Data Science meetup

Data Science meetup

U petak, 18. decembra u 18 časova u Startit Centru održaće se Data Science meetup, koji će u fokusu imati Apache Spark.  Ovo je alat za obradu velikih količina podataka, danas poznatih kao Big Data. Spark je za kratko vreme postao standard u Big Data svetu, a pored toga najpopularniji je open source projekat 2015. godine.

Cilj ovog okupljanja je da se zainteresovani upoznaju sa konceptima Sparka. Osim toga, biće prikazani i realni primeri i popularna okruženja za rad na Spark aplikacijama.

Organizator je Data Science Srbija, grupa koja je nastala sa ciljem da okupi ljude koji se bave ili žele da se bave podacima, a meetup svojim resursima za demo podržava Databricks, kompanija koju su osnovali kreatori Sparka.

Publici će o ovoj temi govoriti Darko Marjanović i Miloš Milovanović, osnivači Data Science zajednice.

Darko je CEO i Co Founder kompanije Things Solver koja se bavi Big Data tehnologijama. Jedan je od osnivača Data Science Srbija zajednice. Uglavnom se bavi arhitekturom Big Data aplikacija, prikupljanjem i pripremom podataka. Primarni fokus su mu Hadoop i Spark.

Miloš je Co Founder i Data Engineer u kompaniji Things Solver. Bavi se implementacijom i razvojem Big Data rešenja zasnovanih na Hadoop i Sparku. Jedan je od osnivača Data Science Srbija zajednice.

Svoje prisustvo možete potvrditi na zvaničnoj stranici događaja.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija