CCBill  logo

CCBill

  CCBill je vodeći globalni procesor plaćanja i e-commerce provajder. Sa obradom za više od milijardu dolara u transakcijama svake godine, CCBill ima pouzdane tehnike rešavanja problema, odličnu podršku potrošačima i invativna rešenja za podršku svim tržištima. Kao deo strategije kompanije da poveća svoje globalno prisustvo, otvorili smo kancelariju u Srbiji, gde nam je cilj da regrutujemo talentovane IT profesionalce da rade na sledećoj generaciji proizvoda kompanije.

Kontakt

2353 W. University Dr. Tempe, AZ, Sjedinjene Američke Države

O nama

Ko smo mi?

CCBill je američka kompanija koja od 1998. godine razvija i unapređuje rešenja za sigurno plaćanje preko Interneta. Danas se CCBill koristi na preko 30.000 sajtova i konstantno raste kako u broju korisnika, tako i u funkcionalnostima koje pruža vlasnicima sajtova za elektronsku trgovinu. Kao jedan od vodećih brendova u industriji, CCBill obrađuje više od milijardu dolara u transakcijama, a reputaciju pouzdanog sistema održava kroz konstantne tehničke inovacije i zato radi sa velikim brojem softverskih inženjera u SAD-u i Evropi.

Uz CCBill, u okviru iste holding kompanije posluje i brend phoenixNAP koji se bavi uslugama skladištenja podataka, virtualizacije servera i upravljanja čitavom IT infrastrukturom velikih kompanija. phoenixNAP je jedna od prepoznatljivih kompanija u data centar industriji i radi sa stručnjacima u oblasti "cloud computing", "collocation" i "data center virtualization" tehnologija.

CCBill Srbija posluje od novembra 2014. u Novom Sadu, a od 2016. godine i u Beogradu. Timovi koji ovde rade prepoznatljivi su po izuzetnom talentu u različitim oblastima – od Java/JS developmenta, QA, UI i UX inženjera, cloud inženjera, tehničkih pisaca, projekt menadžera do Linux/Windows inženjera, NOC podrške, datacentar developera, softver arhitekti, korisničke i klijentske podrške i marketinga. Uprkos raznolikosti profesija, svi članovi našeg tima jednako doprinose razvoju kompanije, a to je jedna od karakteristika koja nas sve povezuje – posvećenost timu u kom svaka ideja zaista vredi.


Beograd je jedna od više lokacija na kojima phoenixNAP ima data centre i gde nudi širok dijapazon infrastrukturnih rešenja koja su u skladu sa rastućim potrebama za sveopštu povezanost.

Kako izgleda proces selekcije?

Bitno je napomenuti da i pored toga što uvek imamo otvoren veliki broj oglasa, naše kolege ne odlaze iz timova, već se naši projekti konstantno razvijaju, pa imamo stalnu  potrebu za novim zaposlenima.

Slobodno nam pošalji svoj CV i motivaciono pismo, kroz koji ćeš nam objasniti zbog čega želiš da postaneš deo našeg tima, a mi ćemo te rado kontaktirati ukoliko se tvoje radno iskustvo poklapa sa zahtevima pozicije za koju si zainteresovan/a. 

Prilikom prvog telefonskog poziva zakazuje se HR intervju. S obzirom na trenutnu situaciju, naši intervjui se održavaju putem Skype-a ili Teams-a, u zavisnosti šta ti je bliže ili draže.

Na HR razgovoru imaćeš priliku da malo bliže upoznaš našu kompaniju, saznaš više o našem razvojnom putu, projektima, tehnologijama, članovima tima, kao i o uslovima rada i benefitima koje kompanija CCBill nudi svojim zaposlenima. To je takođe i prilika da se ti nama predstaviš, da steknemo bolji utisak o tome kako se jedni drugima uklapamo u očekivanja. 

Sledeći korak je tehnički intervju, na kom je prisutan vođa ili menadžer tima za koji si konkurisao/la. Prilikom ovog razgovora možeš očekivati tehnička pitanja kako bi tvoji budući saradnici procenili da li se nivo tvog znanja poklapa sa onim što je timu u datom trenutku neophodno. Za neke pozicije se pre ove faze dobija i zadatak, a u tom slučaju ostavljamo ti dovoljno vremena da mu se posvetiš.  

Ovde se proces selekcije završava i ako se naša i tvoja očekivanja poklapaju, dobijaš ponudu! Ako ipak naša i tvoja očekivanja u tom trenutku ne idu u istom smeru, tu smo da ti damo savet na čemu da poradiš ili da te ohrabrimo da konkurišeš za neku drugu poziciju. Čak i u slučaju da ne ostvarimo saradnju, nadamo da ćeš poneti veoma prijatno iskustvo sa razgovora i upoznati nas onakve kakvi jesmo, druželjubivi i opušteni, a posvećeni svome poslu. 

Ukoliko želiš da i uživo prođeš kroz ovo iskustvo, očekujemo da nam pošalješ svoj CV ili nam se javi putem mejla, Linkedina, Infostuda ili telefona.

