O kompaniji
18
Iskustva
23
Plate
3
Poslovi
MikroElektronika logo

MikroElektronika

4

Iskustva

4 75%

Menadžment kompanije

3.6

Beneficije

3.4

Balans karijera-privatni život

3.1

Timska atmosfera

3.9

Zadovoljstvo projektima

3.6

Mogućnost napredovanja

3.8
Intervju
07.05.2023
Pozitivno iskustvo

Junior Software Developer

Prihvatio/la ponudu

Intervju srednje težine

Uživo intervju

Trajalo je 3 nedelje

Kako je izgledao proces

Nakon inicijalnog slanja CV-a, nakon otprilike 10 radnih dana sam bio pozvan na prvi tehnički intervju uživo u firmi. Intervju se sastojao od 25-30 pitanja na zaokruživanje, vezanih za specifičnosti u C++. Ovaj test se na licu mesta pregleda i ukoliko su rezultati zadovoljavajući, idete na sledeći korak. Nakon teorijskog intervjua usleđuje projektni zadatak, za koji ne postoji neki određeni rok koji treba ispoštovati, team lead kod kog sam radio intervju mi je rekao da ljudi rade okvirno oko 3 do 5 dana, mada ukoliko je potrebno može i da se produži. Ja sam radio 6 dana. Velika pažnja se obraća na čistoću koda i slične suptilnosti, obzirom da sam zadatak nije preterano težak. Radi se QT C++. Nakon što svi kandidati predaju projekte, kandidat koji je najbolje uradio će biti mejlom pozvan na intervju sa HR-om. HR razgovor je bio veoma prijatan i nije bilo klasičnih ispraznih HR pitanja već je bio opušten razgovor gde vi pričate malo o sebi, HR preže malo istorijat firme, kako firma posluje i šta bi ste vi radili. Sva pitanja koja imate možete pitati, sve je veoma transparentno i HR se neće ustručavati da odgovori na bilo kakvo pitanje. Pošto je HR intervju ovakve prirode, verujem da može ujedno da se broji i kao ponuda za posao jer ste jedini preostali kandidat i u startu vam se kažu svi detalji u vezi posla, od plate do pozicije itd. i dat vam je rok od 7 dana da prihvatite ili odbijete ponudu.
Korisno? 2
Iskustvo
09.02.2023
4 Preporučuje

Junior programer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Razgovor za praksu je protekao sasvim korektno i u kratkom periodu je javljeno sta je odlučeno i koji su dalji koraci. Na razgovoru smo se upoznali sa head od IT tima i razgovor je protekao prijatno. Praksa je trajala 3 meseca a dogovor je bio 1 mesec ali ne mogu da kažem da se nije isplatilo. Strpljenje i učenje su doveli do radnog mesta. Na praksi se rede projekti koji su vezani za glavne projekte u firmu tako da nema velike razlike u odnosu na pravi posao što ne velika olakšica. Kolektiv je sjajan a firma organizuje žurke na kojima se zaposleni još više upoznaju i druže....

Zamerke

Nedefinisano trajanje prakse koja nije plaćena Lokacija firme

Korisno? 3
Iskustvo
31.01.2023
5 Preporučuje

Embedded Software Engineer

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Kompanija prima baš svakog, nepostoji maltene nikakva selekcija. Orijentisani su totalnim početnicima koji apsolutno nemaju pojma ništa, dovoljno je da se pokaže volja i želja da se nauči. Većina zaposlenih nije radila nigde drugde već su tu došli kao početnici, ovo im je prvi i jedini posao. To i sama firma ističe i time se ponosi (lol?), a vi se zapitajte malo zašto je to tako... Zli jezici bi rekli da žele da vas iskoriste ;)

Zamerke

Ima tu i tamo po nešto ;)

Korisno? 0
Iskustvo
13.01.2023
Potvrđen Linkedin identitet
1 Ne preporučuje

Intern Web Designer

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Kantina ima jako solidan izbor obroka.

Zamerke

Postoji kult ličnosti direktora. Samo fale da pookače njegove slike po firmi. Pričaju se klasične floskule o "radu i učenju" dok se zaposleni cede.

Tehnologije

PHP CakePHP
Korisno? 4
Iskustvo
14.11.2022
5 Preporučuje

Software Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 2-4 godine

Pozitivno

Pozitivna radna atmosfera, fleksibilno radno vreme i puno prostora za napredovanje, sve su ovo karakteristike rad u MikroE-u. Organizacija je uspostavljena tako da uvek imas osobu sa kojom mozes da pricas i da se posavetujes. Starije kolege su uvek tu da pomognu i zato MikroE predstavlja idealno mesto za juniore.

