Programiranje u Scratch okruženju

Programiranje u Scratch okruženju

Od 4. do 8. novembra će u Startit Centru Zrenjanin biti održana trodnevna radionica za osnovce. Ovog puta učiće programski jezik Scratch. Radionica će biti održana od 16 do 19 časova i namenjena je osnovcima od V do VIII razreda.

Scratch je vizuelni programski jezik, koji je izvanredno okruženje za učenje, kreativno razmišljanje i samim tim predstavlja odličan izbor za uvod u programiranje.

Cilj radionice je da se deca zainteresuju za nove tehnologije, da postanu stvaraoci, a ne samo korisnici video igara, aplikacija i slično. Učenjem principa programiranja podstiče se radoznalost, logika, kreativno razmišljanje, rešavanje problema, kao i sistematsko i analitičko razmišljanje.

Kroz tri radionice osnovci će imati prilike da:

  • Upoznaju sa Scratch radnim okruženjem;
  • Kreiraju sopstvene likove;
  • Razvijaju logičko i kreativno mišljenje;
  • Kreiraju jednostavne igrice i priče;

Predavač je Aleksandar Stefanov, nastavnik istorije. Iza sebe ima višegodišnji rad sa decom kao nastavnik istorije u školi, a svoje dodatno angažovanje je usmerio na pripremu i vođenje dece na takmičenja i kvizove. U cilju prekvalifikacije redovno pohađa kurseve Startit Centra Zrenjanin od njegovog osnivanja i želi da pomogne deci da steknu osnovnu digitalnu pismenost kako bi im približio i olakšao dalju edukaciju.

Učešće na radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se putem ove forme.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija