Komuniciraj sa kompanijom
Nađa Mirković
HR Generalist
Komuniciraj sa kompanijom
Nađa Mirković
HR Generalist
0
0.jpg
Upoznaj kompaniju

RT-RK d.o.o.

113 osoba prati ovu kompaniju

RT-RK d.o.o. je kompanija koja se bavi pružanjem usluga razvoja softvera i ponudom sopstvenih softverskih rešenja u oblasti sistema za rad u realnom vremenu, sa fokusom na oblasti multimedije, komunikacija i softvera za automobilsku industriju.


Narodnog fronta 23a, 21000 Novi Sad, Srbija
info@rt-rk.com
+381 21 4801100
http://www.rt-rk.com/

O nama

Sedište kompanije je u Novom Sadu, od samog osnivanja 1991. godine. Od 2011. godine, kompanija se razvija u pravcu širenja regionalne mreže centara i otvara odeljenja u Beogradu, Banja Luci i Osijeku. Pozitivna iskustva saradnje sa FTN-om u Novom Sadu, trudi se da prenese i na saradnju sa eminentnim fakultetima u regionu (ETF u Beogradu, MATF u Beogradu, FERIT u Osijeku, ETF u Banja Luci).

SARADNJA SA SVETSKIM IMENIMA U OBLASTI POTROŠAČKE ELEKTRONIKE

Danas RT-RK angažuje više od 1000 stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, što je čini jednom od najvećih kompanija za razvoj softverskih rešenja u oblasti jugoistočne Evrope. Poslovanje kompanije je u potpunosti usmereno na strano tržište. BMW, Audi, Harman, Google, Ericsson, DENSO, FotoNation, Autoliv, Ask Industries, TTTech, MIPS/Imagination, CISCO, Cirrus Logic, Xiaomi, Harman Kardon, Onkyo & Pioneer, Starkey Hearing Technologies, Marvell, iWedia, Stofa, Bouygues Telecom, NTT Docomo & Plala, VEON, Sky, Reliance Jio, Netbynet, SaskTel, MediaTek, samo su neka od imena sa liste naših zadovoljnih partnera i klijenata. Kako se oni nalaze u različitim delovima sveta, naši zaposleni imaju mogućnost da putuju i upoznaju se sa različitim kulturama i da na taj način obogate osim profesionalnog i lično iskustvo.

BRIGA O PROFESIONALNOM RAZVOJU ZAPOSLENIH

Kao stalno rastuća kompanija, sa ozbiljnim, dugogodišnjim iskustvom trudimo se da vodimo brigu o svojim zaposlenima. Profesionalni razvoj zaposlenih stimulišemo radom na inovativnim projektima koji podrazumevaju rad sa najmodernijim razvojnim platformama i alatima. Mimo toga se trudimo i da olakšamo uvođenje novozaposlenih u posao, redovnim organizovanjem internih stručnih kurseva, mentorskim pristupom, itd.  

STIMULACIJA AKADEMSKOG RAZVOJA

Akreditacijom od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije kao razvojno-istraživačkog instituta, inovativni i naučno-istraživačkih potencijali kompanije su potvrđeni i na formalnom nivou. Za one koji žele da nastave sa akademskim razvojem, pomažemo upis na doktorske studije, objavljivanje i prezentovanje naučno-istaživačkih radova kako na domaćim, tako i na stranim stručnim konferencijama.

DODATNO EDUKOVANJE STUDENATA

Za buduće IT profesionalce koji su još na studijama, tradicionalno organizujemo različite letnje škole i prakse kako bismo im pružili priliku da se upoznaju sa oblašću rada naše kompanije. Tokom jula i avgusta organizujemo letnju praksu i letnje škole u oblasti embedded developmenta, FPGA i IoT. Osim toga, imamo različite programe stipendiranja za studente koji se nalaze na različitim nivoima studija. Ukoliko želite da se informišete ili ste već odlučili da postanete RT-RK stipendista, slobodno pišite na e-mail: stipendija@rt-rk.com.

Pročitaj više

Tech stack

C C++ Java JavaScript Python Go Assembly P4 Lua Linux Android iOS Windows RTOS ROS Qt gTest TensorFlow OpenVX OpenCL CUDA AutoSAR

Beneficije

Rad na daljinu Edukacija, profesionalni razvoj Zdravlje Kompanijski popusti Program mentorstva Rad od kuće Porodica i roditeljstvo Sport i rekreacija
Poslovna putovanja u inostranstvo.
Obuka iz engleskog jezika, stručna biblioteka, Udemy.
Sistematski pregledi.
Popusti za razne usluge (bankarske usluge, zdravstevne ustanove i sl.)
Pokloni za novorođenčad, novogodišnji pokloni za decu.
Fitpass, timski sportovi.

