O kompaniji
16
Iskustva
2
Plate
2
Poslovi
Nites d.o.o. logo

Nites d.o.o.

1.5

Iskustva

1.5

Menadžment kompanije

1

Beneficije

2

Balans karijera-privatni život

2

Timska atmosfera

1.5

Zadovoljstvo projektima

1.5

Mogućnost napredovanja

1
Intervju
31.01.2024
Pozitivno iskustvo

Project Manager

Bez ponude za posao

Intervju veoma lak

Online intervju

Trajalo je 17 nedelja

Kako je izgledao proces

Prvi i jedini razgovor bio je u oktobru prosle godine, sa HR predstavnikom za Srbiju, koji je baziran u BiH. Klasicna HR pitanja uz prolazenje kroz CV sa vecim zadrzavanjem i pitanjima oko zavrsenih skola, diploma i sertifikata. Sledilo je objasnjenje pozicije kao i info da se radi na projektima koji su vezani za drzavu (zdravstvo i energetika). Receno mi je da ce me obavestiti o narednom koraku cim budu bili u mogucnosti, da bi mi sredinom Januara stigao klasicni mail zahvalnosti kojim me takodje obavestavaju da su odlucili da nastave sa drugim kandidatima. Savet je da skrate malo sam proces selekcije jer je u mom slucaju trajao 3 meseca, kao i da navedu u sam oglas za poziciju da li je tip posla on site, remote ili hibrid.

Pitanja sa intervjua

  • Zavrsene skole, prosla radna iskustva
Korisno? 0
Intervju
25.10.2023
Negativno iskustvo

Frontend Engineer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

Inicijalni razgovor sa ljubaznim HR-om je bio vrlo prijatan, sa opštim pitanjima o dosadašnjem iskustvu, željama, planovima. Nakon dve nedelje zakazan mi je tehnički intervju, koji je obavljen u formi razgovora o tome na kakvim projektima sam radio, koja je bila moja uloga u timu, kojim tehnologijama vladam i na kom nivou, koje sam biblioteke koristio za određene taskove, kako dalje vidim svoj razvoj i sl. Nemam zamerki na tok samog intervjua, pitanja su bila konkretna a razgovor opušten. Rečeno mi je da ću u sledećih 4-5 dana dobiti odgovor o tome da li idem dalje na sledeći razgovor ili ne, ali odgovor nisam dobio ni u sledećih dvadesetak dana, i pitanje je da li bih ga ikada i dobio da nisam pitao. Vidim da taj nemar prema kandidatima mnogi pominju ovde, i to je ono što jako kvari utisak.
Korisno? 5
Iskustvo
24.10.2023
1 Ne preporučuje

Software Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Toliko ih je malo i nisu od krucijalne vaznosti za rad, ali recimo- moderna kancelarija.

Zamerke

Kompanija je sve ono sto zapravo oslikava drzavnu kompaniju, samo je u privatnom vlasnistvu. Nestrucan menadzment, projekti koji traju u nedogled bez postovanja svih datih rokova. Napreduju samo osobe koje se dopadaju rukovodstvu i koje su spremne da im povladjuju, iako su pri zaposlenju spomenuli kako je napredovanje neizbezno za one koje se trude i rade. Niko vas nece pohvaliti, ali ce vam i te kako zameriti neku sitnicu i na osnovu toga dalje ophoditi prema zaposlenom. Plate nisu lose, ali su i nize u odnosu na slicne pozicije na trzistu. Prekovremeni rad je cest i nije placen. Nepotizam je izrazen, a ogovaranje kolega je na svakom cosku. Opsti utisak rada u kompaniji je los.

Korisno? 18
Intervju
15.10.2023
Negativno iskustvo

Technical Consultant

Bez ponude za posao

Intervju lak

Uživo intervju

Trajalo je 8 nedelja

Kako je izgledao proces

Prvi poziv od strane HR-a, izuzetno ljubazan i prijatan tokom celog procesa. Objasnio mi kako ide proces i pitao nekoliko pitanja. Nakon toga usledio je tehnicki razgovor, pricali smo totalno otvoreno o svemu. Bilo mi je cudno jer prakticno nikakvo tehnicko pitanje nisam dobio, vec uopsteno tipa da li pozanjes SQL i javascript, da li bi bilo problem da to ucim i slicno. Usledio je poziv za naredni krug testiranja HR test, test koji se sastojao iz dva dela, test inteligencije i neki opsti test vezano za karakter osobe. Naredni test je bio sa jos dva dodatna clana, mislim da su pored menadzera, bili jos sistem arhitekta, i zena technical menadzer. Zena je u par navrata bila neprofesionalna i ne bas prijatna sa licnim konstatacijama, tako da sam se u par trenutaka osetio neprijatno, sto do tada nisam osetio nijednog trenutka. Nakon toga me je zvao momak iz HR-a da me pita kako je proslo, gde sam mu rekao da je manje vise sve bilo u redu. Iznenadio sam se tim pozivom, jer to nisam ocekivao, tako da njemu svaka cast na svemu. Nakon toga me niko nije zvao mesec dana. Pozvao sam momka iz HR-a, gde mi je rekao da nema jos uvek povratnu informaciju. Nakon skoro 2 meseca, dobio sam mail da sam se odlicno pokazao, ali da nisam primljen. Obrazlozenje je da su primili nekog drugog koji ima vise dodira sa implementacijom (u navedenom poslu implementaciju radi sama firma za koju rade resenje) gde su oni duzni da razviju resenje. Takodje, vidim da im se oglasi ponavljaju konstantno. Posle svega, pozitivno je to sto je momak iz HRa stvarno bio super, a negativno sto je to sve predugo trajalo, i naravno email u kome ce zadrzati podatke da me "kontaktiraju" ukoliko se javi potreba, jer primaju samo jednog, a onda se ponavljaju oglasi :) jako zanimljivo...

