Schneider Electric

Mi smo Schneider Electric. Naš koncept „Life is On” se oslanja na ideju da osnažimo svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. U našem fokusu je upravljanje energijom, automatizacija i energetska efikasnost. U Srbiji Schneider Electric je prisutan kroz dva entiteta, Schneider Electric Hub sa kancelarijama u Novom Sadu i Beogradu i Front Office sa kancelarijom u Beogradu gde smo prisutni više od 20 godina.

O nama

U front office-u, inženjeri rade na plasmanu digitalnih rešenja i opreme u oblasti energetike i automatizacije i pomažu svojim klijentima da upravljaju energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Front office nudi rešenja iz domena: distribucije električne energije (srednji i niski napon), merenje, kontrola i upravljanje energijom, industrijske automatizacije i kontrole instalacionih sistema i kućne automatizacije, nadzorno-upravljačkih sistema i kontrole u objektima i besprekidnog napajanja (APC by Schneider Electric).

Schneider Electric Hub se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike. Fokusirani smo na unapređenje modernih infrastrukturnih sistema i sa tim ciljem okupljamo preko 1000 stručnjaka različitih profila, a posebno iz oblasti energetike i računarstva. Tokom godina ostvarili smo uspešnu saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.

Dugogodišnje iskustvo i rad na globalnom tržištu sa klijentima iz preko 100 zemalja svrstalo nas je u globalne lidere na polju održivosti i zelene energije. Upravo zato je naš Novosadski centar dobio širu ulogu u pružanju rešenje klijentima Schneider Electric-a u domenu digitalizacije energetskog sektora sa ciljem da postane reputacioni softverski centar specijalizovan za softverska rešenja za upravljanje električnom energijom i energetskom efikasnošću na svim nivoima.

Našim zaposlenima pružamo mogućnost razvoja karijere u svim domenima i novi široki spektar tehnologija na kojima će se raditi - od embedded softvera, preko near real time, IIoT rešenja do cloud-a i veštačke inteligencije, kao i širok spektar programskih jezika i asociranih tehnologija kao što su Python, Java, različite platforme za razvoj web i mobilnih aplikacija. I to sve pored već uveliko prisutnih Microsoft tehnologija (.NET, ASP.NET, C/C++ itd.).

Naš glavni proizvod ADMS softver - Advance Distribution Management System, predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije i obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno praćenje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.

Pored ADMS softvera, razvijaćemo i smart metering i srodna grid edge rešenja, Grid Asset Management rešenja za praćenje i optimalno održavanje različitih asset-a povezanih u infrastrukturnu mrežu, zatim Microgrid rešenja za optimalno upravljanje „malim“ eletkroenergetskim mrežama i Autodesk Revit modul za dizajn električnog podsistema zgrada i izradu digitalnog modela. U planu je rad na Energysage, web portalu koji spaja individualne vlasnike kuća sa pružaocima usluga instaliranja solarnih panela, kao i IGE-XAO, softversko rešenje za dizajn električnih razvodnih kutija/panela za bilo koju namenu.

Razvojni centar već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za studente tehničkih fakulteta. Program stipendije je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. U toku jedne godine, postoje dva ciklusa prijava za stipendiju. Više informacija možete pronaći na sajtu kompanije, kao i putem društvenih mreža.

Ukoliko postanete naš stipendista, imaćete mogućnost da razmenite znanja i iskustava direktno sa mentorima, odnosno priliku da svoje formalno obrazovanje praktično primenite, a nakon završetka školovanja karijeru započnete u našoj kompaniji.
 

Tech stack

Beneficije

Fleksibilna benefit platforma (odabir pogodnosti prema ličnim potrebama)

Wesop, plan vlasništva akcija zaposlenih

Budžet za profesionalno usavršavanje

Step up platforma za dodatno prepoznavanje i nagrađivanje

Klizno radno vreme i rad od kuće

Letnje “punjenje baterija” svaki petak tokom jula i avgusta 4h radno vreme

Privatno zdravstveno osiguranje

Balans posla i slobodnog vremena

Unapređena politika porodiljskog odsustva (na deo koji daje država kompanija dodaje do 100% iznosa)

Family policy – globalna SE politika koja obezbeđuje dodatne slobodne dane zaposlenima kada su im najpotrebniji – rođenje deteta, bolest clana porodice itd.

Oprema za rad od kuće

Subvencija za obrok u restoranu

Teretana i stručni treneri

Podrška za najmlađe, pokloni i paketići

Naši ljudi

Dragoljub Damljanović

Dragoljub Damljanović

CEO

Sa više od 16 godina rada u Schneider Electric-u i doprinosa razvoju kompanije sa brojnih liderskih pozicija, Dragoljub Damljanović je od prošle godine novi direktor Schneider Electric Hub-a, gde predvodi više od 1.000 zaposlenih.

Miloš Stanković

Miloš Stanković

Principal System Arhitekta

Koliko je dugačka maratonska trka, a koliko je dugačak razvojni put u Schneider Electric-u? Miloš Stanković ima odgovor na oba pitanja! Karijeru je započeo 2011. godine kao Software Inženjer u ESCADA timu Schneider Electric razvojnog centra. Nak...

