InterVenture d.o.o.

Utisci zaposlenih o radu u IT sektoru kompanije InterVenture d.o.o.

  (9 utisaka)
78% zaposlenih preporučuje ovu kompaniju
3.4
beneficije

3.4
mogućnost napredovanja

4.1
balans između karijere i privatnog života

Senior developer


  • Trenutno zaposlen/a u kompaniji
  • Zaposlen na neodređeni vremenski period više od četiri godine
  • Opšti utisak o kompaniji:

Pozitivni utisci o kompaniji
Pažljiv odabir klijenata i zaposlenih kao posledicu ima to da se radi na interesantnim projektima sa kvalitetnim developerima i dobrim ljudima. Kompanija nije kompanija u klasičnom smislu reči, tj. nema koorporacijsku kulturu koja uvek samo smeta zaposlenima. Šta god da je zaposlenom potrebno, to će se razrešiti/pribaviti u najkraćem mogućem roku. Zaposleni dobijaju taman onoliko pažnje koliko je potrebno, ni manje, ni više. Oprema kvalitetna, uslovi za rad na nivou, okruženje odlično.
Zamerke kompaniji
Mnogi kao zamerku navode lokaciju, ali lokacija je zapravo jedna od prednosti. Teško ćete naći kompaniju od 100+ ljudi koja za veliku većinu (a možda i sve) njih može da obezbedi parking. U sred ste šume, vazduh je predivan, može da se prošeta i uživa u okolini. To što nema prodavnice na manje od 10 min hoda mi nikada nije predstavljalo problem. Kolima sam za sekund bilo gde ukoliko je to potrebno, a uglavnom nije.
preporučujem
utisak postavljen: 27.03.2019.

Software Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke, Beograd/Zvezdara
bez ponude za posao
Intervju srednje težine
negativno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi razgovor sa HR agencijom i dogovor za sledeći sastanak. Sledeći put se čuli putem Skypa sa glavnom osobom u Beogradu i dogovor za tehnički intervju. Generalno prvi krug u Zvezdarskoj sumi (Zgrada tehnološkog parka) gde sam opet putem Skypa kod njih razgovarao sa Senior Android Developerom i Menadžerom. Razgovor je trajao oko sat vremena, dalje nisu imali vremena žurili su na sastanak uz izvinjenje. Nakon toga samo povratna informacija da tehnički nisu zadovoljni iako nisam radio test nikakav, iako smo punih sat vremena razgovarali sasvim fino o svemu što su pitali. Za mene je bilo gubljenje vremena zato što je sve trajalo skoro 3 nedelje i nikakva detaljnija informacija zašto i šta nije bilo zadovoljavajuće. Moj utisak.

utisak sa intervjua postavljen: 24.10.2018.

Senior Java Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
bez ponude za posao
Intervju težak
Ceo proces je trajao 2 nedelje
Kako je izgledao proces
Intervju je jako kompleksan i zahtevan. Prvi krug je razgovor sa HR-om. Upoznavanje, ona je predstavila firmu, pričala o projektima, klijentima itd. Nakon nekoliko dana usledio je online razgovor sa klijentom, nasamo, tako da je opet bilo predstavljanja, priča o projektu, tehnologijama, načinu rada, strukturi tima,... U trećem krugu razgovor se odvija online sa senior developerom, koji postavlja pitanja vezana isključivo za Javu. Pitanja su srednje težine. Nakon toga dobija se zadatak koji je jednostavan, međutim malo obimniji za zadato vreme, tako da je zamisao da se on dovrši u četvrtom krugu. Četvrti krug podrazumeva odlazak rano ujutru u Švajcarsku kod klijenta (svi troškovi su plaćeni) gde je organizovan celodnevni intervju i razgovor sa članovima tima. Prvo ide tehnički razgovor sa dva senior developera, oni postavljaju unakrsno različita pitanja na temu Jave, algoritama, tehnika programiranja, neke opšte stvari itd. Ovo je ujedno i najnaporniji deo. Zatim sledi praktični deo, tj. dovršavanje zadatka iz prethodnog kruga i dodatno ispitivanje vezano za implementaciju rešenja. Nakon toga ide razgovor sa PM-om, pa sa kolegom iz InterVenture-a, pa online sa frontend developerom iz drugog tima. Na kraju dolazi završni razgovor gde se razmenjuju utisci o svemu, ali konačan odgovor javljaju naknadno. Dakle celokupan proces je jako naporan, a negativna stvar je što ne kažu to jasno na početku.

utisak sa intervjua postavljen: 21.08.2018.

