08.06.2020. ·
1 min
· [ Vreme: utorak, 16.06.2020. 18:30h ]

Azure Key Vault i .NET Core

HelloWorld
0
Azure Key Vault i .NET Core

U ovom predavanju Azure Serbia User Group će se baviti time šta je Azure Key Vault. Uradiće kratak osvrt na to zašto je bezbednost jako bitna u Cloud vremenima. Predavanje možete pratiti 16. juna od 18:30.

Veći deo predavanja je praktičan prikaz kako konfigurisati Azure Key Vault i App Service tako da vaša .NET Core aplikacija može da čita tajne iz njega. Konfigurisanje će uraditi prvo korak po korak u samoj aplikaciji, kasnije kroz Azure portal, a zatim će uraditi to isto koristeći Azure Cli i Powershell skripte. Pokazaće i kako se Visual Studio može podesiti tako da aplikacija čita tajne iz Azure Key Vault-a. Na kraju će proći i kroz to koliko Azure Key Vault stvarno košta (koristeći informacije iz produkcije) i kako se obračunava cena.

Srđan, predavač, je softver arhitekta specijalizovan za cloud i web softverske arhitekture, sa 14 godina relevantnog iskustva. Glavni fokus su mu Azure cloud, .NET core i Angular. Poslednje 4 godine svakodnevno koristi Azure i njegove resurse (Service Bus, App service, Redis, Azure search, Azure Sql Server, Azure Synapse, Azure DevOps). Bavi se i inicijalnim postavljanjem Azure resursa za potrebe raznih aplikacija, a kasnije i njegovim monitoringom, kao i optimizacijom performansi i cena.

Više informacija i prijave dostupne su ovde.

Oceni tekst

5
1 glas
Da ti ništa ne promakne

Ako želiš da ti stvarno ništa ne promakne, prijavi se jer šaljemo newsletter svake dve nedelje.

0 komentara

Druga dešavanja

Sva dešavanja