24.05.2022. ·
2 min
· [ Vreme: sreda, 25.05.2022. ]

Konferencija studenata elektrotehnike na Zlatiboru- Codeference

HelloWorld
0
Konferencija studenata elektrotehnike na Zlatiboru- Codeference

Studentska unija Fakulteta tehničkih nauka je do sada organizovala konferenciju studenata elektrotehnike na Zlatiboru pod nazivom Codeference. Na ovom događaju ih je podržao velik broj IT kompanija, kako svetskog, tako i domaćeg tržišta. Neke od kompanija koje su prisustvovale ovom sajmu su PositiveTech, Continental, Zesium, Ximedes, Quality House, Hybrid, VegaIT i drugi.

Događaj se realizovao tokom četiri dana, koja su bila ispunjena predavanjima, radionicama, panel diskusijama i raznim aktivnostima poput kvizova i takmičenja gde su učesnici konferencije imali priliku da osvoje vredne nagrade, kao i jednodnevnim sajmom na kom su studenti imali priliku da dođu u direktan kontakt sa predstavnicima kompanija.

 Nakon pozitivnog odziva na konferenciji Studentska unija je došla na ideju da sprovede u delo sajam računarstva i elektrotehnike koji će u Novom Sadu okupiti što veći broj studenata i poboljšati njihovu komunikaciju i informisanost o kompanijama, a na samom događaju učestvuje čak 15 kompanija iz IT industrije. Sajam pod nazivom CodeFair će biti održan 25. maja u holu glavne zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, od 11h do 16h. Studenti FTN-a nastavljaju da grade sjajnu IT budućnost, na jedinstvenom mestu otvara se komunikacioni kanal između IT industrije i studenata, koji za obe strane znači kao kontakt, povezivanje, iskustvo, a i nezaobilaznu zabavu.

  Pozivom na ovakav događaj obratili su nam se i studenti organizatori i poručili sledeće:

Ovakav tip sajma se po prvi put organizuje od strane Studentske unije i pozivamo sve zainteresovane kompanije da nam se pridruže na dan sajma, kao i da učestvuju na budućim događajima koje pripremamo u narednom periodu!

 Cilj naših projekata je da okupi studente IT sektora sa Fakulteta tehničkih nauka i Novog Sada radi razmene informacija i iskustava u oblasti informacionih tehnologija, kao i uspostavljanja trajnog profesionalnog kontakta i buduće očekivane saradnje. Ponosno možemo reći da smo do sada uspešno organizovali događaje ovog tipa, na obostrano zadovoljstvo studenata i kompanija koje su sarađivale sa nama, dok smo na interesantan i interaktivan način postigli svoje ciljeve i izašli sa novim znanjima i poznanstvima!

 Sigurni smo da će sajam CodeFair postati tradicija okupljanja IT kompanija u Novom Sadu, kao što je to Codeference na Zlatiboru i više informacija možete pronaći na instragramu @codeference i Fejsbuk stranici Codeference. 

Oceni tekst

2 osobe su glasale, prosečna ocena: 5

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja