18.03.2024. ·
1 min
· [ Vreme: četvrtak, 28.03.2024. ]

Pridruži nam se na Helloworld.rs događaju: Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo

HelloWorld
0
Pridruži nam se na Helloworld.rs događaju: Žene u IT industriji gde smo sada i kako da napredujemo

Sa kojim izazovima se suočavaju žene koje grade karijeru u IT-ju? Kako ih motivisati da se u većoj meri priključe IT industriji? Kako se može poboljšati pristup obrazovanju i profesionalnom razvoju žena u IT sektoru? Šta bi im sve olakšalo napredovanje? Koje su dobre prakse IT kompanija u Srbiji po pitanju rodne ravnopravnosti?

Ako te zanimaju odgovori na ova i mnoga druga pitanja, ali i iskustva uspešnih žena koje rade u IKT sektoru pozivamo te na panel „Žene u IT industriji - gde smo sada i kako da napredujemo“ koji će se u organizaciji sajta Helloworld.rs održati 28. marta od 18 časova u Impact Hub-u (Makedonska 21, Beograd).

Prema podacima, u užoj oblasti informacionih tehnologija žene zauzimaju tek 30% radnih mesta, i  imaju gotovo 10% manju platu od svojih muških kolega.
Manji broj devojčica se usmerava ka STEM fakultetima. Žene su nedovoljno zastupljene na najvišim rukovodećim mestima, uprkos istom ili višem stepenu obrazovanja.

O izazovima na koje nailaze žene koje grade karijeru u IT-ju, stereotipima i predrasudama koje ih prate, ali i mogućim rešenjima kroz koji i sistem i kompanije mogu da im olakšaju razvoj u ovoj oblasti, na Helloworld.rs panelu će govoriti :

  • Zoja Kukić Đorđević, Co-founder of Haptic Synaptic, Startit & SheRocks Global
  • Olja Gaković, sa.global, Country Manager Serbia
  • Jelena Bratić, Microsoft, Security Adviser

Panelistkinje će  ispiričati kako su gradile svoj profesionalni put, kako su uspevale da se izbore sa teškoćama i na koji način smatraju da  položaj žena u IT industriji može da se poboljša.  Pozivamo te da nam se pridružiš, učestvuješ u diskusiji i postaviš sva pitanja koja te interesuju.

Učešće na događaju je besplatno, PRIJAVI SE putem Linka

Oceni tekst

4
9 glasova
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja