Evolucija novca - meetup o kriptovalutama

Evolucija novca - meetup o kriptovalutama

U Startit Centru Subotica/Infostud Hub-u održava se prvi meetup u sklopu serije predavanja, u saradnji sa Bitcoin Asocijacijom Srbije. Predavanje je zakazano za četvrtak, 26. septembar, sa početkom u 19:00 časova.

Prvo predavanje razjašnjava nastanak kriptovaluta i bitkoina, njihov potencijal za online okruženje i budućnost novih biznis modela vezanih za kriptovalute. Posetioci će imati mogućnost da saznaju kako je ideja sa CypherPunk liste dovela do novog koraka u evoluciji novca, koji je već neko vreme pripreman. Bitkoin je raspalio maštu Silicijumske doline prema novcu kojeg možemo programirati.

Na predavanju će biti reči o osnovnim karakteristikama bitkoin kriptovalute i bitkoin platne mreže, zatim o tome koje su razlike između otvorenih i zatvorenih blokčejn baza podataka, i zašto je to važno u procesu kreiranja kriptovaluta. Predavač će govoriti i o najnovijim dešavanjima među velikim igračima: Fejsbukove najave o lansiranju svoje kriptovalute Libra, kao i nove kriptovalute Centralne banke Kine.

Predavanje je namenjeno preduzetnicima koji razmišalju o biznis modelima vezanim za kriptovalute, zaljubljenicima u kriptovalute, onima koje zanima privatnost i bezbednost na internetu, finansijskim stručnjacima, kao i svima koji žele da otkriju širu priču iza fenomena kriptovaluta.

Za praćenje predavanja nije potrebno specifično tehničko predznanje iz programiranja ili IKT.

Predavač Arvin Kamberi je ekspert za kriptovalute. Radi na polju digitalnih politika vezanih za kriptovalute, blokčejn tehnologiju i decentralizovane modele. Kroz DiploFondaciju, učesnik rada Foruma o upravljanju internetom (The United Nation Internet Governance Forum). Objavljuje članke u oblastima kriptovaluta, vođenje interneta i tehničkih standarda na internetu. Od 2016. godine je potpredsednik Bitcoin Asocijacije Srbije. Takođe, posmatrač je pri „EU Blockchain Observatory and Forum”.

Prisustvo na ovom meetup-u je besplatno uz prijavu putem formulara.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija