Oglasi za posao Software Engineer-Back End

Software Engineer-Back End

Vast.com d.o.o.

Remote

20.08.2022.

Vroom acquired the AI and Big Data fueled analytics company Vast/CarStory in January 2021. Collecting and analyzing data since its founding in 2005, Vast has become the premier provider of data solutions for many of the largest Global 1000 businesses. As the pioneer of Inventory Intelligence, CarStory’s predictive AI sets a new standard for transforming analytics into answers.

Vroom is an innovative end-to-end ecommerce company that is revolutionizing the car buying experience. Our scalable, data-driven technology brings all phases of the vehicle buying and selling process to consumers wherever they are and offers an extensive selection of vehicles, transparent pricing, competitive financing, and contact-free, at-home pick-up and delivery. We have experienced tremendous growth and have become a disruptive force in the automotive industry. Vroom is an exciting, dynamic workplace, and there’s no better time to join the team than right now.

Join our pit crew of talented Back End Software Engineers transforming the auto sales industry by creating a state-of-the-art e-commerce solution to the traditional car buying experience. You’ll be responsible for building, owning, and shipping products. As a member of our growing engineering team, you’ll play a pivotal role in establishing our product offerings and technical architecture. You’ll be focused on creating real impact! We’re looking for great engineers who think about scalable distributed systems, highly fault tolerant services, and Vroom’s data collection and storage needs.

Responsibilities

 • Deploy and maintain scalable software and services
 • Collaborate directly with Tech and Product Leads to develop and maintain cutting edge software
 • Implement high availability services and microservices
 • Develop core platform services and back-end APIs

Qualifications

 • BA/BS degree in Engineering, Computer Science
 • Strong software design skills; database modeling a plus
 • Experience with Go (Golang), Java, JavaScript, Python, or C/C++
 • Openness to learning new programming languages
 • Experience with distributed systems
 • Docker and/or Kubernetes experience a plus
 • AWS and/or GCP (Google Cloud Platform)
 • Linux/Unix

We value your personal growth, and will gladly train you on any of our technologies that you don’t currently have. Ours is a culture where your voice will be heard, and you’ll be able to see the result of your work! We’re one of the few players in the ecommerce automotive space. As a member of our crew, you will become an industry expert.

Benefits

 • Full time employment
 • Competitive compensation
 • 25 days of paid vacation
 • RSD 10,000.00 per month to cover remote work costs
 • 100% paid sick leave for up to 30 days a year
 • Equipment for the Home Office
 • Budget for training, certificates and books
 • English language classes
 • Virtual and real team gatherings and activities
 • Sports activities

Deadline for applications: 20.08.2022.

Upoznaj kompaniju Vast.com d.o.o.

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste Global 1000 kompanije u SAD.

CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu - svog doma.

Kratka istorija

Prvi prototip vertikalnog pretraživača razvila je grupa inženjera iz Beograda tokom 2000. godine. Ideja je naišla na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline, pa je 2005. godine podignuta prva runda finansiranja i osnovan Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku, i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija i broji preko 160 zaposlenih.

Šta rade?

Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora automobila i nekretnina koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju našim klijentima.

Tokom 15 godina rada, čuvali su sve podatke koji su prolazili kroz svoje sisteme i tako formirali bazu sa preko 220 miliona automobila i preko 2 milijarde pripadajućih slika, koje koriste kao osnovu za razvoj naših AI i Big Data aplikacija.

Jedna od kruna njihovog višegodišnjeg rada predstavlja ICO(Instant Cash Offer) aplikacija koja dilerima automobila omogućava da kupcu ponude optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto na osnovu registracije ili VIN-a, broja šasije automobila. Razvili su i aplikaciju BuyQ koja telefon pretvara u vizuelni pretraživač, tako da na primer automobil koji vam se svidi na ulici možete da slikate i odmah dobijete podatke o proizvođaču i ceni, kao i o tome da li ga ima u prodaji u vašoj okolini.

Vast je All Remote kompanija

Vast ima sedišta u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se srećemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Ovaj koncept im je omogućio da zaposle najbolje ljude, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Zaposlenima pomažu u opremanju Home Office-a, nabavkom ergonomskih stolica, stolova, monitora, noise canceling slušalica, kao i ostale opreme koja je neophodna za udoban rad.

Proces regrutacije i selekcije poslodavca

Proces selekcije se, u zavisnosti od tima, sastoji od tri ili četiri kruga: rešavanje testa koji se sastoji od nekoliko pitanja i zadataka, timski i tehnički intervju i intervju sa direktorima tima i Vast-a.

Svaki od krugova je potencijalno eliminacioni, a maksimalno vreme čekanja na naš odgovor između krugova je dve nedelje.
Šta nudimo našim zaposlenima?

Benefiti

Kompetitivna kompenzacija
Zaposlenje po ugovoru o radu, uz probni period od 3 meseca
25 dana odmora godišnje
10.000 rsd mesečno za najbrži kućni i mobilni internet, i komunalije
Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje
Opremanje Home Office-a
Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
Časovi engleskog jezika
Sportske aktivnosti
Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti

Prosečna ocena

5.0

na osnovu 3 recenzije

Mogućnost napredovanja

5.0

Beneficije

5.0

Karijera / privatni život

5.0

Iskustvo o radu

Iskustvo · 11.08.2022
Preporučuje

C++ programer

Opšti utisak 5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine
Pozitivno

Sjajna kompanija sa sistemom koji konstantno unapredjuje kako svoje proizvode tako i znanja i iskustva svojih zaposlenih. Opustena atmosfera u kompaniji, omogoucava brz i efikasan rad bez pritiska. Svi uslovi za rad obezbedjeni, placeni kursevi, plate odlicne.

Zamerke

Sve je ful i korektno, benefiti odlicni, tako da nemam zamerki.

0

Prosečna neto plata

2050

Project Manager 1 plata

MIN
2050
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2050

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Slični poslovi