Raiffeisen banka a.d.

Raiffeisen banka a.d.

0

Kontakt

Adresa Bulevar Zorana Đinđića 64a, 11070 Beograd, Srbija
Telefon +381 11 3202100
PIB 100000299
MB 17335600
Zaposlenih 1001-5000
Predstavništvo Bulevar Zorana Đinđića 64a, 11070 Beograd
Uporedi kompanije

Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

O kompaniji

Raiffeisen banka a.d. je jedna od vodećih banaka u Srbiji po svim najvažnijim kriterijumima: bilansnoj aktivi, kreditima, depozitima, ukupnom kapitalu i ostvarenom profitu. U martu 2011. godine banka je proslavila deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji, kao prva domaća banka u stoprocentnom stranom vlasništvu.

Posluje u okviru grupacije Raiffeisen Bank International, jedne od najvećih bankarskih grupacija u srednjoj i istočnoj Evropi, i deo je RZB grupe. Poslovanje u Srbiji započela je u julu 2001. godine, kao prva banka osnovana sa 100% stranog kapitala. Svoje aktivnosti razvija u tri najvažnija pravca: poslovanje sa stanovništvom, poslovanje sa privredom, upravljanje sredstvima i investiciono bankarstvo. Banka nudi sve vrste bankarskih usluga u skladu sa zapadnim standardima, uz istovremeno razumevanje specifičnosti i mogućnosti koje pruža domaće finansijsko tržište.

Kao potvrdu poslovnog uspeha, banka je od samog početka dobijala brojne nagrade i priznanja od strane renomiranih međunarodnih finansijskih časopisa: Euromoney, The Banker, Global Finance iFinance Central Europe. Prošlogodišnji je dobitnik plakete za “Najbolji inostrani korporativni brend” u akciji “Najbolje iz Srbije”, koju organizuju Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine i usluga i magazin “Privredni pregled”.

Raiffeisen banka je u 2010. godini ostvarila dobre poslovne rezultate, premašivši planirane ciljeve u većini segmenata. Tokom prošle godine ostvaren je profit od 27,1 miliona evra, čime je premašen cilj budžetiran za tu godinu. Ostvareni profit će, kao i svih prethodnih godina, biti reinvestiran u kapital banke, što jasno dokazuje opredeljenost banke i njenih akcionara da dugoročno i vrlo aktivno budu prisutni na srpskom tržištu. Tokom prethodne godine i kapital banke je održan na veoma visokom nivou od 474,2 miliona evra, što daje veliku sigurnost i čvrstu osnovu za dalji rast banke u periodu koji predstoji.

Baza klijenata broji gotovo 500.000 klijenata, a Raffeisen banka je u toku 2010. godine potvrdila i svoju poziciju jednog od vodećih kreditora u Srbiji.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije Raiffeisen banka a.d.

Ocena (0 utisaka)

0

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Intervju · 09.06.2021.

System Administrator

Negativno iskustvo
Kako je izgledao proces

Na samom početku razgovora mogao sam da procenim s kim ću imati posla čim sam pomenuo da radim kao freelancer i da sam napustio studije iz privatnih razloga. Reakcija gospođe iz HR tima bila je kao da sam plaćeni ubica :D Čisto da naglasim da je ova gospođa isuviše pretenciozna i bolesno ponosna na svoj posao, tako da će vas verovatno gledati sa visine samo iz razloga što ste mlađa osoba koja je menjala više poslova dok ona, u banci zvanoj Raiffeisen, radi otkad zna za sebe - a to je 20 i kusur godina, što samo govori koliko je svestrana jer nije mrdnula dalje odatle. Onda su na scenu stupila dva (nazovi) "seniora" iz Sistem Admin tima koji su počeli da srljaju sa nebuloznim pitanjima (i podpitanjima) u vezi sitnih detalja iz moje biografije (kao da je znam napamet) iako im je sve bilo precizno i transparentno napisano. Čoveku nije bila jasna stavka "Networking and Protocols" koju sam naveo kao jednu od oblasti koje sam prešao za vreme svoje prakse u firmi. U jednom trenutku sam imao osećaj kao da sam u policijskoj stanici. Za kraj razgovora su mi opisali dalji tok procesa i uslove firme. Još jednom naglašavam gospođino dovođenje u pitanje da li ću se ja kao freelancer privići sistemu rada jedne banke kao i fiksnom radnom vremenu. Postavila se kao da nikad nisam radio poslove u privatnim firmama sa radnim vremenom i gde sam prijavljen za stalno, iako je to lepo mogla da pročita iz priloženog CV-ja. -Poenta priče je da sačuvate živce i preskočite ovu kompaniju, pogotovo ako ste iz IT sveta. Ima mnogo boljih i pre svega firmi sa kvalitetnim sektorom za ljudske resurse koji će vam pružiti priliku bez unapred definisanih predrasuda o vašem statusu. Istog dana sam poslao poruku i unapred odbio potencijalni tok dalje selekcije.

Pitanja sa intervjua
  • Da li ste ikada bili prijavljeni za stalno?
  • Zašto ste menjali toliko poslova?
  • Da li ćete moći da se priviknete na sistem rada u banci?
  • Šta znači "Networking Protocols" u vašoj radnoj biografiji?
Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke

Bez ponude za posao

Ceo proces je trajao 1 nedelju

3

Ove informaciju su mi korisne

Intervju · 14.01.2021.

Linux administrator

Negativno iskustvo
Kako je izgledao proces

1. Prijava na oglas preko Infostud-a 2. Kontakt mejlom/telefonom 3. Dolazak na intervju

Pitanja sa intervjua
  • Koji je bio vaš najveći projekat koji ste postigli u toku radne karijere?
Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke

Bez ponude za posao

Ceo proces je trajao 3 nedelje

0

Ove informaciju su mi korisne

Intervju · .

Oglasi za posao (0)

17.11.2021

Data Engineer

Beograd

02.12.2021.

Istekao

Podaci

Naziv RAIFFEISEN BANKA
Poslovni naziv RAIFFEISEN BANKA AD BEOGRAD
Delatnost kompanije 6419 Ostalo monetarno posredovanje
Pravna forma Akcionarsko drustvo
Adresa Đorđa Stankovića 16, Beograd-Novi Beograd
Datum osnivanja 19.02.2001.
PIB 100000299
MB 17335600
Zakonski zastupnici
Zoran Petrović - Predsednik izvršnog odbora

Podaci sa sajta Agencije za privredne registre

Za ovu kompaniju nemamo podataka o platama.

Unesi anonimno svoju platu