Naši ljudi

Nikola Vranić1.jpg

Nikola Vranić

Team Lead, DTV Group

U kompaniju RT-RK sam došao pre 10 godina kao student stipendista. Kroz projekte i akademsku aktivnost naučio sam kako se od malo peska može napraviti kompleksan sistem za korisničku upotrebu prolazeći kroz faze dizajniranja hardvera, pisanja programske podrške za rukovaoce uređaja kao i sistemske i korisničke aplikacije za mobilne uređaje. Kompaniju RT-RK sam odabrao iz razloga što pruža mogućnost rada na različitim IT poljima, od automotiva, digitalne televizije, IoT, programskih prevodioca i dr. Ukoliko vam „dosadi“ rad na jednoj oblasti ili želite da naučite nešto novo, imate mogućnost da zatražite promenu tima. RT-RK je jedna od retkih uspešnih kompanija na ovim prostorima koja ima rukovodstvo iz Srbije.
milena1.png

Milena Milošević

Team Lead, Automotive Group

U RT-RK sam došla pre sedam godina. Prvobitno angažovanje bilo je na studentskom istraživačkom projektu od četvrte godine studija do završetka master studija. Na ovom i drugim projektima na kojima sam radila, stalno sam sticala nova znanja o raznim tehnologijama, a sve to zahvaljujući vedrom i kreativnom timu, kao i spremnosti iskusnih kolega da pomognu. Danas, takođe učestvujem na studentskom istraživačkom projektu, ali ovoga puta sa strane onih koji prenose znanja mladjim kolegama.
nenad cetic.jpg

Nenad Četić

Group Lead, BMW Project

U RT-RK sam počeo da radim kao mlad inženjer pre 11 godina. Odmah sam dobio priliku da se uhvatim u koštac sa pravim, industrijskim proјеktima. U okviru RT-RK imamo priliku da radimo zajedno sa renomiranim proizvođačima potrošačke elektronike na „cutting-edge“ tehnologijama. Jako je lep osećaj kada svetlost dana ugledaju uređaji i kada znate da je vaš tim to omogućio. Posao je veliki deo vašeg života i stoga bi trebalo da bude prijatan. U kompaniji gajimo timski duh i prijatnu drugarsku atmosferu. Kao vođi tima, veoma mi je važno da to prenesemo i na mlađe kolege. Tražimo balans između profesionalnih aktivnosti i pravog, iskrenog druženja. Kada se jednom navikneš na takvo radno okruženje to postaje tvoja potreba. Rad u ovoj grani industrije zna da bude veoma zahtevan. Fleksibilni radni uslovi i timski rad su naša glavna snaga.

Iz našeg pera

 • How I became a Medior Software Developer in two years - Ivana Tesevic

  Ono što imamo u našoj kompaniji, a što sam sigurna da je retko na drugim mestima, je kultura seniorskog mentorstva. Ovo nije oblast kojom možete ovladati za dve godine, ali postoje kolege seniori od kojih se uči. Oni nesebično dele svoje znanje a ja crpim i učim iz toga što je više moguće. (više)

 • U BMW modelima od jeseni 2021 i AD funkcionalnosti tima RT-RK Automotive

  Prošlo je tri godine od kada je RT-RK Automotive/TTTech Auto (juna 2018) najavio učešće u projektu za razvoj autonomne vožnje za BMW i raspisao konkurs za pozicije na projketu. (više)

 • Mi smo „opsednuti pouzdanošću“ u najpozitivnijem smislu reči – Miljan Čubrilo

  „Nama trebaju talenti, ali ne samo to. Oni moraju imati u ovome lični motiv i pokretačku snagu da samostalno uče i savladavaju prepreke ispred sebe.“ (više)

 • Real-time automotive – bezbedni sistemi budućnosti

  „U sledećoj deceniji automobilska industrija će se suočiti sa razmerama promena koje nisu viđene zadnjih 100 godina. Ovu promenu će pokretati prvenstveno četiri međusobno jačajuća trenda, tj. koncept autonomnih, povezanih, električnih i deljenih vozila (autonomous, connected, electrical, shared - ACES) “. (više)

 • The story behind the business with Danijel Spasojević

  „Najimpresivnije je bilo videti kako kroz sve ovo stasavaju ljudi, kako nam raste znanje i kako oni koji su pratili, postaju oni koji vode. Neki su sada perjanice velikih svetskih firmi, neki su i dalje ovde i vode timove i projekte ili prave nove funkcionalnosti i unapređuju postojeće, a sve ih spaja jedna stvar - a to je iskustvo i znanje koje su stekli ovde“. (više)