 

Najbolji proces selekcije u 2020. – IT industrija – 3. mesto
Najbolji proces selekcije u 2019. – IT industrija – 2. mesto

Naši ljudi

Marijana Golijanin

Marijana Golijanin

QA Engineer

​"Kolega mi je preporucio CCBill i jako mi je drago sto sam se zaposlila i sto i ja sada iz prve ruke mogu da ga preporucim vama. Projekat na kom radim je zanimljiv i dinamican, saradnja u timu je odlicna, atmosfera je drugarska i svi su spremni da pomognu ako treba. Svidja mi se sto sam ovde upoznala mnogo dobrih ljudi, pa ih cesto ne gledam samo kao kolege, nego kao prijatelje."

Prikaži više
Bojana Dobran

Bojana Dobran

Product Marketing Manager

​„U kompaniji sam više od četiri godine i za to vreme sam napredovala od marketinškog pisca do menadžera proizvodnog marketinga. Plata je korektna, projekti su dinamični i uvek ima nešto novo da se nauči. Tim je sjajan i volim da provodim vreme sa kolegama i privatno. Mislim da na svim pozicijama ima prostora za usavršavanje i napredak, a da se trud lako prepoznaje i dobro nagrađuje.“

Prikaži više
Branka Mijatović

Branka Mijatović

HR Manager

"Prednost rada u kompanijama koje razvijaju sopstvene proizvode je u tome sto se akcenat stavlja na kvalitet u odnosu na kvantitet. Takodje, uspeh proizvoda je zajednicki uspeh i stoga se stavlja akcenat na rast i razvoj svakog pojedinca u skladu sa zeljama i potrebama. Atmosfera u timovima je veoma podrzavajuca i nekada imate utisak da radite sa najboljim prijateljima a ne sa kolegama. Visi menadzment je veoma pristupacan i uvek uz vas da odgovori na sva vasa pitanja."

Prikaži više

Poslovi

22.10.2021

PMO Director

Beograd, Novi Sad

21.11.2021.

21.10.2021

PHP Developer

Beograd, Niš, Novi Sad

20.11.2021.

Beograd, Niš, Novi Sad

19.11.2021.

13.10.2021

Scrum Master

Remote

12.11.2021.

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke,
  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od dve godine
5

Opšti utisak

Iskustvo
24.07.2020

Datacenter Automation Developer

Preporučujem

Pozitivno

Jedna od najboljih kompanija trenutno u Srbiji
Odlican HR
Sjajne kolege
In-house razvoj

Zamerke


8

Ove informaciju su mi korisne

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
Intervju
05.10.2021

Merchant Support Specialist

Negativno iskustvo

bez ponude za posao

Ceo proces je trajao 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prijavio sam se pre jedno 2 nedelje za poziciju Merchant Support Specialist preko infostud-a. Prošle nedelje dobijam poziv od HR CCBill-a, pita da li možemo da zakažemo intervju jer im je moj CV bio zanimljiv. Danas smo imali intervju i iskreno pitao sam da li možemo da ga prekinemo pre vremena. Nit ja mogu da lažem kako baš imam neopisivu želju tu da radim, nit HR može da se pretvara da sam dobar kandidat za poziciju i da mi postavlja pitanja nevezana za to samo da prođe vreme. <hr/> Pozitivne stvari: Brz proces, za malo manje od nedelju dana je sve završeno. Takođe, čuo sam da daju dobre plate (makar na srpskom nivou). <br/> ..mada i te pozitivne stvari nisu toliko dobre ako se uzme u obzir da pod a) se jako teško nalaze kandidati koji će da rade ovo, pod b) da je jako zahtevno i ubija zdravlje i pod c) plate na Američkom nivou su mizerne. Rang je 600 - 800 evra, jedno duplo ispod minimum wage u Americi. <hr/> Loše stvari: Work-life balans na apsolutnoj nuli i sadržaj sa kojim se radi je sumnjiv. <br/> Radi se sa adult contentom, kako sam ja shvatio iz intervjua, i malo po malo se spominju muškarci koji se skidaju (?).. znači ako nekome smeta to nemojte se prijavljivati. Pre intervjua ni reči o tome. Radno vreme je <b>od 9 uveče do 6 ujutru i smena se ne menja</b> s tim što je trenutno (i samo trenutno) rad od kuće. Nakon korone se navodno radi iz kancelarije. Razlog toga je što se radi po Američkom vremenu. E sad vidi, ako radiš do 6 i spavaš do 2 popodne (ako uspeš tj, ko zna kad ćeš zaspati) ostaje ti 7h do posla. Em ti je poremećen san, em ti propada zdravlje, em moraš još kasnije do kancelarije da odeš. Radije bih radio od 6 do 6, makar da se ispavam kao čovek.
1

Ove informaciju su mi korisne

Intervju
Intervju
Intervju

Plate

Prosečna neto plata

1600

Software Developer 1 plata

MIN
1600
PROSEK
1600
MEDIJANA
1600
MAX
1600

Prosečna neto plata

2050

Software Engineer 2 plate

MIN
1500
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2600

Prosečna neto plata

900

Test Engineer 1 plata

MIN
900
PROSEK
900
MEDIJANA
900
MAX
900

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

APR