Pitanja sa intervjua

  • Da li si koristio SQL?
  • Da li poznajes JavaScript?
  • Da li poznajes rad u Oraclu?
  • PL/SQL
Korisno? 4
Intervju
28.09.2023
Negativno iskustvo

Technical Consultant

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 5 nedelja

Kako je izgledao proces

Osnovne informacije o poziciji, razgovor sa HR-om, koji je bio jako prijatan i ljubazan. Nakon toga tehnicki intervju, pa onda HR test, pa onda opet neki sastanak sa jos dva dodatna clana, u odnosu na tehnicki (uzivo sastanci). Od poslednjeg sastanka proslo za sada mesec i po dana niko se ne javlja. Nikakavua povratna informacija, pritom je sve bilo korektno, prvi intervju, drugi intervju, treci, sve u 2 -3 nedelje po jedan test nedeljno. Sada vidim ponavljaju se oglasi. Vrlo sam neprijatno iznenadjen posle 4 kruga selekcije, da se niko ne usudi ni mail da posalje. Zao mi je, jer je prvobitni utisak svega bio mnogo mnogo pozitivniji od onoga sto sada mislim. Neozbiljno za takvu kompaniju kakvom se predstavljaju. Steta, imao sam bolji utisak o svemu... Sada vise nisam ni siguran da zelim da radim za ovu kompaniju, kada vidim kako se odnose prema ljudima...
Korisno? 40
Intervju
29.08.2023
Negativno iskustvo

Project Manager

Bez ponude za posao

Intervju veoma lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Prvi razgovor je bio sa HR predstavnikom firme koji je baziran u BiH, i koji je protekao standardno i ok, nista specijalno s obzirom da HR reguretetu nedostaje harizme u privlacenju kandidata. Klasicna pitanja od strane HR regrutera. Nakon tog razgovora utisak je da NITES nije nista posebno i kompanija na koju ne bi trebao trositi dragoceno vrijeme. Jako mlak utisak,

Pitanja sa intervjua

  • Zasto si se odlucio na promenu kompanije?
Korisno? 0
Intervju
16.05.2023
Negativno iskustvo

Software developer

Bez ponude za posao

Online intervju

Kako je izgledao proces

Razgovor sa deckom iz HR tima. Decko je na sastanku izgledao kao da ga neko tera da razgovara. Desilo se i da mi je posle mog obracanja njemu postavljao pitanja koja sam vec odgovorio kroz obracanje.
Korisno? 13
Iskustvo
03.02.2023
2 Ne preporučuje

Software Developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Redovna isplata poslednjeg radnog dana u mesecu

Zamerke

Kontaktiranje zaposlenih mimo radnog vremena, bez prethodne saglasnosti (radnim danima posle 5 i vikendom...), mobing, lične uvrede, itd. U slučaju saradnje, ni slučajno ne uzimati u obzir neformalne verbalne dogovore bez potpisanog papira.

Korisno? 25
Arhiva | Iskustvo
27.02.2022
3 Ne preporučuje

Software Engineer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Prijatan rad sa kolegama koji uvek hoce da pomognu, stoni fudbal, lokacija firme, privatno zdravstveno osigruanje..

Zamerke

Plate male, bonusa nema, odmori se jedva dobijuju moras da molis sefa, tesko se napreduje...

Korisno? 19
Arhiva | Iskustvo
28.01.2020
2 Ne preporučuje

QA inženjer

Prethodno zaposlen/a

Pozitivno

Redovna plata, fleksibilno radno vreme, kolege su manje-više okej.

Zamerke

Ne postoje benefiti za zaposlene, prekovremeni rad nije plaćen, loša organizacija unutar kompanije, slaba mogućnost napredovanja, nedostatak kvalitetnih i iskusnih stručnjaka, menadžment je sujetan i nema razumevanja za određene stvari.

Korisno? 49