O kompaniji
190
Iskustva
105
Plate
Poslovi
Levi9 Technology Services logo

Levi9 Technology Services

4.2
26.01.2024.

Kako do praktičnog znanja na fakultetu – iz ugla Levi9

Levi9 Serbia

Večito pitanje koje se vrzma po glavi većini studenata je da li će stečeno znanje moći da primene jednog dana u praksi. Pored toga, pitaju se kako izgleda rad na realnom projektu, kao i šta sve može da im pomogne prilikom budućeg zapošljavanja.

Drago nam je što možemo da kažemo da su Najneri doprineli razjašnjavanju bar nekih od ovih pitanja! Prošle godine, na Matematičkom fakultetu u Beogradu stručnjaci iz Levi9 realizovali su dva kursa „Upravljanje IT projektima u praksi“ i „Razvoj aplikacija u Cloud okruženju“ kojima je ukupno prisustvovalo 70 studenata. Ovo nije prvi put da se Najneri nađu u ulozi predavača, štaviše, ovo je peta godina zaredom kako delimo višegodišnje praktično znanje sa studentima Matematičkog fakulteta.

Ove godine je svoje bogato znanje sa studentima podelilo čak 7 Najnera – Marko Milošević, Stefan Krstić, Branislav Zelenak i Mihailo Premović na kursu „Razvoj aplikacija u cloud okruženju“, a Vanja Al-Halidi, Milan Milatović i Tamara Đenadić na kursu „Upravljanje projektima u praksi“.

„Činjenica je da se praktičnim kursevima stiču prva iskustva koja izuzetno mogu da pomognu prilikom traženja posla, pa i u prvim poslovnim angažmanima. Za studente i univerzitete verujem da je ovo jedan novi, drugačiji uvid koji obogaćuje njihovu spoznaju materije koju izučavaju. Teorija i praksa najbolje rastu i napreduju kada jedna drugu podržavaju, a ovakva saradnja je način da se omogući dodatni vid podrške“, kaže Tamara Đenadić, jedan od predavača iz Levi9.

Ovaj kurs završen je posetom kompaniji Levi9, kao i prilikom da svi zainteresovani studenti sa IT profesionalcima prođu jedan Cloud projekat – od početka do kraja. Koliko je celokupno iskustvo značilo kako studentima, tako i predvačima pokazuju reči Stefana Krstića, predavača na kursu o Cloud okruženju: „Morao sam da promenim način komunikacije kako bi ih zainteresovao i uključio u razgovor, da sagledam teme iz drugog ugla i bolje razmislim o stvarima koje sam uzimao zdravo za gotovo kako bi im to na struktuiran način predstavio i odgovorio na sva pitanja. Verujem da su zbog toga predavanja bila korisna, kako studentima tako i meni i nadam se da će time struka ubuduće dobiti bar par novih kolega već upoznatih sa aktuelnim tehnologijama i koji će nas nadmašiti.“

Šta ukoliko na vašem fakultetu ne postoje kursevi sa predavačima iz biznisa? U nastavku pronađite par predloga za sticanje praktičnog znanja tokom studiranja:

  • studentske prakse
  • studentske stipendije
  • radionice, odnosno kursevi koje realizuju IT profesionalci – primer: Code9
  • studentski hakatoni – primer: 5 dana u oblacima

Cilj deljenja znanja sa studentima iz ugla kompanije svakako se ogleda u približavanju prakse mladima i deljenju praktičnog znanja koje studenti mogu nakon zapošljavanja jednostavno i uspešno da primene. „Ceo koncept kursa je zanimljiv. Dopao mi se prikaz praktičnog rada u timu u nekoj firmi, sa sve problemima na koje se nailazi“, kaže jedan od učesnika pomenutog kursa na Matematičkom fakultetu.

Ono što će vam svaki HR profesionalac reći jeste da je uvek dobro kada u biografiji navedete čime ste se bavili tokom studija i ukoliko ste imali prilike da stičete praktično znanje i pored fakulteta. Istaknite svaki kurs, praksu ili studentsko takmičenje kako biste povećali svoje šanse za zaposlenje u željenoj kompaniji.

Ako je ta kompanija Levi9 – radujemo se da vidimo vašu prijavu za neki od naših studentskih programa. 😊

Galerija