Budućnost Transporta: Kako UX rešava globalne probleme?

Budućnost Transporta: Kako UX rešava globalne probleme?

Prvi susret posvećen budućnosti transporta i značaju UX-a će se održati u sredu, 24. aprila, u novosadskom Startit Centru, sa početkom u 18:00 časova.

Korisnici više nego ikada ranije zahtevaju kontrolu nad celokupnim iskustvom transporta — od planiranja puta do izbora metoda plaćanja. Povećana očekivanja korisnika utiču na način na koji privatne i javne kompanije planiraju i dizajniraju prevozne usluge i sisteme, a izazovi sa kojima se UX profesionalci koji rade u ovom sektoru suočavaju su sve veći.

Problemi kao što su - kreiranje korisničkog iskustva koje svakodnevno oduševljava milione korisnika i kako rešiti problem gužve i zagađenosti koji muče velike gradove, su oni sa kojima su se predavači susreli u svom radu, a lekcije o tome će podeliti sa prisutnima na ovom predavanju.

Troje predavača koji će govoriti na ovu temu su:

Sonja Radenković dolazi iz Amsterdama, gde vodi UX Design sektor u TomTom-u. Sonja u TomTom-u radi na kreiranju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva za vozače širom sveta, a bila je odgovorna za razvoj i pokretanje velikog broja proizvoda za krajnje korisnike i auto industriju — kao i za postavljanje i vođenje UX dizajn procesa. Sonja će na meetupu podeliti svoju viziju sveta bez gužvi i zagađenja, kao i njena iskustva i lekcije do kojih je došla kroz stvaranje i vođenje dizajn tima za globalnu kompaniju kakva je TomTom.

Nemanja Veselić je izvršni direktor Eryce AG, gde koristi svoj preduzetnički duh i startup mentalitet da kreira Enterprise software u brojnim industrijama i sektorima — od finansija i edukacije do transporta. Nemanja spaja svoje iskustvo u UX Dizajnu i razvoju software-a u ulozi Product Owner-a, i čvrsto veruje da je transparentnost i otvorenost neophodan uslov za produktivan tim, a strast vidi kao ključnu karakteristiku uspeha. Nemanja će na meetup-u predstaviti SmartStubs aplikaciju, namensko rešenje za prodaju karata u linijskom prevozu, shuttle linijama, turističkim autobusima, kao i linijama za panoramsko razgledanje. Ovaj projekat značajan je jer donosi inovativno rešenje za prodaju karata po najnovijim tehnologijama i u mogućnosti je da procesuira prodaju na mobilnim (Android) uređajima i na web platformama. U Nemanjinoj prezentaciji svi posetioci imaće prilike da čuju  kako je tim dizajnera osmislio UX i sa čim su se susretali u višegodišnem razvoju ovog kreativnog rešenja.

Srđan Stoponja je osnivač beogradske kompanije E prime. E prime razvija, proizvodi i prodaje kompletnu liniju električnih bicikala oslanjajući se na zakone prirode, a u cilju njenog očuvanja i zadovoljenja svakodnevnih potreba korisnika uz ogromnu uštedu budžeta. Srđan će na meetup-u ispričati više o izazovima sa kojima se susreo gradeći inovativan hardverski proizvod u Srbiji, kao i neke od lekcija koje je stekao tokom procesa.

Prijavite se na ovo besplatno predavanje putem sledećeg linka.

(budi prvi koji će oceniti sadržaj)

Ostavi komentar

Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija