TeleTrader d.o.o.

TeleTrader d.o.o.

3
O kompaniji Poslovi Iskustva Plate APR

Kontakt

Adresa Marc-Aurel-Straße 10-12, 1010 Beč, Austrija
Telefon
PIB 100834811
MB 17160427
Zaposlenih 51-200
Predstavništvo Ul. Bulevar vojvode Mišića 39a/III, preko puta Beogradskog sajma
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

Ko smo mi?

TeleTrader je austrijska softverska kompanija osnovana 1995. godine u Beču. Sa razvojem poslovanja 1997. godine osniva se ćerka kompanije u Beogradu i do danas razvojni tim broji preko 80 stalno zaposlenih. Aktivan je u preko 17 zemalja širom sveta. Jedan je od vodećih distributera berzanskih podataka, tehnologije i web rešenja na svetskom tržištu kapitala.

Obezbeđuje finansijske informacije iz celog sveta institucijama poput: banaka, brokerskih kuća, berzi, finansijskih portala i medija.

Na kojim projektima radimo?

Kontinuirano radimo na unapređenju sopstvenih WEB, desktop i mobillnih aplikacija koje služe za praćenje i analizu berzanskog trgovanja na svim svetskim finansijskim tržištima. Aplikacije raspolažu sa velikim brojem funkcionalnosti i vesti u realnom vremenu koje su neophodne privatnim i profesionalnim investitorima za donošenje investicionih odluka.

Razvijamo Web bazirane finansijske portale, XML web servise, berzanske igrice, Java, Flash i HTML 5 aplikacije kao i Web rešenja po meri korisnika.

Koje tehnologije i alate koristimo?

C++ - OOP - C# - JAVA - ASP.NET - JavaScript - JQuery - Ajax - HTML - CSS - XML React - Angular - Umbraco (CMS) - Kentico (CMS) - XSTL - iOS Development tools - Ruby - Visual Studio - STL - Boost - Windows server - Mrežni protokoli - Skripting jezici - SQL Relacione baze.

Koje proizvode nudimo?

Razvili smo proizvode koji su postavili mnoge svetske standarde. U pitanju su:

Web aplikacije

 • Web bazirani finansijski portali, XML web servisi, berzanske igrice, HTML5 aplikacije, razvoj Web rešenja po meri korisnika

Finansijske softverske aplikacije za praćenje  i analizu trgovanja na svetskim berzama

 • TeleTrader Workstation – desktop aplikacija
 • TeleTrader WebStation – web aplikacija
 • TeleTrader Mobile – aplikacija za mobilne uređaje

Distribucija sirovih podataka

 • Istorijski podaci i vremenske serije
 • Vesti na mnogobrojnim svetskim jezicima
 • Analitički izveštaji i preporuke
 • Profili kompanija i fundamentalni podaci
 • Investicioni fondovi: kvote, fundamentalni podaci i racio pokazatelji
 • Isporuka podataka putem Web servisa, Push APIs i File export

Kolike su plate?

Početna plata se kreće od 600 - 800 eur. Iskusniji programeri imaju platu veću od 1.000 eur. U zavisnosti od angažovanja na projektima i zasluženog rada dajemo bonuse tokom godine, ali i na kraju svake godine.

Šta nudimo zaposlenima?

Fleksibilno radno vreme, prijatno radno okruženje u centru Beograda, profesionalnog fizioterapeuta (masaže i vežbe), privatno zdravstveno osiguranje, interne edukacije, redovna druženja van firme i još mnogo toga drugog.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije TeleTrader d.o.o.

Ocena (1 utisak)

3

Beneficije

1

Napredovanje

2

Karijera / privatni život

4

Preporuka

100%

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Potvrđen korisnik
 • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
Intervju
22.04.2021

Junior Software Developer C++

Negativno iskustvo

bez ponude za posao

Ceo proces je trajao 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Po prijavi na njihovom sajtu, u roku od 2 dana dobije se odgovor HR sluzbe koja prosledjuje link na njihovu platformu za testiranje OOP-a. Po pokretanju samog testa dolazi do velikog iznenadjenja, a to je da sam test uopste nije u C++ vec rekao bih u C# u koji nisam nikada dublje ulazio. Glavna pitanja i mogu da se rese zbog slicnosti jezika ali pored njih postoje i pitanja o konceptima samog jezika koji konrektno u C++ ne postoje, dok i na neka ne znate kako da odgovorite jer se dati kod na jedan nacin ponasa u C++, dok na sasvim drugi u C# i onda treba gatati sta je ispravan odgovor. Sama pitanja takodje su jako neodredjena sto dodatno frustrira. Na poslat mejl o tome da li je test u C# bio greska, od HR-a nisam dobio nikakav odgovor zbog cega najvise i negativna ocena.
11

Ove informaciju su mi korisne

Potvrđen korisnik
 • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
Intervju
10.04.2021

Junior Software Developer C++

Negativno iskustvo

bez ponude za posao

Ceo proces je trajao 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Pre bilo kakvog razgovora od mene je trazeno da uradim OOP test, sto je ok. Ono sto nije bilo korektno jeste da je pozicija na koju sam konkurisao bila vezana za C++, a test se odnosio na znanje C#. Pitanja sa testa su se uglavnom odnosila na OOP koncepte, medjutim, neka pitanja su bila usko vezana za C#, sto, prema mom misljenju, nije fer prema kandidatima koji uopste ne poznaju taj jezik, s obzirom na to da je pozicija, ponavljam, vezana za C++. Srecom , C# mi nije stran pa sam prosao taj test. Posle testa, kontaktirali su me za HR razgovor koji je, nedugo potom, usledio. Bio je klasican HR razgovor, sa predstavljanjem kompanije i tima, kao i pitanjima o meni. Sve u svemu, sasvim korektan. Nakon HR testa, usledio je tehnicki razgovor sa tri osobe, od kojih je jedna osoba bila veoma neprijatna (postavljala je pitanja vrlo sirokog opsega i ocekivala da joj citam misli i odmah znam na sta tacno se pitanje odnosi), jedna je bila manje-vise nezainteresovana i vise puta u toku razgovora je napustala chat (razgovori su svi bili online), i treca osoba, koja je bila najkorektija, ali, nazalost, imala je najmanje uticaja na sam proces selekcije. Svaka od te tri osobe je imala svoja zaduzenja sta su testirali: 1. karakteristike C++ i OOP-a 2. algoritme i strukture podataka 3. logicka pitanja (nesto kao mozgalice, tipa cuvenih Google-ovih pitanja) Tehnicki razgovor nisam prosao, ali kako mi je receno, sledeci korak bi bio razgovor sa vlasnikom firme.
10

Ove informaciju su mi korisne

Intervju
Iskustvo
Intervju

Oglasi za posao (2)

Beograd

02.11.2021.

Beograd

30.10.2021.

Beograd

26.10.2021.

Istekao
04.10.2021

IT Support Engineer

Beograd

19.10.2021.

Istekao

Podaci

Naziv TELETRADER
Poslovni naziv PREDUZEĆE ZA IZRADU KOMPJUTERSKIH PROGRAMA TELETRADER DOO BEOGRAD (SAVSKI VENAC
Delatnost kompanije 6201 Računarsko Programiranje
Pravna forma Društvo sa Ograničenom Odgovornošću
Adresa Bulevar Vojvode Mišića 39a, Beograd-Savski Venac
Datum osnivanja 27.03.1997.
PIB 100834811
MB 17160427
Zakonski zastupnici
Saša Marinković - Direktor

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Prosečna neto plata

700

IT Help Desk / Support 1 plata

MIN
700
PROSEK
700
MEDIJANA
700
MAX
700