O kompaniji
48
Iskustva
41
Plate
Poslovi
Schneider Electric logo

Schneider Electric

3.6 >1000

O nama

Mi u kompaniji Schneider Electric verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Pomažemo našim klijentima da upravljaju svojom energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način i to u domenima:

· distribucije električne energije (srednji i niski napon),

· merenje, kontrola i upravljanje energijom,

· industrijske automatizacije i kontrole,

· instalacionih sistema i kućne automatizacije,

· nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima,

· besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric).

U Srbiji, sa kancelarijama u Beogradu i Novom Sadu posluje naš HUB, jedinstven u svetu. Schneider Electric Hub je deo entiteta kompanije Schneider Electric koji se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike. Fokusirani smo na unapređenje modernih infrastrukturnih sistema i sa tim ciljem okupljamo preko 1000 stručnjaka različitih profila, a posebno iz oblasti energetike i računarstva. Tokom godina ostvarili smo uspešnu saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.

Dugogodišnje iskustvo i rad na globalnom tržištu sa klijentima iz preko 100 zemalja svrstalo nas je u globalne lidere na polju održivosti i zelene energije. Upravo zato je naš Novosadski centar dobio širu ulogu u pružanju rešenja klijentima Schneider Electric-a u domenu digitalizacije energetskog sektora sa ciljem da postane reputacioni softverski centar specijalizovan za softverska rešenja za upravljanje električnom energijom i energetskom efikasnošću na svim nivoima.

Našim zaposlenima pružamo mogućnost razvoja karijere u svim domenima i novi široki spektar tehnologija na kojima će se raditi - od embedded softvera, preko near real time, IIoT rešenja do cloud-a i veštačke inteligencije, kao i širok spektar programskih jezika i asociranih tehnologija kao što su Python, Java, različite platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija. I to sve pored već uveliko prisutnih Microsoft tehnologija (.NET, ASP.NET, C/C++ itd.).

Cilj nam je da udovoljimo potrebama i da omogućimo zaposlenima da uspostave idealan odnos između privatnog i poslovnog života. Uveli smo niz pogodnosti i programa koji su kreirani tako da podstiču razvoj, znanje i kreativnost, ali u isto vreme uzimaju u obzir pojedinačne potrebe svih zaposlenih.

Već dugi niz godina podržavamo program stipendiranja studenata tehničkih fakulteta. Program stipendije je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. Takođe, podržavamo i program praksi, u skladu sa potrebama biznisa i dostupnosti mentora. Kao kompanija koja godinama prepoznaje i nagrađuje znanje, rad i obrazovanje, sa velikim entuzijazmom i verom u najbolje buduće IT stručnjake, iste želimo da, pažljivo biranim programom, podstaknemo i inspirišemo u postizanju ličnih i profesionalnih ciljeva.

Fondaciju „Centar za mlade talente“ smo osnovali 2012. godine. Ona pruža mogućnost sticanja širokog znanja iz oblasti programiranja i matematike i predstavlja svojevrsnu pripremu za sve buduće studente elektrotehnike, informatike i matematike za brže i lakše usvajanje gradiva na fakultetu. Fondacija je dostupna svoj deci uzrasta od petog razreda osnovne škole, pa sve do upisa na studije. Do sada je preko 8000 đaka slušalo predavanja. Da znanje postane zvanje!
 

Tech stack

Microsoft Windows operating system family Microsoft SQL Server Azure cloud Distributed systems Enterprise high availability systems Mission critical systems Microsoft development environment Microsoft .NET Framework Microsoft .NET 5 Git GitHub Mercurial DevOps Azure DevOps IIS ASP.NET MVC 3 Unity Application Block 2 WCF HTML5 Less Custom Javascript MVC framework jQuery HandlebarsJS Leaflet Bootstrap jqPlot SignalR Azure Landing Zone Azure Firewall Network Security Groups Application Security Groups Ms Sentinel Ms Defender for Cloud Azure Virtual Desktop Azure Disk Encryption Azure Bastion Azure Load Balancer Terraform .NET C# C++ C Fortran PowerShell Python Java Script SQL

Beneficije

Sport i rekreacija

Teretana i stručni treneri

Nagrade, bonusi, pokloni

• Step up platforma za dodatno prepoznavanje i nagrađivanje
• Podrška za najmlađe, pokloni i paketići

Edukacija, profesionalni razvoj

Budžet za profesionalno usavršavanje

Dobrovoljno zdravstveno osiguranje

Privatno zdravstveno osiguranje

Fleksibilno radno vreme

• Letnje “punjenje baterija” svaki petak tokom jula i avgusta 4h radno vreme
• Klizno radno vreme i rad od kuće

Porodica i roditeljstvo

• Unapređena politika porodiljskog odsustva (na deo koji daje država kompanija dodaje do 100% iznosa)
• Family policy – globalna SE politika koja obezbeđuje dodatne slobodne dane zaposlenima kada su im najpotrebniji – rođenje deteta, bolest clana porodice itd.

Obezbeđena oprema za rad

Oprema za rad od kuće

Kompanijski popusti

Subvencija za obrok u restoranu

Akcije kompanije

Wesop, plan vlasništva akcija zaposlenih

Personalizovane beneficije

Fleksibilna benefit platforma (odabir pogodnosti prema ličnim potrebama)

Naši ljudi

Nemanja Zukorlić

Team Lead

Anja Mačić

Miloš Stanković

Principal System Arhitekta

Dragoljub Damljanović

CEO

APR

Broj zaposlenih

Profit i prihod

Kontakt

Industrijska 3G, Novi Sad, Srbija
Bulevar Milutina Milankovica 11V, Beograd, Srbija