Embedovani softver u mobilnom svetu ⁠— panel diskusija

Embedovani softver u mobilnom svetu ⁠— panel diskusija

Panel diskusija će biti održana u četvrtak, 10. oktobra, od 18 časova u Startit Centru Novi Sad.

Kako naša stvarnost postaje sve više umrežena i kako „internet stvari” (engl. Internet of Things — IoT) igraju sve veću ulogu u svakodnevici čovečanstva, tačka susretanja ugrađenog (embedded) softvera i mobilne tehnologije postaje sve značajnija u IT svetu.

Meetup pod nazivom „Embedovani softver u mobilnom svetu” koji će biti održan 10. oktobra u novosadskom Startit Centru od 18 do 20 časova posvećen je upravo ovom dinamičnom i kompleksnom polju razvoja softvera koje sve više oblikuje svet oko nas. IT stručnjaci sa neposrednim iskustvom rada na projektima koji povezuju ugrađeni softver i mobilne tehnologije deliće svoja iskustva i znanja iz ove oblasti. Neke od tema o kojima će biti reči na događaju su razlike između razvoja „klasičnih” i industrijskih mobilnih aplikacija, specifičnosti komunikacije između uređaja i aplikacija u zavisnosti od komunikacione platforme (Wi-Fi, Bluetooth), specifični izazovi ove vrste razvoja softvera itd.

Događaj će biti realizovan u obliku panel diskusije, a svi posetioci biće slobodni da postave pitanja i uključe se u diskusiju.

Događaj je usmeren ka svim osobama koje se interesuju za ugrađeni softver, razvoj mobilnih aplikacija i IoT. Za poptuno razumevanje pojedinih delova prezentacije neophodno je osnovno poznavanje principa mobilnog i firmware programiranja, ali dobrodošli su svi tehnološki entuzijasti, bez obzira na nivo iskustva u ovim oblastima. Početnici će dobiti mnoštvo informacija i smernica za dalji razvoj, dok će oni nešto iskusniji moći da uporede iskustva i aktivno se uključe u diskusiju, a možda i saznaju nešto novo.

Prisustvo na događaju je besplatno, ali je prijava neophodna putem ovog linka.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija