07.07.2020. ·
1 min
· [ Vreme: sreda, 15.07.2020. 18h ]

Open Data #3 meetup, Aktuelno u OD

HelloWorld
0
Open Data #3 meetup, Aktuelno u OD

Sredinom ovog meseca, 15. jula u 18 časova, Heapspace zajednica se okuplja na trećem po redu online Open Data meetupu oko teme “Aktuelno u OD”. Na ovom okupljanju pričaćemo o aktuelnostima u okviru otvorenih podataka, na čemu trenutno rade naši gosti.

Agenda

18:00 - 18:05 Uvod u meetup
18:05 - 18:25 Katarina Kosmina, Q&A
18:30 - 18:50 Marko Kažić, Q&A
18:55 - 19:00 Kraj diskusije

Meetup ovog puta realizuju putem Streamyard platforme, detalje oko lakog pristupa šalju nakon prijava.

Prijavite se ovde: https://forms.gle/t9NZfkso37a4FSND7

Gosti su Katarina Kosmina i Marko Kažić.

Katarina Kosmina, Koordinatorka projekata u domenu Open Data i digitalne transformacije u UNDP-u. Katarina smatra da podatke može da otvara svako od državnih institucija koje su među prvima počele to da rade do privatnih kompanija, ukoliko im ne ugrožava poslovanje. Akademski sektor, pogotovu kada su istraživanja finansirana od strane države, mediji - posebno istraživački mediji, nevladinie organizacije - npr. ako rade crowdsourcing podataka sa građanima.

Marko Kažić, Osnivač Zamphyr pokreta za slobodno obrazovanje, Marko smatra da je lični suverenitet možda najbitnije pitanje ovog veka, a otvoreni podaci su deo naše borbe za pravedno društvo. Bez otvorenih podataka, ostajećemo i bez uvida u podatke, (p)ostaćemo ranjivi na njihovo interpretiranje od strane onih kojima pravedno društvo nije cilj.

U okviru Heapspace organizacije, Open Data je inicijativa za unapređenje postojećih skupova otvorenih podataka Republike Srbije i uspostavljanje platforme za lakšu objavu novih skupova. Pomno pratimo dešavanja u vezi sa otvorenim podacima.

Domaćini ove diskusije biće Igor Spasić i Marija Savić, Support team: Iva Jovanović i Filip Vujić.

Oceni tekst

2
1 glas
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja