O kompaniji
102
Iskustva
29
Plate
2
Poslovi
Luxoft logo

Luxoft

4.7

Iskustva

4.7 95%

Menadžment kompanije

4.7

Beneficije

4.5

Balans karijera-privatni život

4.7

Timska atmosfera

4.7

Zadovoljstvo projektima

4.7

Mogućnost napredovanja

4.6
Iskustvo
15.05.2023
5 Preporučuje

Project Manager

Trenutno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Vrlo organizovani procesi, dobar menadzment, raznovrsni projekti, prilike za napredovanje

Zamerke

20 dana odmora za sve, nema dodatnih benefita za zaposlene

Tehnologije

Jira SCRUM Agile
Korisno? 2
Intervju
20.04.2023
Negativno iskustvo

Sales Trainer

Bez ponude za posao

Intervju srednje težine

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Uh, gde početi... kao senior treneru u korporativnom sektoru, ovaj intervju je bio blago rečeno užas... sve ok, preko mejla zakazan intervju, njihiv regruter zakasni na intervju, ispituje me pitanja za lidersku poziciju, ja šokiran. Ja mu kažem da pozicija u opisu nije liderska, ne vodi se tim, on kaže pa jedan mali deo jeste vođenje. U tom slučaju je pozicija Trening menadžera ili koordinatora što nije pisalo (i tu sam svakako imao islustvo) ali nakon podele očekivanja plate (što je za njih vrv bilo visoko) rekli su da me odbijaju zbog neiskustva??? Regruter inače došao u kućnoj isflekanoj i izgužvanoj majici. Sve ok, kultura opuštenosti je u redu ali ne i kultura aljkavosti.

Pitanja sa intervjua

  • Da li ste vodili tim?
Korisno? 7
Iskustvo
11.04.2023
3 Ne preporučuje

Junior Java developer

Prethodno zaposlen/a na neodređeno Manje od jedne godine

Pozitivno

Beneficije za zaposlene i plate su zadovoljavajuće, zaista cene trud i realna je kompanija. Organizacija posla, podela odgovornosti takođe na visokom nivou. Postoje velike mogućnosti napredovanja.

Zamerke

Velika fluktuacija radnika u kompaniji, što znači nezadovoljstvo zaposlenih. Ja sam imao veoma loše iskustvo sa kolegama, jer su međuljudski odnosi veoma loši.

Korisno? 6
Intervju
29.03.2023

Senior system administrator

Bez ponude za posao

Kako je izgledao proces

Kontaktiran preko linkedina. Zanimala ih je plata , engleski i otkazni rok nakon cega je moj CV prosledjen kolegama. Posle vikenda su se javili sa pozitivnom ocenom i trazili da zakazu tehnicki interview. Dan pred iw mi salju kako je mesto popunjeno i da se iw otkazuje ali ce zadrzati moj CV pa me zvati... sto sam ljubazno odbio. Kasnije citam komentare ostalih kolega i sve ima smisla. Oprezno sa ovom kompanijom.
Korisno? 9
Intervju
28.03.2023
Negativno iskustvo

IT Operational Project Manager

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 6 nedelja

Kako je izgledao proces

- Poslato mi je bilo mejlom da odgovorim na par generickih HR pitanja: "Let me ask you a few additional questions: 1. what kind of work format do you prefer ?(office/hybrid/remotely) 2. What are your salary expectations? 3. How soon will you be able to join us in the case of offer acceptance? 4 What is the maximum number of employees in your area of responsibility ? 5. what is your reason for changing jobs now? 6. What attracts you to this vacancy?" Nakon mojih poslatih odgovora, stigao je poziv za tehnicki intervju. Tehnicki intervju obavljen sa jednim od clanova tima u kom bi trebalo da radim na poziciji za koju je konkurisano. Sastojao se od davanja generalnih informacija o samoj poziciji, cilju pozicije, nakon cega smo presli na ne preterano dobro osmisljena situaciona pitanja tipa "sta bi ste uradili kada bi ste morali da uradite to", najgluplje pitanje je bilo: "sta bi ste uradili kada bi saznali da odredjena osoba iz tima nije stigla da spremi prezentaciju koju samo ona moze da drzi, na dan kada to treba da se prezentuje klijentu koji je u americkim vremenskim zonama?" Pritom je bitno napomenuti da je nivo engleskog od sagvornika na ne zavidnom nivou, tako da ne znam koliko je uspeo da razume bilo koji odgovor, posto je sama pitanja jedva postavljao. Ceo vajb mu je bio vrlo ozbiljan, ali nista ozbiljno iz njegovih usta nije izaslo. Nakon toga mi je iskomunicirano da ce za nedelju dana stici odgovor o daljim koracima, koji bi ukljucivali razgovor sa hiring menadzerom i ponudu. Nakon nedelju i po dana ne javljanja, upucen je mail HR regruterki sa kojom je ostvaren incijalan kontakt. Odgovor je glasio da se ceka na odgovor od kolega. Proslo je opet nedelju, dve niko se ne javlja ni sa kakvim informacijama. Danas sam kontaktirala istu regruterku putem LinkedIn-a, da bi mi ona rekla da je bila sigurna da mi je poslala mail i da je intervju bio super ali da su se odlucili za nekog drugog kandidata. Dakle od 13.02 - 28.03.2023 je eto trajao ovaj krajnje neprofesionalan proces. Vidno sam razocarana, uzimajuci u obzir kakav profil pravi ova kompanija na nasim prostorima.
Korisno? 4
Intervju
25.03.2023
Negativno iskustvo

System administrator

Bez ponude za posao

Intervju težak

Online intervju

Kako je izgledao proces

Rekruterke Luxofta su me par puta direktno kontaktirale preko Linkedina, a vise puta sam i slao biografije na neke njihove konkurse. Jednom sam cak i popricao sa jednom od njihovih rekruterki iz Srbije (ona sama je inicirala intervju). Devojka je bila super korektna, ali se posle toga ispostavilo da sam bio prekvalifikovan za tu poziciju i nije doslo do tehnickog intervjua. Nedavno su me potpuno neocekivano pozvali direktno telefonom za poziciju sistem administratora koja im je ostala upraznjena (nisam konkurisao, izvukli su me iz baze verovatno). Ja im rekao da prvo dobro provere moju biografiju (da ne bude opet da sam prekvalifikovan ili nekvalifikovan). Javlja se opet devojka iz HR tima i na losem engleskom kaze da me pozivaju na tehnicki intervju. Usput mi posalju sam tekst oglasa i u opisu posla nista specijalno (2 godine iskustva kao sys admin u Windows AD okruzenju, poznavanje AD/DNS/DHCP). Sledeceg dana sledi tehnicki intervju, gde se javljaju njih trojica. Naravno, kamere im iskljucene, nemam predstavu sa kim razgovaram. Odmah vidim da ce biti problema, jer im je engleski katastrofalan (moj nivo je C1). Cim sam progovorio na nivou C1 engleskog i objasnio da imam iskustva iz 2 domaca datacentra, dvojica od njih postaju prilicno neprijatni i postavljaju trik pitanja koja su daleko iznad trazene pozicije. Bilo je cak i podsmevanja, a jedan od njih mi je iz revolta na pola razgovora bukvalno spustio slusalicu i napustio intervju. Vodja tima je bio kulturan i nas dvojica smo posle toga bez trzavica zavrsili tehnicki razgovor, ali sam ostao sokiran ponasanjem preostale dvojice koji su celo vreme bili prilicno nervozni. Zakljucak: neorganizovani su, vecina Rusa/Ukrajinaca iz HR lose govori engleski jezik i tesko je sporazumevati se sa njima. Inzenjeri takodje lose govore engleski, a neklima od njih nije strano i nekulturno ponasanje tokom tehnickog intervjua. Imao sam na desetine intervjua u zivotu i takav tehnicki intervju jos nisam video. Bitno: nemam nikakvih primedbi na HR osoblje iz Srbije, ali se nasi ljudi izgleda slabije pitaju tamo

Pitanja sa intervjua

  • pitanja koja moze da zna samo neko ko je radio kao senior u multinacionalnoj kompaniji sa kompleksnim multisite AD-om (forest, replikacija itd)
Korisno? 7
Intervju
24.03.2023
Negativno iskustvo

QA Engineer

Bez ponude za posao

Intervju lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Kontakt sa HR-om preko LinkedIna. Potpuno fer, otvoreno. Sve dogovoreno. Rekla je da ce me kontaktirati neko za tehnicki intervju i apsolutno nikakvu povratnu informaciju nisam dobila ni posle 3 nedelje od prijave.
Korisno? 2
Intervju
22.03.2023

Intern/Junior Java Developer

Prihvatio/la ponudu

Kako je izgledao proces

Dogovorili smo se za intervju. 20 minuta pre pocetka intervjua stize mail kako je pozicija popunjena. Na moje pitanje zasto nisu javili ranije dobio sam odgovor da su javile sto pre su mogli. Nije mi jasno da kompanija koja "ima" 18000+ zaposlenih ovako posluje.. Zaobici u svakom smislu.
Korisno? 7
Iskustvo
21.03.2023
Potvrđen Linkedin identitet
5 Preporučuje

Senior Software Developer

Trenutno zaposlen/a na neodređeno 1-2 godine

Pozitivno

I've been working for Luxoft for 1,5 year now. They helped me to move from Russia to Serbia and covered all expenses. When my project was closed they found a new one in short time. Team and management are friendly and supportive.

Zamerke

a lot of bureaucracy, issues with remote desktop

Tehnologije

Spring Java
Korisno? 0
Intervju
19.03.2023
Negativno iskustvo

IT Specialist

Prihvatio/la ponudu

Intervju veoma lak

Online intervju

Trajalo je 1 nedelju

Kako je izgledao proces

Regruter is HR-a je bio jako ljubazan i kulturan. Sa čovekom ko je trebao biti moj "mentor" sam prešla preko svog radnog iskustva, bio je zadovoljan. Veći deo tog prvobitnog dogovora nije ispunjen i uslovi su se tokom probnog perioda menjali usputno.
Korisno? 1