Zamerke

Korisno? 6
Iskustvo
12.11.2022
5 Preporučuje

Senior Hardware Engineer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 4-7 godina

Pozitivno

Kompanija veoma vrednuje sposobne ljude. Sirok opseg projekata na kojima se radi tako da uvek ima mesta za profesionalno unapredjivanje. Pored posla zurke su redovan nacin opustanja nakon posla za sve koji to vole sto je jos jedan od benefita pored fleksibilnog radnog vremena, mogucnosti rada od kuce, besplatan godisnji sistematski pregled, dodatni sick day dani, razlicita besplatna klopa za dorucak/rucak, kafe, cajevi, sokovi itd.

Zamerke

Korisno? 0
Iskustvo
09.11.2022
5 Preporučuje

Tehničar tehničke podrške

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Za sada nemam primedbe na posao, placen mi je put, dobra je plata i svaki dan nesto novo se nauci. Svaki dan nesto novo se radi i kolege su uvek tu da pomognu ako se negde zastane. Plata je dobra oko 800 evra mesecno, plus svakih 6 meseci dobijate 100 evra povisicu.

Zamerke

Jedino negativno sto mi naveo je proces zaposljavanja. Pre nego sto vas zaposle morate da budete na praksi, a praksa nije placena i moze da se desi da budete nekoliko meseci na njoj, ja sam licno bio 3 meseca na praksi.

Korisno? 2
Iskustvo
13.10.2022
2 Ne preporučuje

Web Developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Vrlo jaka i stabilna domaca kompanija koja ume da pokaze brigu prema radniku. Vlada lepa atmosfera medju zaposlenima i kompanija nudi dosta raznih benefita zaposlenom. Jako veseo i dobar direktor. Za nekog na pocetku karijere ovo bi bio vrlo lep pocetak jer dosta moze da se nauci i da se napreduje. Firma dosta obraca paznju na karijerni razvoj zaposlenog.

Zamerke

Firma je udaljena od grada, a radi se u monotonoj mracnoj kancelariji gde je radno vreme 8 i po sati (pauza je sat vremena) sto se u pocetku moze i tolerisati ali se kasnije pretvara u nezadovoljstvo. Previse procedura i pravila uz nemogucnost rada od kuce prvih sest meseci koliko traje probni rad. Ponekad nerealni i nelogicni zahtevi od nadredjenog. Kome striktan kancelarijski rad ne smeta, kompanija uopste nije losa za rad.

Tehnologije

PHP Linux NginX Windows ReactJS MariaDB CakePHP NextJS
Korisno? 0
Iskustvo
15.09.2022
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 10 ili više godina

Pozitivno

Odlicna kompanija za ucenje i brzo napredovanje. Sjajna atmosfera i rad sa izvarednim ljudima. Ovde cete naci dobru kolicinu seniora uvek spremnih da pomognu. Komunikacija izmedju razlictih timova je sjajna. Stvari se dogovaraju i resavaju, takoreci u hodu. Okruzenje i projekti su jako dinanamicni, tako da ne postoji sansa da vam bude dosadno. Radi se na razlicitm tehnologijma i projektima. Inovativnost se jako ceni i prepoznaje. Uslovi rada su odlicni (office space, racunari i oprema, dostupnost hardvera...) .Mogucnost napredvanja ili promene smera karijere i ogroman licni razvoj koji ne prestaje ni nakon 10+ godina provednih u firmi. Postoji mogucnost putovanja u inostranstvo i saradnja sa strancima je cesta. Tu su naravno i ostali benefiti: - fleksibilno radno vreme, - rad od kuce, - mogucnost beskamatne pozajmice, - godisnji sistematski pregled, - proslave, - tim-bildinzi, - jubilarne nagrade i pokloni, - free parking, - kafa, caj, sok, lagani snack... - U poslednje dve godine plate su dosta porasle i prekovremeni rad je sveden na minimum ili ga usopte nema, - Odlican work / family balans

Zamerke

Malo kaska za trzistem po visini plata, ali vidim da se u poslednje vreme intezivno radi na tome, tako da ocekujem da ce i to ubrzo da se iznivelise. Fali mozda privatno zdravstveno osiguranje

Tehnologije

MySQL JavaScript C++ Python Delphi Embedded C programming Qt
Korisno? 3
Arhiva | Iskustvo
10.02.2022
1 Ne preporučuje

Embedded Software Engineer Intern

Prethodno na praksi Manje od jedne godine

Pozitivno

Dobra besplatna kafa u menzi.

Zamerke

Odnos nadredjenih prema podredjenima je uzasan. Praktikantima je zabranjeno da ulaze u kuhinju i tamo borave za vreme pauze za rucak od sat vremena. Lokacija uzasna. Radno vreme je fiksno. Plate su male.

Korisno? 5