 • In care of the project, in care of the people - Stevica Đukić

  Koja je definicija Tech lead-a? A koja Team lead-a? Kako se te dve uloge kombinuju u jednoj osobi? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u intervjuu koji sledi: Stevica Đukić, Technical Project lead and Team Lead, RT-RK Automotive. (više)

 • Zapošljavamo 200 inženjera svih senioriteta

  Naš domen su embedded sistemi, a znanje i 30 godina iskustva nas je kvalifikovalo za razvoj onih najkompleksnijih, ugrađenih u automobile. Softver u takvim sistemima – sigurnosno kritičan, vremenski trigerovan, operativan u slučaju otkaza – je naš posao, ekspertiza i strast. (više)

 • Jedan od Scrum timova na BMW projektu za autonomnu vožnju

  Kada na projektu imate stotine inženjera, klasični Scrum nije efikasan. Koristimo LeSS (Large Scale Scrum). Razvoj softvera Scrum metodom zahteva duboku organizacionu promenu da bi bio agilan. Stoga LeSS nije samo praksa, već organizacioni framework razvoja.

  LeSS je skalirana verzija jedno-timskog Scrum-a, i održava mnoge prakse i ideje jedno-timskog Scrum-a. Srce LeSS-a su pouzdane metode integracije timova uz pomoć automatizovanih testova uvezenih u sistem kontinuirane integracije, gde je posao provere validnosti novog koda i ocena kvaliteta prepušten mašini. Timovi su organizovani kao cross-functional entiteti, gde se članovi tima samoorganizuju oko postizanja zadatih ciljeva. Razvoj je iterativan, potvrđuje se u dvonedeljnim sprintovima, gde se napredak različitih timova prilagođava oko zajedničkih domena i ciljeva. U LeSS-u su svi timovi u zajedničkom sprintu s istim ciljem: isporučiti potpuno funkcionalan kod, spreman za integraciju u vozilo ili deo infrastrukture, i tako svakog sprinta.
 • RT-RK dan na Letenci

  Svake godine u prvoj polovini juna, RT-RK za svoje zaposlene i njihove porodice organizuje druženje na izletištu Letenka, na Fruškoj gori.

  Cilj sa kojim organizujemo događaj podrazumeva izmeštanje zaposlenih iz radnog okruženja i jačanje timskog duha učestvovanjem u zajedničkim aktivnostima. Kolege imaju priliku timski da se takmiče u fudbalu, basketu i odbojci, a na raspolaganju su i aktivnosti poput steličarstva, turnira u šahu ili adrenalinske avanture spuštanja zip-lineom. Mimo aktivnosti za zaposlene, naša želja je da Letenka ostane događaj kada se upoznaju i druže i članovi porodica naših zaposlenih. Uz šetnju fruškogorskim stazama  i veseo trk po livadi, naše najmlađe zabavljaju i angažovani sportski animatori. Novo druženje smo zakazali za jun sledeće godine, kada će poznate ekipe osvežene novim članovima ponovo odmeriti snage. Do sledeće Letenke, ostaje nam da sumiramo utiske i održimo pozitivnu atmosferu sa piknika.
 • Obuke i razvoj zaposlenih

  Kao što je poznato, rad u IT industriji nužno zahteva stalno učenje. Veoma nam je važno da idemo u korak sa trendovima u oblasti razvoja softvera, a to podrazumeva i stalno usavršavanje zaposlenih. U procesu planiranja obuka trudimo se da uskladimo potrebe poslovanja i interesovanja zaposlenih, kao i da ponudimo različite vrste internih i eksternih kurseva, kako stručne, odnosno „hard skill“ tako i „soft skill“ obuke.

  Predavači su često kolege iz kompanije koje svoje znanje i iskustvo prenose ostalima. Neki od internih kurseva koji se nalaze na listi najtraženijih su: Basic and Advanced C++ Programming, Advanced C Programming, Advanced Linux Programming, DTV Software Programming, Android System Programming, Python, ISTQB, SCRUM itd. Pored internih kurseva, po potrebi angažujemo i predavače iz različitih domaćih i stranih agencija i institucija.

  Poznata je činjenica da razvoj savremenog IT profesionalca mimo tehničke ekspertize podrazumeva i učenje različitih „soft“ veština. U poslednje vreme sve više dajemo značaja upravo ovakavim obukama, tako da smo radili na tehnikama upravljanja stresom, upravljanja ljudima, mentorstvom kao veštinom, komunikacijskim tehnikama i slično.

