Uporedi kompanije

Uporedi kompanije koje su ti interesantne i proceni koja najviše odgovara tvojim kriterijumima

Ocene

Ocena

(4 utiska)

4

Beneficije

1.3

Napredovanje

2.8

Karijera / privatni život

3.8

Preporuka

50%

Recenzije

11.08.2022

Product Manager

3

Firma ima razvijen sopstveni softver za banke i osiguravajuće kuće i pruža svojim klijentima licencu za njihovo korišćenje kao i buduća održavanja za šta se veoma mali broj IT firmi u Srbiji mogu pohvaliti jer su maltene sve IT firme u Srbiji klasičan outsourcing.
Mogućnost da se nauči mnoštvo procesa i procedura koje funkcionišu u bankarstvu i osiguranju jer sistem pokriva sve najbitnije procese (što je izuzetno dragoceno)
Izuzetno dinamično okruženje (svaki dan je drugačiji, uvek se dešavaju novi problemi i izazovi)
Dobro radno okruženje, atmosfera u timovima jako dobra (Pod uslovom da imate dobrog Team lidera).
Menadžment kompanije izlazi u susret ukoliko imate određenih privatnih problema (izlazak ranije sa posla i sl.).
Firmu preporučujen naročito onima koji su na početku željni znanja i izazova i za sve one koji vole da rade u dinamičnom okruženju i kojima ne smetaju zamerke koje su navede u sekciji zamerki.

Za vreme angažovanja nisu postajale benificije koje karakterišu većinu IT-firmi (rad od kuće nije dozvoljen za većinu radnika zbog nepoverenja menadžmenta).
Menadžment kompanije: Nema jasno definisanih ciljeva i strategija razvoja firme, zaposlenih, ne prate se trendovi u IT svetu, marketing ne postoji.
Odnos sa klijentima: Većina klijenata traži, u velikoj većini slučajeva, izmene u sistemu po principu „danas za danas“, „danas za sutra“ i „danas za juče“. Ne pišu se specifikacije izmena u sistemu koje predstavljaju osnovu za razvoj/modifikaciju sistema (u malom broju slučaja da ali i tu se dešava da se one ne poštuju od strane klijenata), zna da se desi da se jedan zahtev ponovo raditi po čak nekoliko puta što pravi ozbiljne probleme u planiranju zadataka i korišćenja resursa (Firma je bila angažovala spoljne saradnike za uvođene agilnih metodologija - pokušano da se buduće održavanje sistema kroz zahteve za održavanje rade po scrum metodi koja se na kraju ispostavila kao promašaj jer klijenti uopšte nisu bili uključeni u ovaj proces a ova metoda se bez klijenata ne može primeniti što je krivica menadžmenta i konsultanata (saznao sam da je praksa pojedinih IT firmi u inostranstvu da se projekti sa ovakvim tipovima klijenata rade po metodama sa kojima su oni upoznati). Zbog svega navedenog zaposleni doživljavaju učestale stresove.

Sve recenzije

Plate

1.300

Software Developer

Novi Sad
Sve plate

2020. na 2019.

Broj zaposlenih
16 (7%)
Prihod u hiljadama
78.056 RSD (27%)
Profit u hiljadama
35.471 RSD (57%)