Vast.com d.o.o.

Vast.com d.o.o.

(5)

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Vast.com d.o.o.

Ocena (3 utiska)

5

Beneficije

5

Napredovanje

5

Karijera / privatni život

5

Preporuka

100%

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 09.02.2022.
Negativno iskustvo

Project Manager

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 10 nedelja

Kako je izgledao proces

Prvi korak procesa selekcije sastojao se od prijave (u mom slučaju preko referral procedure), na poseban mejl kompanije, budući da postoji program nagrađivanja zaposelnih u slučaju uspešne preporuke budućeg zaposlenog. Nakon toga, HR tim mi je poslao odgovor da, ukoliko uđem u uži krug, mogu da očekujem nastavak procesa...

Pitanja sa intervjua
  • Jedno od pitanja podrazumevalo je procenu koja je najčešća boja automobila u svetu, uz objašnjenje.
0
Intervju · 09.02.2022.
Pozitivno iskustvo

.net junior

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Sastoji od testa i tri ili četiri kruga intervjua, od kojih je svaki potencijalno eliminacioni. Svi intervjui se obavljaju online, a maksimalno vreme čekanja na odgovor između krugova je dve nedelje

0
Intervju · 09.02.2022.
Pozitivno iskustvo

Backend developer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Proces selekcije se sastojao od testa sa algoritamskim zadacija i cetiri intervjua. Svaki krug je eliminacioni. Test se sastojao od 5 zadataka i potrebno je uraditi 3 kako bi se prosao test. Nakon testa sam imao kratak razgovor sa HR, a zatim tehnicki intervju koji je trajao oko 2h. Na tehnickom intervjuu smo razgovarali...

Pitanja sa intervjua
  • Kako bih optimizovao neki od zadataka?
1
Intervju · 10.12.2021.
Negativno iskustvo

DevOps Engineer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Pozvan sam na screening razgovor sa HR predstavnicom ove kompanije. U mejlu je detaljno predstavila sve korake u toku procesa selekcije za DevOps poziciju (HR screening,Tech Screening, tehnički razgovor i Architecture intervju). Ujedno je poslala i fajl u kome je predstavljena sama firma tako da sam imao dobar materijal...

0
Intervju · 10.12.2020.
Pozitivno iskustvo

Data Operations

Prihvatio/la ponudu

Trajalo je 2 nedelje

Kako je izgledao proces

Prvi krug je online test, nakon toga sa tim lidom i jos jednom osobom iz tima i treci sa direktorom iz Srbije i tim lidom. Na razgovorima su bili vrlo prijatni i opusteni, potrudili su se da sto bolje objasne i cime se firma bavi i kako bi posao izgledao.

0

Kontakt

Adresa 320 Congress Ave Ste C Austin, TX 78701, Sjedinjene Američke Države
PIB 103995222
MB 20068035
Zaposlenih 51-200
Predstavništvo Osmana Đikića 9, Beograd
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija u oblastima vertikalne pretrage, veštačke intelegencije, mašinskog učenja i Big Data tehnologija. Proizvode koje razvijamo za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i nekretninama, HomeStory, koriste Global 1000 kompanije u SAD.

CarStory, koji upotrebljava preko 16.000 dilera automobila, kombinuje veštačku inteligenciju i najveću industrijsku bazu podataka o ponudi i potražnji, kako bi pomogao dilerima da prodaju što više automobila po što boljoj ceni, vodeći računa o problemu upravljanja zalihama na placevima.

HomeStory, objedinjuje ekosistem Real Estate brokera i finansijskih institucija, i omogućava kupcima da donesu pravu odluku vezano za najvažniju životnu kupovinu - svog doma.

Kratka istorija

Prvi prototip vertikalnog pretraživača razvila je grupa inženjera iz Beograda tokom 2000. godine. Ideja je naišla na interesovanje investicionog fonda iz Silikonske doline, pa je 2005. godine podignuta prva runda finansiranja i osnovan Vast.com, Inc. sa sedištem u San Francisku, i razvojnim centrom u Beogradu. Danas je Vast globalna kompanija i broji preko 160 zaposlenih.

Šta rade?

Vast automatski agregira nestruktuirane podatke sa desetina hiljada web sajtova i ostalih izvora automobila i nekretnina koje se prodaju u SAD. Prikupljeni podaci se u realnom vremenu, više puta dnevno osvežavaju, normalizuju, filtriraju, klasifikuju i indeksiraju za brzu pretragu. Njihovi indeksi u svakom trenutku broje više od 7 miliona rezultata, koji se putem API servisa, analitika, front end i mobilnih aplikacija serviraju našim klijentima.

Tokom 15 godina rada, čuvali su sve podatke koji su prolazili kroz svoje sisteme i tako formirali bazu sa preko 220 miliona automobila i preko 2 milijarde pripadajućih slika, koje koriste kao osnovu za razvoj naših AI i Big Data aplikacija.

Jedna od kruna njihovog višegodišnjeg rada predstavlja ICO(Instant Cash Offer) aplikacija koja dilerima automobila omogućava da kupcu ponude optimalnu otkupnu cenu za njegov polovni auto na osnovu registracije ili VIN-a, broja šasije automobila. Razvili su i aplikaciju BuyQ koja telefon pretvara u vizuelni pretraživač, tako da na primer automobil koji vam se svidi na ulici možete da slikate i odmah dobijete podatke o proizvođaču i ceni, kao i o tome da li ga ima u prodaji u vašoj okolini.

Vast je All Remote kompanija

Vast ima sedišta u Beogradu i Austin-u, a koncept rada je all remote, što znači da svi zaposleni rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorima se srećemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Ovaj koncept im je omogućio da zaposle najbolje ljude, bez obzira na njihovu geografsku lokaciju. Zaposlenima pomažu u opremanju Home Office-a, nabavkom ergonomskih stolica, stolova, monitora, noise canceling slušalica, kao i ostale opreme koja je neophodna za udoban rad.

Proces regrutacije i selekcije poslodavca

Proces selekcije se, u zavisnosti od tima, sastoji od tri ili četiri kruga: rešavanje testa koji se sastoji od nekoliko pitanja i zadataka, timski i tehnički intervju i intervju sa direktorima tima i Vast-a.

Svaki od krugova je potencijalno eliminacioni, a maksimalno vreme čekanja na naš odgovor između krugova je dve nedelje.
Šta nudimo našim zaposlenima?

Benefiti

Kompetitivna kompenzacija
Zaposlenje po ugovoru o radu, uz probni period od 3 meseca
25 dana odmora godišnje
10.000 rsd mesečno za najbrži kućni i mobilni internet, i komunalije
Plaćeno bolovanje u iznosu od 100% do 30 dana godišnje
Opremanje Home Office-a
Budžet za edukaciju, sertifikate i knjige
Časovi engleskog jezika
Sportske aktivnosti
Virtuelna i realna timska druženja i aktivnosti

Podaci

Naziv VAST.COM
Poslovni naziv VAST.COM DOO BEOGRAD (STARI GRAD)
Delatnost kompanije 6201 Računarsko programiranje
Pravna forma Društvo sa ograničenom odgovornošću
Adresa Osmana Đikića 9, Beograd
Datum osnivanja 03.08.2005
PIB 103995222
MB 20068035
Zakonski zastupnici
Ilija Duni - Direktor

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

2050

Project Manager 1 plata

MIN
2050
PROSEK
2050
MEDIJANA
2050
MAX
2050

Prosečna neto plata

750

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
750
PROSEK
750
MEDIJANA
750
MAX
750