  Pored obuka koje zaposlenima nudimo u okviru kompanije, snažno podstičemo i akademski razvoj. Svim zaposlenima koji su zainteresovani da nastave sa formalnim obrazovanjem nudimo podršku da svoje obrazovanje nastave na master ili doktorskim studijama. Na taj način stimulišemo mladog profesionalca da nastavi sa usvajanjem novih naučnih saznanja koja se stiču istraživačkim radom, učenjem i učešćem na različitim stručnim domaćim i stranim konferencijama. Ukoliko ste zainteresovani da budete deo tima koji stalno uči i razvija se, budite slobodni da nas kontaktirate.

  Poslovi

  1 / 14

  IT Insajder

  Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije RT-RK d.o.o.

  QA

  potvrđen LinkedIn profil
  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od četiri godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
  Pozitivni utisci o kompaniji
  Ljudi su najkvalitetnija "stvar" u firmi. Mnogo dobra ekipa, cast izuzecima.
  Zamerke kompaniji
  Nepotizam je izmakao kontroli. Apsolutno se ne gleda znanje i sposobnost vec ciji si i koliko si dugo u firmi i na osnovu toga se dodeljuju pozicije i titule.

  Software QA

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na određeni vremenski period više od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
  Pozitivni utisci o kompaniji
  Velika kompanija sa mnogo različitih projekata. Redovno organizovanje obuka za zaposlene koji žele da uče i napreduju.
  preporučujem

  Software Developer

  • Nije trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na određeni vremenski period manje od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
  Pozitivni utisci o kompaniji
  Na prvi pogled zanimljivi projekti, naročito u oblasti auto-industrije.
  Zamerke kompaniji
  Hotična organizacija unutar tima. Vođe timova su uglavnom asistenti/doktoranti FTN-a bez realnih referenci i iskustva u industriji, što postaje vidljivo već prvog dana. Nepotizam "at its best". Projekti na prvi pogled deluju jako zanimljivo i izazovno, ali ubrzo sledi razočarenje - kompanija je klasičan outsourcing jeftine radne snage za jednostavne zadatke, dok se suština radi tamo negde.
  ne preporučujem

  Tester

  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na određeni vremenski period manje od jedne godine
  • Opšti utisak o kompaniji:
  Pozitivni utisci o kompaniji
  Љубазна екипа на послу и доступне колеге широм компаније
  Zamerke kompaniji
  Слабе плате тестера
  preporučujem

  Android application developer

  Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd
  bez ponude za posao
  pozitivno iskustvo
  Ceo proces je trajao 2 nedelje
  Kako je izgledao proces
  Proces se sastojao iz tri kruga. Prvi krug je klasican razgovor sa HR, koj faks sam zavrsio, prethodno radno iskustvo, zasto RT-RK, lagan i prijatan razgovor sve u svemu. Nakon par dana sam dobio zadatak koji je trebao da se resi za sat vremena, i posalje resenje, lagan zadatak, osnove OOP uglavnom. Nakon nedelju dana isao je tehnicki deo, ispitivao me je jedan senior do najsitnijih detalja, trazio da pisem kodove na papiru i tabli, previse teska pitanja, previse sitnica za poziciju juniora. Par dana nakon toga su javili da su se odlucili za drugog kandidata, i da ce me kontaktirati za buduce otvorene pozicije.
  *Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.

  Plate

 • Pozicija
  Prosečna neto zarada
  Min Max

  QA Specialist
  1 plata
  650 EUR / mesečno
  650 650

  Software Architect
  2 plate
  2200 EUR / mesečno
  1600 2800

  Software Developer
  5 plata
  1237 EUR / mesečno
  950 1600

  Software Engineer
  6 plata
  1500 EUR / mesečno
  1000 2500

  Embedded systems developer
  1 plata
  1600 EUR / mesečno
  1600 1600

 • APR

  Copyright © 2021 ·
  Made with in Subotica.
  Sadržaj sajta je u vlasništvu kompanije HelloWorld. Zabranjeno je njegovo preuzimanje bez dozvole.
  Video Insajder - RT-RK

  Postavi pitanje poslodavcu

  Prosledićemo tvoj upit poslodavcu samo ako je u vezi sa oglasima za posao na našem sajtu, apliciranjem na iste, praksom u datoj kompaniji i slično.
  Čim dobijemo odgovor, poslaćemo ti ga na e-mail.

  Uporedi kompanije

  Uporedi kompaniju RT-RK d.o.o. sa kompanijom:


  Uspešno
  Neuspešno urađena operacija
  Prijavi se u svoj nalog
  Zaboravljena šifra?

  Nisi registrovani korisnik? Napravi nalog ili se prijavi putem društvenih mreža.  Prijava putem društvenih mreža

  Kontaktiraj nas

  Tvoja poruka će biti prosleđena timu HelloWorld.rs, a ne poslodavcu. Ukoliko želiš da pitaš poslodavca četuj sa predstavnikom kompanije..

  Potvrdi

  Greška