Nađa Mirković , HR Generalist

Postavi pitanje poslodavcu

Nađa Mirković, HR Generalist

RT-RK d.o.o.

RT-RK d.o.o. logo

RT-RK d.o.o.

RT-RK d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema za rad u realnom vremenu, sa fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju.

Kontakt

Narodnog fronta 23a, 21000 Novi Sad, Srbija

O nama

Sedište kompanije je u Novom Sadu, od samog osnivanja 1991. godine. Od 2011. godine, kompanija se razvija u pravcu širenja regionalne mreže centara i otvara odeljenja u Beogradu, Banja Luci i Osijeku. Pozitivna iskustva saradnje sa FTN-om u Novom Sadu, trudi se da prenese i na saradnju sa eminentnim fakultetima u regionu (ETF u Beogradu, MATF u Beogradu, FERIT u Osijeku, ETF u Banja Luci).

SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA U OBLASTI POTROŠAČKE ELEKTRONIKE

Danas RT-RK angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope. Poslovanje kompanije je u potpunosti usmereno na strano tržište. BMW, Audi, Harman, Google, Ericsson, DENSO, FotoNation, Autoliv, Ask Industries, TTTech, MIPS/Imagination, CISCO, Cirrus Logic, Xiaomi, Harman Kardon, Onkyo & Pioneer, Starkey Hearing Technologies, Marvell, iWedia, Stofa, Bouygues Telecom, NTT Docomo & Plala, VEON, Sky, Reliance Jio, Netbynet, SaskTel, MediaTek, samo su neka od imena sa liste naših zadovoljnih partnera i klijenata. Kako se oni nalaze u različitim delovima sveta, naši zaposleni imaju mogućnost da putuju i upoznaju se sa različitim kulturama i da na taj način obogate osim profesionalnog i lično iskustvo.

BRIGA O PROFESIONALNOM RAZVOJU ZAPOSLENIH

Kao stalno rastuća kompanija, sa ozbiljnim, dugogodišnjim iskustvom trudimo se da vodimo brigu o svojim zaposlenima. Profesionalni razvoj zaposlenih stimulišemo radom na inovativnim projektima koji podrazumevaju rad sa najmodernijim razvojnim platformama i alatima. Mimo toga se trudimo i da olakšamo uvođenje novozaposlenih u posao, redovnim organizovanjem internih stručnih kurseva, mentorskim pristupom, itd.  

STIMULACIJA AKADEMSKOG RAZVOJA

Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, inovativni i naučno-istraživačkih potencijali kompanije su potvrđeni i na formalnom nivou. Za one koji žele da nastave sa akademskim razvojem, pomažemo upis na doktorske studije, objavljivanje i prezentovanje naučno-istaživačkih radova kako na domaćim, tako i na stranim stručnim konferencijama.

DODATNO EDUKOVANJE STUDENATA

Za buduće IT profesionalce koji su još na studijama, tradicionalno organizujemo različite letnje škole i prakse kako bismo im pružili priliku da se upoznaju sa oblašću rada naše kompanije. Tokom jula i avgusta organizujemo letnju praksu i letnje škole u oblasti embedded developmenta, FPGA i IoT. Osim toga, imamo različite programe stipendiranja za studente koji se nalaze na različitim nivoima studija. Ukoliko želite da se informišete ili ste već odlučili da postanete RT-RK stipendista, slobodno pišite na e-mail: stipendija@rt-rk.com.

Tech stack

Beneficije

Rad na daljinu

Poslovna putovanja u inostranstvo.

Poslovna putovanja u inostranstvo.

Obuka iz engleskog jezika, stručna biblioteka, Udemy.

Zdravlje

Sistematski pregledi.

Kompanijski popusti

Popusti za razne usluge (bankarske usluge, zdravstevne ustanove i sl.)

Program mentorstva

Program mentorstva

Porodica i roditeljstvo

Pokloni za novorođenčad, novogodišnji pokloni za decu.

Sport i rekreacija

Fitpass, timski sportovi.

Naši ljudi

Nikola Vranić

Nikola Vranić

Team Lead, DTV Group

U kompaniju RT-RK sam došao pre 10 godina kao student stipendista. Kroz projekte i akademsku aktivnost naučio sam kako se od malo peska može napraviti kompleksan sistem za korisničku upotrebu prolazeći kroz faze dizajniranja hardvera, pisanja programske podrške za rukovaoce uređaja kao i sistemske i korisničke aplikacije za mobilne uređaje. Kompaniju RT-RK sam odabrao iz razloga što pruža mogućnost rada na različitim IT poljima, od automotiva, digitalne televizije, IoT, programskih prevodioca i dr. Ukoliko vam „dosadi“ rad na jednoj oblasti ili želite da naučite nešto novo, imate mogućnost da zatražite promenu tima. RT-RK je jedna od retkih uspešnih kompanija na ovim prostorima koja ima rukovodstvo iz Srbije.

