NS JS #7
Dešavanja

NS JS #7

Sreda, 24.04.2019 u 18:00

Sedmo okupljanje JavaScript zajednice u Novom Sadu, održava se u sredu, 24. aprila, u prostorijama Poslovnog inkubatora, sa početkom u 18:00 časova.

Ovo okupljanje će obeležiti dva predavača sa dve teme koje će biti na srpskom jeziku:

Kim Novak će upoznati prisutne sa React Hooks. Dan Abramov iz Fejsbuka je u oktobru 2018. predstavio novi koncept u React-u pod nazivom Hooks. Odmah nakon ove objave, ceo React community je počeo da uči i eksperimentiše sa React Hooks, čak iako nije još izašla stabilna verzija koja ih podržava. U februaru 2019-e izlazi 16.8 verzija React-a u kojoj su Hooks podržani i još više ljudi želi da ih koristi. Na ovom predavanju će biti predstavljen baš ovaj novi koncept u React-u, Hooks. Predavanje će pružiti odgovore na pitanja šta su Hooks, kako i kada ih koristiti. Na predavanju će biti upoređene Lifecycle metode (componentDidMount, componentWillUnmount i slično) i Hooks (useEffect, afterEffect): koja Lifecycle metoda ima a koja nema odgovarajuću zamenu sa Hooks.
Kim je  software developer u kompaniji Vega IT, student master studija na smeru Računarstvo i automatika na Fakultetu tehničkih nauka. Pored toga je i predavač u Školi Rajak. React-om se bavi godinu dana.

Drugo predavanje će održati Konstanin Baev, koji će pokazati tehnički intervju iz ugla intervjuera i programera koji je intervjuisan. Konstantin ima iskustva u držanju tehničkih razgovora sa velikim brojem kandidata tokom svog radnog iskustva. On će pokazati kakvi su zadaci bitni, kakva pitanja se često postavljaju kandidatu, kao i kako odgovoriti na takva pitanja. Predavanje ja zamišljeno da bude interaktivno - tako da spremite pitanja za Konstantina koji je iskusni tehički intervjuer. Takođe, diskutovaće se i o tome koji delovi tehničkog razgovora su fer, a koji nisu. Firme slične Google-u često praktikuju live coding ili whiteboard coding i sve više se dovodi u pitanje značaj ovih delova tehničkog intervjua i koliko su fer prema kandidatima.
Konstantin Baev je završio Mehaničko-matematički fakultet na Saratovskom Državnom Univerzitetu. Živi i radi u Novom Sadu, a poreklom je iz Saratova, Rusija. Danas je Senior Software Engineer sa preko 18 godina iskustva i radi za Svitla Systems kompaniju iz Ukrajine. Danas uglavnom koristi JavaScript i React u svom poslu.

Prvo predavanje je za svakog ko želi da nauči nešto novo iz sveta React-a i najmanje je na početničkom nivou znanja React-a.
A, drugo predavanje za one koji planiraju da pronađu prvi posao u svetu programiranja jer ćemo pričati o jednom od procesa zapošljavanja programera - tehničkom intervjuu. Takođe, ovo predavanje je i za zrelije programere koji već drže ili žele da drže tehnički intervjue.

Bilo da ste početnici u JS svetu ili već imate iskustva, organizatori su sigurni da ćete pronaći nešto što će vam otvoriti vidike i skrenuti pažnju na trendove u JS svetu. Prijavite svoj dolazak putem sledećeg linka. Ukoliko budete sprečeni da prisustvujete, možete se priključiti na live stream na sledećem kanalu.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža
Facebook LinkedIn Google

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška

Slika: Astronaut sa laptopom
Neko reče da naš newsletter nije spam i da ima dušu.
U pravu je.

Prijava na newsletter

Želim da mi stiže HelloWorld newsletter (koji je zanimljiviji od ovih dosadnih ali neophodnih GDPR saglasnosti). Takođe znam da se u svom nalogu mogu odjaviti u bilo kom trenutku.