O kompaniji
14
Iskustva
3
Plate
Poslovi
Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd logo

Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd

4.7
24.01.2023.

”Gradsko sunce” u MSUB

Helloworld

Zadovoljstvo nam je da čestitamo otvaranje retrospektivne izložbe Mrđana Bajića ”Nepouzdani pripovedač” 24. septembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, kojom prilikom je Wiener Art kolekcija pozajmila Bajićev crtež ”Gradsko sunce” (2011), koji se od 2012. godine nalazi u našoj zbirci.

”Izložba „Nepouzdani pripovedač” predstavlja višedecenijski stvaralački opus Mrđana Bajića, jednog od najprominentnijih aktera savremene umetničke scene u Srbiji. Postavljena na svih pet nivoa i u neposrednom okruženju Muzeja, izložba je strukturirana kroz hronološke i tematske celine (‘80 vs ‘90, Yugomuzej, Nepouzdane priče) koje prate sve faze razvoja Bajićevog skulptorskog rada i građenja jedne specifične autorske poetike, pristupa i izraza u mediju skulpture. Postavkom su obuhvaćeni umetnikovi, sad već, amblematski radovi i projekti koji su poslednje četiri decenije obeležili umetnička dešavanja kod nas, u regionu i internacionalno, uključujući i novu interpretaciju projekta Yugomuzej kao i produkciju koja je namenski rađena za aktuelnu izložbu.”

Wiener Art kolekcija sa zadovoljstvom pozajmljuje radove iz svoje kolekcije institucijama i umetnicima, sa željom da budu vidljivi što brojnijoj i raznovrsnijoj publici, i sa ciljem da doprinese što boljem razumevanju stvaralačkog opusa naših umetnika.

Kustoski tim izložbe su Miroslav Karić, Aleksandra Mirčić i Žaklina Ratković. Izložba traje do 23. januara 2023.

Mrđan Bajić, Gradsko sunce, 2011.

Posetite profil kompanije Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd.

Galerija