Svakodnevni JS kroz svakodnevni React: bez slajdova, samo kod

Svakodnevni JS kroz svakodnevni React: bez slajdova, samo kod

U četvrtak, 11. jula, u Startit Centru Subotica, održaće se meetup na kom će Dražen Buljovčić kroz kodove, koristeći React, predstaviti JS. Početak događaja je rezervisan za 18:00 časova.

Kako je razvoj konstantan i uz svaku novu verziju određene tehnologije postoje nove apstrakcije koje mogu doneti puno fleksibilnosti u svakodnevnom radu, jer pružaju nove alternative za primenu u razvoju. Potrebno je primenjivati novo znanje i pisati moderan kod kako bi bio podržan što duže i dao dobru podlogu za brze interakcije u daljem razvoju.

Svi novi dodaci u konstantom razvoju softvera se zasnivaju na određenim osnovama bez kojih njihova implementacija ne bi bila moguća. Ovom prilikom predavać će pričati o prostim konceptima koji su sastavni deo većeg ekosistema. Kroz primer i interaktivan rad istražiće primenu u razvoju malog dela veće aplikacije. Predavač će takođe iz implementacije u samom jeziku preći u React koji će koristiti za objašnjenje izrade modernog UI. Preko React hooks, raznih dizajn šablona i načina pristupa strukturiranja samog korisničkog interfejsa.

Ovaj meetup je namenjen svim profesionalcima koji žele da prošire svoj set alata koje mogu direktno primeniti u svom svakodnevnom radu, a takođe i svim osobama koje rade na svom razvoju i s time mogu naći druge detalje koje će im pomoći.

Dražen koristi svoje višegodišnje iskustvo u JavaScript-u i specifično u React-u uz želju da podeli znanje koje primenjuje i ugrađuje u svaki novi feature na kojem radi. Kao frontend inženjer ima osećaj koliko je važno obratiti pažnju na održivost i dugotrajnost softvera i stvoriti fleksibilnost mogućnosti brze nadogradnje, jer je uticaj veoma izražen, bilo da se radi o hobi projektu ili radu na proizvodu koji svakodnevno koristi više hiljada ljudi. Njegov cilj je da priča o tehnologiji i time pomogne sebi, drugim developerima i na kraju krajnjim korisnicima.

Prisustvo na ovom predavanju je besplatno, uz prijavu putem formulara.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija