O kompaniji
35
Iskustva
33
Plate
2
Poslovi
Schneider Electric logo

Schneider Electric

3.7

O nama

U front office-u, inženjeri rade na plasmanu digitalnih rešenja i opreme u oblasti energetike i automatizacije i pomažu svojim klijentima da upravljaju energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Front office nudi rešenja iz domena: distribucije električne energije (srednji i niski napon), merenje, kontrola i upravljanje energijom, industrijske automatizacije i kontrole instalacionih sistema i kućne automatizacije, nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima i besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric).

Schneider Electric Hub se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike. Fokusirani smo na unapređenje modernih infrastrukturnih sistema i sa tim ciljem okupljamo preko 1000 stručnjaka različitih profila, a posebno iz oblasti energetike i računarstva. Tokom godina ostvarili smo uspešnu saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.

Dugogodišnje iskustvo i rad na globalnom tržištu sa klijentima iz preko 100 zemalja svrstalo nas je u globalne lidere na polju održivosti i zelene energije. Upravo zato je naš Novosadski centar dobio širu ulogu u pružanju rešenje klijentima Schneider Electric-a u domenu digitalizacije energetskog sektora sa ciljem da postane reputacioni softverski centar specijalizovan za softverska rešenja za upravljanje električnom energijom i energetskom efikasnošću na svim nivoima.

Našim zaposlenima pružamo mogućnost razvoja karijere u svim domenima i novi široki spektar tehnologija na kojima će se raditi - od embedded softvera, preko near real time, IIoT rešenja do cloud-a i veštačke inteligencije, kao i širok spektar programskih jezika i asociranih tehnologija kao što su Python, Java, različite platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija. I to sve pored već uveliko prisutnih Microsoft tehnologija (.NET, ASP.NET, C/C++ itd.).

Naš glavni proizvod ADMS softver - Advance Distribution Management System, predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije i obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.

Pored ADMS softvera, razvijaćemo i smart metering i srodna grid edge rešenja, Grid Asset Management rešenja za praćenje i optimalno održavanje različitih asset-a povezanih u infrastrukturnu mrežu, zatim Microgrid rešenja za optimalno upravljanje „malim“ eletkroenergetskim mrežama i Autodesk Revit modul za dizajn električnog podsistema zgrada i izradu digitalnog modela. U planu je rad na Energysage, web portalu koji spaja individualne vlasnike kuća sa pružaocima usluga instaliranja solarnih panela, kao i IGE-XAO, softversko rešenje za dizajn električnih razvodnih kutija/panela za bilo koju namenu.

Razvojni centar već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za studente tehničkih fakulteta. Program stipendije je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. U toku jedne godine, postoje dva ciklusa prijava za stipendiju. Više informacija možete pronaći na sajtu kompanije, kao i putem društvenih mreža.

Ukoliko postanete naš stipendista, imaćete mogućnost da razmenite znanja i iskustava direktno sa mentorima, odnosno priliku da svoje formalno obrazovanje praktično primenite, a nakon završetka školovanja karijeru započnete u našoj kompaniji.
 

Tech stack

Microsoft Windows operating system family Microsoft SQL Server Azure cloud Distributed systems Enterprise high availability systems Mission critical systems Microsoft development environment Microsoft .NET Framework Microsoft .NET 5 Git GitHub Mercurial DevOps Azure DevOps IIS ASP.NET MVC 3 Unity Application Block 2 WCF HTML5 Less Custom Javascript MVC framework jQuery HandlebarsJS Leaflet Bootstrap jqPlot SignalR Azure Landing Zone Azure Firewall Network Security Groups Application Security Groups Ms Sentinel Ms Defender for Cloud Azure Virtual Desktop Azure Disk Encryption Azure Bastion Azure Load Balancer Terraform .NET C# C++ C Fortran PowerShell Python Java Script SQL

Beneficije

Fleksibilna benefit platforma (odabir pogodnosti prema ličnim potrebama)

Wesop, plan vlasništva akcija zaposlenih

Budžet za profesionalno usavršavanje

Step up platforma za dodatno prepoznavanje i nagrađivanje

Klizno radno vreme i rad od kuće

Letnje “punjenje baterija” svaki petak tokom jula i avgusta 4h radno vreme

Privatno zdravstveno osiguranje

Balans posla i slobodnog vremena

Unapređena politika porodiljskog odsustva (na deo koji daje država kompanija dodaje do 100% iznosa)

Family policy – globalna SE politika koja obezbeđuje dodatne slobodne dane zaposlenima kada su im najpotrebniji – rođenje deteta, bolest clana porodice itd.

Oprema za rad od kuće

Subvencija za obrok u restoranu

Teretana i stručni treneri

Podrška za najmlađe, pokloni i paketići

Naši ljudi

Dragoljub Damljanović

CEO

Miloš Stanković

Principal System Arhitekta

Anja Mačić

Nemanja Zukorlić

Team Lead

Galerija

APR

Broj Zaposlenih

1000+

Profit i Prihod