnu buduću saradnju.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Endava je tehnološka kompanija, sa preko 18 godina iskustva u radu sa nekim od vodećih svetskih kompanija za finansije, osiguranje, telekomunikacije, medije, tehnologiju i maloprodaju. Kroz uvođenje digitalnih rešenja, automatizaciju procesa i agilne transformacije kompanija, Endava pomaže svojim klijentima da budu više angažovani, odgovorni i efikasni podržavajući ih od ideje do realizacije. Od 2018. godine akcijama Endave se može trgovati na njujorškoj berzi.

Endava ima više od 5.900 zaposlenih smeštenih u kancelarijama u Severnoj Americi i Zapadnoj Evropi i razvojnim centrima u Rumuniji, Moldaviji, Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Argentini, Urugvaju, Venecueli i Kolumbiji. U Srbiji je prisutna od 2015. godine, kada se spojila sa domaćom kompanijom PSTech (jednim od srpskih pionira na tržištu pružanja usluga softverskog razvoja). Sa više od 500 zaposlenih, jedna je od najvećih softverskih kompanija u zemlji, sa sedištem u Beogradu.

Naša filozofija je veoma jednostavna: Fokusirani smo na uspeh ljudi: ljudi koji rade u Endavi, ali i onih s kojima sarađujemo i koji koriste naše sisteme i aplikacije.

Zaposleni u Endavi imaju mogućnost da radom na velikim projektima, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja sarađuju sa klijentima koji su svetski lideri u oblastima u kojima posluju, i tako steknu neophodno iskustvo i budu uvek u toku sa primenom aktuelnih tehnologija i najnovijih trendova. Kompanija nudi i mogućnost rotacije na projektima, ukoliko neko želi  da radi na drugom projektu ili sa drugim tehnologijama.

Pored ulaganja u dugoročne odnose sa klijentima, verujemo da naša najveća snaga leži u ljudima. Zato smo osmislili Sistem za razvoj karijere, koji prati napredak i individualne potrebe svakog zaposlenog. Osim potrebnih tehničkih obuka i treninga, organizujemo interno deljenje znanja kroz radionice i sesije, koje zovemo Pass it on. Naši zaposleni imaju mogućnost da usavršavaju engleski jezik, koriste online kurseve na internoj platformi Endava University, koriste besplatno platforme Safari i Pluralsight, ali i da posećuju međunarodne i domaće konferencije i druge stručne događaje. Trudimo se da obezbedimo dovoljno mogućnosti kako za lični, tako i za karijerni razvoj.

Endava svoju eksertizu sa članovima IT zajednice deli na različitim stručnim konferencijama, ali i na meet-upima i radionicama koje organizuje u saradnji sa ICT Hub-om.

Posebnu pažnju obraćamo i na juniore. Prve kontakte sa studentima ostvarujemo saradnjom sa studentskim organizacijama i saradnjom sa svim najvećim tehničkim faktultetima u zemlji. Za studente završnih godina i svršene diplomce nekoliko puta godišnje organizujemo tromesečne plaćene prakse, nakon koje izabrani praktikanti dobijaju i ponudu za posao.

Prijatna radna atmosfera je neophodna za nesmetani rad, pa smo se potrudili da našim zaposlenima pružimo inspirativno radno okruženje. Osim savremeno uređenih kancelarija, postoje i game room-ovi, biblioteka, koji su na raspolaganju svim zaposlenima. U toku radnog vremena dva puta nedeljno zaposleni imaju mogućnost da idu na fudbal, košarku i odbojku. 

Želite da postanete deo našeg tima? Pošaljite svoj CV na jobs.belgrade@endava.com

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Mid/Senior Java Developer

Beograd  • Rok: 26.02.2020

Very good knowledge of Java SE. Strong understanding of OOP principles, design patterns, algorithms, data structures and engineering practices. Experience with server-side Java web development... (pročitaj oglas)

Java Internship

Beograd

Good understanding of OOP concepts, algorithms and design patterns; Basic knowledge of Java programming language; Good understanding of data structures and memory representation; Basic knowledge of SQL... (pročitaj oglas)

C++ Internship

Beograd

Good understanding of OOP concepts, algorithms and design patterns; Basic knowledge of C/C++ programming language; Good understanding of data structures and memory representation; Analytical and logical thinking... (pročitaj oglas)

DevOps Internship

Beograd

Basic Linux system administration knowledge; Basic knowledge about virtualization; Some experience with at least one of the major Cloud providers; Experience with at least one of the configuration automation tools... (pročitaj oglas)

Test Automation Internship

Beograd

Analytical and logical thinking and ability to solve problems; Critical thought and rational enquiry; Flexibility to learn and apply new things; Basic knowledge of Unix, Linux, and Windows operating system... (pročitaj oglas)

JavaScript Internship

Beograd

Good understanding of programming concepts, algorithms and data structures; Basic knowledge of JavaScript, HTML/CSS and related concepts; Understanding of HTTP; Excellent English skills... (pročitaj oglas)

Java Sustaining Developer

Beograd  • Rok: 17.01.2020

Very good knowledge of Java SE. Strong understanding of OOP principles, design patterns, algorithms, data structures and engineering practices. Experience with server-side Java web development... (pročitaj oglas)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
ENDAVA
Adresa
Milutina Milankovica 9đ, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja
27.11.1992.
PIB
100026798
Matični broj
06425747
Poslovni naziv
ENDAVA D.O.O. BEOGRAD
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Drenka Mioković - Direktor
Mark Stuart Thurston - Direktor
Goran Stevanović - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija