O kompaniji
46
Iskustva
8
Plate
Poslovi
sa.global logo

sa.global

5

Iskustva

5 100%

Menadžment kompanije

4.9

Beneficije

4.8

Balans karijera-privatni život

4.8

Timska atmosfera

5

Zadovoljstvo projektima

4.9

Mogućnost napredovanja

5
Arhiva | Iskustvo
07.04.2021
5 Preporučuje

Junior D365 Developer

Trenutno zaposlen/a Manje od jedne godine

Pozitivno

Jako prijatna atmosfera i visoka profesionalnost!

Zamerke

Nemam zamerke.

Korisno? 0
Arhiva | Intervju
18.03.2021
Pozitivno iskustvo

Junior D365 developer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 5 nedelja

Kako je izgledao proces

Proces selekcije sastojao se iz testa, HR intervjua, tehnickog razgovora, pravljenja aplikacije i odbrane iste. HR intervju je bio online i trajao je oko pola sata. Jako prijatan razgovor koji je tekao opusteno, ali opet na visokom nivou profesionalnosti. Sto se tice tehnickog dela procesa selekcije, test je bio srednje tezine i jako interesantan - par logickih pitanja, znanje objektno orijentisanog programiranja(teorija i citanje i pisanje kratkog koda na papiru) i par pitanja za baze podataka i SQL. Tehnicki razgovor je bio jako opusten i jednako interesantan - prolazenje kroz test i neka dodatna pitanja. Ispitivaci jako prijatni, zapravo uopste nemate osecaj da vas neko ispituje. Nakon sto mi je javljeno da sam prosla tehnicki razgovor, dobila sam zadatak - pravljenje aplikacije. Nakon odbrane aplikacije utisak o samom intervjuu i clanovima tima koji su bili prisutni na razgovoru je bio veoma pozitivan kao i posle tehnickog razgovora. Celokupan proces selekcije jedno jako prijatno i pozitivno iskustvo koje je kao rezultat imalo prihvacenu ponudu za posao na poziciji Junior D365 Developer.
Korisno? 3
Arhiva | Intervju
11.01.2021
Pozitivno iskustvo

Senior System Engineer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Intervju je podeljen u tri zasebna razgovora - sa HR timom, zatim tehnički deo i na kraju sa Country Manager-om. Naglašavam da su u pitanju bili razgovori, koji su, iako su se dotakli svega što je na profesionalnom planu potrebno, protekli bez ikakve tenzije, pritiska ili osećaja da sam na nekakvom saslušanju, a što je prečesta pojava na intervjuima. Zaista je u pitanju bilo uzajamno upoznavanje, gde smo i oni i ja pričali krajnje otvoreno, bez nekakvog uvijanja i ustezanja. Kultura i moto kompanije, zahtevi pozicije i predviđena kompenzacija, uslovi, benefiti i bonusi; sve je kristalno jasno predstavljeno. Iz HR-a su bili tako ljubazni da pošalju i zvaničnu pisanu ponudu, a zatim su imali strpljenja i razumevanja za moju odluku da ispoštujem kompaniju koje sam u tom momentu još uvek bio deo i sačekam njihovu kontra-ponudu. Iako je kompletan taj deo bio pro-forme, i što je to značilo da ću početi u sa.global nedelju dana kasnije od inicijalno planiranog. Pišem ovo nakon prvog dana na novom poslu, i već sad mi je jasno da sam napravio jednu od (naj)boljih odluka u životu. Ukratko ako ikako razmatrate javljanje na neki od oglasa, nemojte to nikako propustiti. Čak i ako niste dobar fit, barem ćete toga biti blagovremeno svesni i možete računati da je kompanija istinski WYSIWYG.
Korisno? 5
Arhiva | Intervju
17.12.2020
Pozitivno iskustvo

