04.08.2022. ·
1 min
· [ Vreme: petak, 12.08.2022. ]

Letnja škola programiranja

HelloWorld
1
Letnja škola programiranja

Ove godine otvorena je „Letnja škola programiranja“ i poziv je namenjen svim učenicima starijih razreda osnovnih škola. Događaj će biti organizovan u Vršcu u terminima od 12.08 do 20.08.2022. i od 20.08 do 28.08.2022. godine. U toku ovogodišnje škole programiranja jedan od iskusnih predavača i IT stručnjak Boris Evetović, ispred sajta HelloWorld, će podeliti svoje iskustvo i znanje sa osnovcima.

Polaznicima i polaznicama će biti obezbeđeni smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“. Nastava će se odvijati u školskom centru „Nikola Tesla“, nedaleko od Doma. Osim stručnog dela programa iz oblasti računarstva, za polaznike i polaznice će biti organizovani i razgovori sa stručnjacima iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara.  Smeštaj, ishrana i program Letnje škole programiranja su besplatni za polaznike i polaznice, dok troškove prevoza snose roditelji ili staratelji.

Zainteresovani učenici i učenice treba da se prijave najkasnije do 21.07.2022. tako što će zajedno sa roditeljem ili starateljem popuniti upitnik koji se nalazi na sledećem  linku: https://forms.office.com/r/Si1eYw5mSw  a samostalno uraditi test iz programiranja u jednom od tekstualnih programskih jezika (Python/C#/C++) na Petljinoj platformi. Konačnu selekciju će obaviti stručna komisija i najkasnije do 28. jula 2022. obavestiti izabrane učenike i učenice i njihove roditelje ili staratelje. Na osnovu rezultata testa biće formirane grupe, kako bi učenici i učenice pohađali program prilagođen njihovom predznanju.

Letnju školu programiranja organizuje Fondacija Petlja, u okviru projekta „Izgradnja ključnih računarskih kompetencija - ka radnoj snazi budućnosti“, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Vlade Republike Srbije.

Oceni tekst

5
4 glasa
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

1 komentar

Djole Djole 08.08.2022.
0
1

Ovo je bas super,  ali smislite i za nas starije neku skolu programiranja. 

Druga dešavanja

Sva dešavanja