Prikaži više
Anja Mačić

Anja Mačić

Anja Mačić nam se pridružila u maju 2021. godine kao studentkinja završne godine osnovnih akademskih studija, na usmerenju elektroenergetski sistemi, a iz želje da znanje stečeno na fakultetu počne primenjivati i u praksi. Stipendiju Schneider E...

Prikaži više
Nemanja Zukorlić

Nemanja Zukorlić

Team Lead

Kako Team Lead od stipendiste? Započevši praksu u Schneider Electric Hub-u pre šest godina, Nemanja nije ni sanjao koliko daleko će ga odvesti njegov trud i posvećenost poslu. Danas je rukovodilac tima za formiranje modela elektroenergetskih mrež...

Prikaži više

Oglasi za posao

Trenutno nema aktivnih oglasa za posao

Iskustva o radu i sa intervjua

Opšti utisak i preporuka

3.6
60%

Menadžment kompanije

5

Beneficije

3.3

Balans karijere i privatnog života

4.2

Timska atmosfera

4

Zadovoljstvo projektima

4

Mogućnost napredovanja

3

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 23.08.2022

Intermediate software developer

Opšti utisak

5
Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine
Pozitivno

Uglavnom se sa nadredjenim moze dogovoriti oko svega. Retka prilika za rad na velikom, distribuiranom enterprise sistemu.Dobar mentorski program.Radna atmosfera, kolegijalnost, benefite koje kompanija nudi su zaista iznad proseka. Mogucnost putovanja u razne delove sveta ako radite u odseku za isporuku projekata

Zamerke

Stekao sam utisak da se moze napredovati samo ako se radi prekovremeno (mada to nikad nije receno)

0
Intervju · 31.07.2022.

Sofware engineer

Pozitivno iskustvo

Odbio/la ponudu

Intervju srednje težine

Trajalo je 4 nedelje

Kako je izgledao proces

Prijava za praksu. Rad na projektu u okviru prakse. Odbrana projekta pred mentorom. Tehnički + HR intervju. Lekarski pregled.

Pitanja sa intervjua
  • U kojim programskim jezicima si radio?
  • Šta su računarske mreže?
  • Koja je uloga operativnog sistema?
  • Napiši algoritam za pronalaženje n-tog člana fibonačijevog niza.
0
Intervju · 14.07.2022.

IT Project Engineer - Deployment

Pozitivno iskustvo

Odbio/la ponudu

Intervju lak

Trajalo je 5 nedelja

Kako je izgledao proces

Poziv telefonom kako bi dogovorili HR intervju, HR intervju je bio prijatan i prošli smo nešto osnovno o firmi i o meni. Nakon dve nedelje je usledio i tehnički intervju, koji je takođe bio prijatan i bazirao se na proceni znanja na osnovu dosadašnjeg iskustva i potreba za poziciju na koju sam aplicirao. Nakon toga je...

0
Iskustvo · 30.05.2022

Software developer intern

Opšti utisak

5
Preporučuje
Trenutno na praksi 1-2 godine
Pozitivno

Odličan odnos sa kolegama, mnogo toga je dostupno za naučiti, sve preporuke.

Zamerke

Nekada malo neorganizovani, ali to su sitnice.

0
Iskustvo · 28.05.2022

Project inženjer

Opšti utisak

3
Ne preporučuje
Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina
Pozitivno

-redovna plata -solidne beneficije (npr. zdravstveno osiguranje) -trenutni rad od kuće -poznata firma -dobre kolege (nažalost u poslednje vreme u manjini)

Zamerke

-napreduju samo klimači glavom -moraš da se praviš da je sve super -previše posla za nas koji zaista radimo -očajan menadžment -oteraju ljude pa posle dovlače nove -povišice smešne, ne prate ni inflaciju -laži i obećanja te drže u firmi -toksična atmosfera -iživljavanje team lead koji taj posao ne umeju ni da rade -organizacija...

6

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

1050

IT Administrator 1 plata

MIN
1050
PROSEK
1050
MEDIJANA
1050
MAX
1050

Prosečna neto plata

1550

QA Specialist 2 plate

MIN
1400
PROSEK
1550
MEDIJANA
1550
MAX
1700

Prosečna neto plata

1204

Software Developer 5 plata

MIN
800
PROSEK
1204
MEDIJANA
1000
MAX
2040

Prosečna neto plata

1714

Software Engineer 5 plata

MIN
1100
PROSEK
1714
MEDIJANA
1900
MAX
2050

Prosečna neto plata

1700

Solution Architect 2 plate

MIN
1400
PROSEK
1700
MEDIJANA
1700
MAX
2000

Prosečna neto plata

1100

System Engineer 2 plate

MIN
1000
PROSEK
1100
MEDIJANA
1100
MAX
1200

Prosečna neto plata

963

Test Engineer 4 plate

MIN
750
PROSEK
963
MEDIJANA
900
MAX
1300

Prosečna neto plata

1330

Network Enginner 1 plata

MIN
1330
PROSEK
1330
MEDIJANA
1330
MAX
1330

APR