Finance analyst

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

Prvo sto bih istakao je izuzetno kvalitetno napisan oglas za posao, gde je jasno definisan opis posla, neophodne vestine i ostali detalji. Prvi krug intervjua je bio sa HR menadzerom, gde smo pricali malo detaljnije o mom iskustvu, kao i samoj poziciji. Nakon uspesnog prvog kruga usledio je test znanja prilagodjen datoj poziciji. Poslednji deo procesa selekcije je bio onlajn intervju sa menadzerima kompanije, za koji bih istakao da je bio veoma prijatan, gde se pre svega mogla uociti poslovna kultura kompanije i profesionalnost buducih kolega. Iako je proces selekcije trajao nesto duze, uvek sam bio blagovremeno obavesten o statusu procesa selekcije i kad mogu da ocekujem sledece korake.
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
16.12.2020
Pozitivno iskustvo

Business Intelligence Developer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi korak je slanje CV, potom sam dobio poziv u narednih par dana i ljubazno sam pozvan na razgovor sa HR. Razgovor se svodio na uzajamno predstavljanje sebe, ciljeva, ambicija. Nakon toga je zakazan razgovor sa regionalnim rukovodiocem na Engleskom jeziku. Ovde se, pored upoznavanja, pricalo o tehnickim znanjima, predjasnjim radovima i projektima. Ceo proces se obavljao putem online video poziva. Cekao sam dve nedelje na konacnu informaciju da li sam primljen, i na kraju dobio sjajne vesti! Ceo proces selekcije je obavljen veoma profesionalno. U toku predstavljanja sam prepoznao velike ambicije firme da, zajedno sa svojim zaposlenima, napreduje i razvija.
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
18.11.2020
Pozitivno iskustvo

Senior D365 F&O Consultant

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvo je obavljen informativni razgovor, nakon čega su usledili razgovori sa vođama tima i na kraju finalni razgovor o uslovima. Ono što bi se moglo izdvojiti kao pozitivna stvar koja u Srbiji nije česta je dobijanje pismene ponude sa svim uslovima i benefitima, tako da ne postoji ni trunka dileme šta je dogovoreno.
Korisno? 0
Arhiva | Iskustvo
18.11.2020
5

Senior D365 F&O Consultant

Trenutno zaposlen/a na neodređeno

Pozitivno

Lepo organizovana kompanija sa jasnim procedurama i poslovnim procesima. Mnogo se radi na održavanju zajedništva između udaljenih kompanija u grupi.

Zamerke

Trenutno ih nemam.

Korisno? 0
Arhiva | Intervju
17.11.2020
Pozitivno iskustvo

Microsoft D365 Functional Consultant

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije je trajao oko 3 nedelje, sastanak sa HR, kasnije clanovima tima, jasno objasnjena pozicija, ocekivanja, uloga u kompaniji kao i mogucnosti/benefiti/napredovanje kroz dalju karijeru.
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
12.11.2020
Pozitivno iskustvo

Dynamics 365 Developer

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Dva kruga - jedan sa HR-om oko opstih stvari vezano za kompaniju - nacin rada, organizaciona kultura, finansijski uslovi.. Drugi krug - tehnicki, sa team lead-om, vezano za samu poziciju, projekate na kojima se radi, ocekivanja.. te moja iskustava i kvalifikacije za istu..
Korisno? 0
Arhiva | Intervju
05.03.2020
Negativno iskustvo

System Administrator

Bez ponude za posao

Kako je izgledao proces

Poziv od HR-a da zakaze testiranje. Test je imao nekih 15-ak pitanja mozda manje, ozbiljnija pitanja, vise teorijska nego prakticna, Detaljno sam kasnije proveravao svoje odgovore, jer kako sam ih resavao tako sam ih pisao na posebnom papiru da ih imam, za kasniju proveru. I dan danas imam te odgovore, koje sam detaljno proverio, i mozda dva pitanja nisu bila tacna. Proslo vise od 5 dana HR se ne javlja, skroz cudno. Ja na insistiranje pitam za feedback. Zove HR na telefon da javi, pokunjenim glasom, onako mu neprijatno da sam test uradio sa 55% tacnim ishodom. Ja u soku, kazem nemoguce detaljno sam ih proverio, i objasnio kako, on zatecen u momentu, izgovara, "jao pa ne znam moguce je da su momci pogresili, desi se". Posalji ti meni ponovo da je proverim. Ni traga ni glasa. Sve je jasno.
Korisno? 27