Oglasi za posao Senior DevOps Engineer

Senior DevOps Engineer

Vast.com d.o.o.

Remote

17.08.2022.

Collecting and analyzing data since its founding in 2005, Vast has become the premier provider of AI and data solutions for many of the largest Global 1000 businesses. We are an all-remote company, working from all over the world.

Used by over 16,000 dealers, CarStory combines artificial intelligence and the industry’s largest database of inventory and shopper insights, to help dealers sell more cars and make more money. As the pioneer of Inventory Intelligence, CarStory’s predictive AI sets a new standard for transforming analytics into answers.

HomeStory is a leading partner of digital consumer experiences for companies in the financial and real estate industries. We are a diverse set of talents with the mission to create the best customer experiences in big data analytics and artificial intelligence, enabling people to make better decisions for life’s largest purchase – their home.

Description:

We are looking for a DevOps Engineer to join our Operations team. You will be working closely with Engineering to build, maintain and optimize anything from Java/Scala services, Node.js applications and Cassandra clusters. We are looking for candidates who have a wide experience in AWS, but also Linux system administration.

Responsibilities:

 • Working with the Engineering team to design, build and maintain scalable systems that support high traffic web services and back-end tools and applications
 • Planning and executing projects to improve production infrastructure
 • Performing and automating production deployments
 • Running self-managed projects related to improving Vast’s systems
 • Proactive communication with Vast co-workers and business partners, in Serbia and the U.S.
 • Participation in the 24×7, multi-tier on-call rotation

Requirements:

 • 2+ years AWS cloud experience (deep knowledge about common AWS services, experience working with CloudFormation, network and application security, etc)
 • 3+ years Linux administration experience (Red Hat and Ubuntu based distributions preferred; knowledge of standard system tools such as awk, sed, grep, top, ps, lsof, cron)
 • General systems programming / scripting experience (Bash is a must, Python is a plus)
 • Ability to clearly communicate in both written and spoken English

Desired Skills:

 • System management/config management using tools such as Chef and Rundeck
 • Familiarity with PostgreSQL

Some of the benefits of working at Vast include:

 • We are an all-remote company, working from all over the world
 • Full time employment
 • Competitive compensation
 • 25 days of paid vacation
 • Paid home and mobile internet
 • 100% paid sick leave for up to 30 days a year
 • Equipment for the Home Office
 • Budget for training, certificates and books
 • Individual psychological-educational sessions
 • English language classes
 • Virtual and real team gatherings and activities
 • Sports activities

If you’re a passionate learner and you are excited to work on our tech stack, feel free to send your resume electronically, we’ll be glad to talk to you.

Deadline for applications: 17.08.2022.

Upoznaj kompaniju Vast.com d.o.o.

O Kompaniji Iskustva Poslovi Plate

Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste Global 1000 kompanije u SAD.

CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu - svog doma.

Kratka istorija

Prvi prototip vertikalnog pretraživača razvila je grupa inženjera iz Beograda tokom 2000. godine. Ideja je naišla na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline, pa je 2005. godine podignuta prva runda finansiranja i osnovan Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku, i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija i broji preko 160 zaposlenih.

Šta rade?

Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora automobila i nekretnina koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju našim klijentima.

Tokom 15 godina rada, čuvali su sve podatke koji su prolazili kroz svoje sisteme i tako formirali bazu sa preko 220 miliona automobila i preko 2 milijarde pripadajućih slika, koje koriste kao osnovu za razvoj naših AI i Big Data aplikacija.

Jedna od kruna njihovog višegodišnjeg rada predstavlja ICO(Instant Cash Offer) aplikacija koja dilerima automobila omogućava da kupcu ponude optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto na osnovu registracije ili VIN-a, broja šasije automobila. Razvili su i aplikaciju BuyQ koja telefon pretvara u vizuelni pretraživač, tako da na primer automobil koji vam se svidi na ulici možete da slikate i odmah dobijete podatke o proizvođaču i ceni, kao i o tome da li ga ima u prodaji u vašoj okolini.

Vast je All Remote kompanija

Vast ima sedišta u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se srećemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Ovaj koncept im je omogućio da zaposle najbolje ljude, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Zaposlenima pomažu u opremanju Home Office-a, nabavkom ergonomskih stolica, stolova, monitora, noise canceling slušalica, kao i ostale opreme koja je neophodna za udoban rad.

Proces regrutacije i selekcije poslodavca

Proces selekcije se, u zavisnosti od tima, sastoji od tri ili četiri kruga: rešavanje testa koji se sastoji od nekoliko pitanja i zadataka, timski i tehnički intervju i intervju sa direktorima tima i Vast-a.

Svaki od krugova je potencijalno eliminacioni, a maksimalno vreme čekanja na naš odgovor između krugova je dve nedelje.
Šta nudimo našim zaposlenima?

Benefiti

Kompetitivna kompenzacija
Zaposlenje po ugovoru o radu, uz probni period od 3 meseca
25 dana odmora godišnje
10.000 rsd mesečno za najbrži kućni i mobilni internet, i komunalije
Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje
Opremanje Home Office-a
Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
Časovi engleskog jezika
Sportske aktivnosti
Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti

Prosečna ocena

5.0

na osnovu 3 recenzije

Mogućnost napredovanja

5.0

Beneficije

5.0

Karijera / privatni život

5.0

Iskustvo o radu

Iskustvo · 11.08.2022
Preporučuje

C++ programer

Opšti utisak 5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine
Pozitivno

Sjajna kompanija sa sistemom koji konstantno unapredjuje kako svoje proizvode tako i znanja i iskustva svojih zaposlenih. Opustena atmosfera u kompaniji, omogoucava brz i efikasan rad bez pritiska. Svi uslovi za rad obezbedjeni, placeni kursevi, plate odlicne.

Zamerke

Sve je ful i korektno, benefiti odlicni, tako da nemam zamerki.

0

Prosečna neto plata

2050

Project Manager 1 plata

MIN
2050
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2050

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750

Slični poslovi