Prikaži više
Milena Milošević

Milena Milošević

Team Lead, Automotive Group

U RT-RK sam došla pre sedam godina. Prvobitno angažovanje bilo je na studentskom istraživačkom projektu od četvrte godine studija do završetka master studija. Na ovom i drugim projektima na kojima sam radila, stalno sam sticala nova znanja o raznim tehnologijama, a sve to zahvaljujući vedrom i kreativnom timu, kao i spremnosti iskusnih kolega da pomognu. Danas, takođe učestvujem na studentskom istraživačkom projektu, ali ovoga puta sa strane onih koji prenose znanja mladjim kolegama.

Prikaži više
Nenad Četić

Nenad Četić

Group Lead, BMW Project

U RT-RK sam počeo da radim kao mlad inženjer pre 11 godina. Odmah sam dobio priliku da se uhvatim u koštac sa pravim, industrijskim proјеktima. U okviru RT-RK imamo priliku da radimo zajedno sa renomiranim proizvođačima potrošačke elektronike na „cutting-edge“ tehnologijama. Jako je lep osećaj kada svetlost dana ugledaju uređaji i kada znate da je vaš tim to omogućio. Posao je veliki deo vašeg života i stoga bi trebalo da bude prijatan. U kompaniji gajimo timski duh i prijatnu drugarsku atmosferu. Kao vođi tima, veoma mi je važno da to prenesemo i na mlađe kolege. Tražimo balans između profesionalnih aktivnosti i pravog, iskrenog druženja. Kada se jednom navikneš na takvo radno okruženje to postaje tvoja potreba. Rad u ovoj grani industrije zna da bude veoma zahtevan. Fleksibilni radni uslovi i timski rad su naša glavna snaga.

Prikaži više

Iz našeg pera

Poslovi

Beograd, Novi Sad

18.11.2021.

Istekao

IT Insajder - iskustva o radu i sa intervjua

Podeli svoje iskustvo

Anonimno podeli svoje iskustvo o radu ili sa intervjua i pomozi drugim kandidatima koji se interesuju za kompaniju.

Iskustvo · 01.06.2021.
3

QA

Pozitivno

Ljudi su najkvalitetnija "stvar" u firmi. Mnogo dobra ekipa, cast izuzecima.

Zamerke

Nepotizam je izmakao kontroli. Apsolutno se ne gleda znanje i sposobnost vec ciji si i koliko si dugo u firmi i na osnovu toga se dodeljuju pozicije i titule.

Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od četiri godine
7

Ove informaciju su mi korisne

Intervju · 14.08.2021.

Junior Software Developer

Negativno iskustvo
Kako je izgledao proces

Prvi krug: Neki logički test, test iz osnova C-a i test iz C++. Test iz C-a je uglavnom bio o alokaciji memorije i pokazivacima, dosta pitanja i o nekim stvarima koje definitivno nisu osnove C-a. Test iz C++ sa je bio dosta slobodniji, pisao se kod za 3 zadatka, apstrakcija, enkapsulacija, i jedan zadatak gde treba da se implementira u praksi, nasledjivanje i polimorfizam. Bio je i zadatak da se prebaci heksadecimalni broj u binarni. Drugi krug: Klasican HR intervju, malo o meni, zasto bas ta firma, kakva su ocekivanja i to, nije bilo onih glupih pitanja tipa gde vidis sebe za 10 godina. Treci krug: Odrzao se kasno verovatno van radnog vremena pa donekle razumem zasto je gospodin bio neljubazan. Kasnio je na intervju, i otisao ranije sa njega, trajao je oko pola sata gde smo 15 minuta pricali o mom CV-u, pa postavio 2 pitanja i to je bilo to. Njegov stav nije opravdanje za moju zbunjenost i neznanje ali definitivno nije pomogao.

Pitanja sa intervjua
  • Sta je vtables?
  • Sta je POSIX?
Potvrđen korisnik
  • Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

5

Ove informaciju su mi korisne

Iskustvo · .
Iskustvo · .
Iskustvo · .

Plate

Plate koje su uneli korisnici sajta

Prosečna neto plata

1500

Project Manager 1 plata

MIN
1500
PROSEK
1500
MEDIJANA
1500
MAX
1500

Prosečna neto plata

650

QA Specialist 1 plata

MIN
650
PROSEK
650
MEDIJANA
650
MAX
650

Prosečna neto plata

2200

Software Architect 2 plate

MIN
1600
PROSEK
2200
MEDIJANA
2200
MAX
2800

Prosečna neto plata

1198

Software Developer 6 plata

MIN
950
PROSEK
1198
MEDIJANA
1068
MAX
1600

Prosečna neto plata

1500

Software Engineer 7 plata

MIN
1000
PROSEK
1500
MEDIJANA
1400
MAX
2500

Prosečna neto plata

1600

Embedded systems developer 1 plata

MIN
1600
PROSEK
1600
MAX
1600

APR