05.06.2020. ·
1 min
· [ Vreme: četvrtak, 18.06.2020. ]

Regionalna runda Evropskog „BEST” inženjerskog takmičenja „EBEC Balkan”

HelloWorld
0
Regionalna runda Evropskog „BEST” inženjerskog takmičenja  „EBEC Balkan”

Udruženje studenata tehnike Evrope „BEST” Beograd ove godine organizuje projekat EBEC Balkan, regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC (engl. European BEST Engineering Competition) koje će se održati od 18. do 22. juna na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: Timski Dizajn i Studija Slučaja i okuplja 8 najboljih timova, pobednika lokalnih rundi takmičenja iz Beograda, Niša, Sofije i Skoplja.

U kategoriji Timski dizajn (Team Design) takmičari imaju zadatak da, koristeći svoju kreativnost, znanje, veštine i uz ograničeno vreme i resurse, kreiraju mehanizam koji vrši zadatu funkciju. Napravljenu maketu timovi testiraju pred publikom i stručnim žirijem, a neki od primera prošlogodišnjih zadataka su: katapult, letelica i sl.

Kategorija Studije slučaja (Case Study) od takmičara zahteva da na zadati menadžerski ili tehnički problem daju konceptualno rešenje. Problem koji rešavaju, zadat je od strane kompanija koje podržavaju ovaj projekat, a odnosi se na realni poslovni problem sa kojim se susreću u poslovanju.

Ovaj projekat se održava deseti put, a treći put u Beogradu. Rešavanjem zadatih problema, takmičari će probati da sebi obezbede mesto u finalnom krugu takmičenja.

Organizacija BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, neprofitna i apolitična studentska organizacija osnovana sa ciljem da poveže i omogući komunikaciju, razmenu i saradnju studenata sa Univerziteta iz cele Evrope, i danas broji 93 lokalnih grupa u 34 zemlje Evrope. BEST Beograd je lokalna grupa osnovana 2003. godine, i broji preko 100 članova sa tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više o samom projektu i takmičenju možete pronaći na zvaničnom sajtu http://ebecbalkan.com/ i društvenim mrežama projekta: Instagramu (@ebecbalkan) i Facebook-u (EBEC Balkan).

Oceni tekst

0
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja