Finansiranje inovacija u AI, robotici i automatici
Dešavanja

Finansiranje inovacija u AI, robotici i automatici

Četvrtak, 07.11.2019 u 18h

Meetup na temu Finansiranja inovacija u AI, robotici i automatici održaće se 7. novembra od 18 do 20 časova In Centru u Beogradu.

Pre samog početka diskusije imaćete priliku da čujete nešto više o aktuelnim projektima u oblastima robotike, automatike i veštačke inteligencije, a agenda je sledeća:

17:30 – 18:00 Registracija

18:00 – 18:15 Predstavljanje aktuelnih projekata

18:15 – 19:30 Diskusija

19:30 – 20:00 Pitanja i networking

Učesnici:

Aleksandar Rodić je rukovodilac Centra za robotiku pri Institutu „Mihajlo Pupin“, ali i naučni savetnik i univerzitetski nastavnik na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Poseduje višedecenijsko iskustvo u oblasti elektrotehnike, a oblasti interesovanja su mu robotika i inteligentni sistemi; automatsko upravljanje i stabilnost; veštačka inteligencija i informatika itd. Takođe se zanima za humanoidne, medicinske, rehabilitacione i servisne robote.
Član je Međunarodnog naučnog komiteta udruženja RAAD (Alpe Adria Dunavskog regiona), a 2013. godine je dobio nagradu Kluba privrednih novinara za „Menadžera godine u 2012. u oblasti inovacija i primene naučnih dostignuća u Republici Srbiji“.

Kosta Jovanović je docent na Elektotehničkom fakultetu u Beogradu te radi na odeljenju za signale i sisteme, kao i u okviru Laboratorije za robotiku. Proglašen za najboljeg diplomiranog studenta 2009. godine na smeru Signali i sistemi.
Stažirao je u nemačkoj kompaniji SMS Siemag 2009. godine, kao i na Tehničkom univerzitetu u Minhenu (TUM ) Univerzitetu 2010. godine i DLR Institut za robotiku i mehatroniku u 2013. Njegovi istraživački interesi su kontrola robota, interakcija čovek-robot i promenljivi pokretači. Član je istraživačke grupe ETF Robotics. Objavio je više od 40 radova publikacija.

Ilija Radovanović se 9 godina nalazi na poziciji istraživača saradnika u Istaživačkom centru Elektrotehničkog fakulteta. U okviru Centra ima priliku da radi na različitim projektima, između ostalog za razvoj i modeliranje energetski efikasnih, adaptivnih, višeprocesorskih i više senzorskih elektronskih sistema male snage. Imao je priliku da radi u okviru visokotehnološke startap kompanije kao suosnivač.

Dražen Drašković je docent na Elektrotehničkom fakultetu na Katedri za računarsku tehniku i informatiku. Programiranje internet aplikacija, testiranje softvera i računarske mreže su samo neki od predmeta koje drži, a jedan od istaknutijih radova je napisao na temu „Realizacija mobilne aplikacije upotrebom Kotlin programskog jezika i računarskog oblaka“. Sem naučnog doprinosa, Dražen pomaže studentima fakulteta pri osmišljavanju i razvoju aplikacija, ali i na putu izlaska aplikacije na tržište.

Prijave su besplatne i obavezne za sve putem sledećeg linka.


(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Preporuči događaj


Ostavi komentar

Odgovori

Greška

Popuni sva obavezna polja!
Copyright © 2021 ·
Made with in Subotica.
Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija
Prijavi se u svoj nalog
Zaboravljena šifra?

Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.Prijava putem društvenih mreža

Kontaktiraj nas

Potvrdi

Greška