Software QA Automation Engineer

Viktorija F., Online/Skype
prihvatio/la ponudu
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Ceo proces je trajao 3 nedelje
Kako je izgledao proces
Prvi krug mi je bio HR intervju koji je bio jako prijatan, HR je bio ljubazan i predstavio mi je kompaniju, nije bilo neočekivanih ili čudnih pitanja za mene kao kandidata. Pitanja su uglavnom bila o mojim očekivanjima itd. HR mi je izašao u susret da održimo intervju preko skajpa posto nisam iz BG-a. Zatim je usledio tehnički intervju sa partnerima iz Ciriha isto preko skajpa, koji je takođe bio opušten i prijatan. Oni su mi predstavili partnersku firmu u čijem timu ću biti, a pitanja za mene su bila uglavnom vezana za moje iskustvo u različitim oblastima testinga, sa kojim tehnologijama sam radila itd. Nakon toga dobila sam code challenge, nekoliko zadataka vezanih za ui, api, performance testiranje. Zadaci su bili laki i realno mogu da se urade za manje od 4-5 dana (koliko sam dobila na raspolaganju). Test menadžer je bio dostupan da mi pomogne oko nedoumica vezanih za zadatke. Nakon trećeg kruga dobila sam ponudu i prihvatila je :) Sve u svemu ceo proces je bio jedno pozitivno iskustvo :)

utisak sa intervjua postavljen: 17.07.2018.

Frontend Developer

Osoba nije želela da prikaže svoje lične podatke
prihvatio/la ponudu
Intervju lak
pozitivno iskustvo
Kako je izgledao proces
Prvo ide razgovor sa HR menadžerom, pa zadatak za rad od kuće, pa tehnički intervju/review zadatka i na kraju je razgovor sa project menadžerom. Malo se duže čekalo na zakazivanje drugog kruga, zbog čekanja odgovora od klijenta, ali posle toga je sve išlo brzo. Zadatak je bio odličan način da se pokaže znanje, ništa teško. Rok za zadatak je bio nedelju dana, mada može da se uradi za 3. Posle svakog kruga se dobije konstruktivan feedback, gde šta i kako poboljšati. Sve u svemu jako prijatno iskustvo.

utisak sa intervjua postavljen: 25.04.2018.
*Utisci zaposlenih predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora i ne odražavaju mišljenje sajta HelloWorld.rs i njegovog tima.


Napomena: Na ovoj stranici nalaze se javno dostupni agregirani podaci koji su objavljeni od strane nadležnih institucija i/ili koje je kompanija objavila sama o sebi. Izneti Utisci zaposlenih bilo sa intervjua bilo iz radnog iskustva predstavljaju subjektivno mišljenje njihovih autora u skladu sa članom 46. Ustava Republike Srbije i ni na koji način ne odražavaju mišljenje ili stavove sajta HelloWorld.rs. HelloWorld.rs ni na koji način ne garantuje niti utvrđuje istinitost iznetih mišljenja, niti ih moderiše.

Interventure je mlada švajcarska nearshoring kompanija, osnovana 2010. godine, sa kancelarijama u Cirihu i Beogradu. Specijalizovani smo za osnivanje softverskih razvojnih timova u Srbiji. Putem našeg inovativnog "Own Team Model" naše kolege rade za međunarodne kompanije. Rad sa nama znači da ćete direktno komunicirati i sarađivati sa kolegama iz inostranstva, iznositi svoje ideje i oblikovati projekte. 

Oglasi za posao (trenutno 0 aktivnih oglasa)

Podaci preuzeti sa sajta Agencije za privredne registre

Naziv
INTERVENTURE
Adresa
Vojvode Vlahovića 31T
Datum osnivanja
15.12.2011.
PIB
107376976
Matični broj
20790083
Poslovni naziv
INTERVENTURE DOO BEOGRAD (VOŽDOVAC)
Delatnost kompanije
6201 Računarsko programiranje
Pravna forma
Društvo sa ograničenom odgovornošću
Zakonski zastupnici
Marko Đurić - Direktor

Iz pera poslodavca čitajte o novostima i trendovima na domaćem IT tržištu

Kompaniji je nestalo mastila :)
Copyright © 2020 :: Sva Prava Zadržana :: HelloWorld.rs. ::
Made with in Subotica.
Uspešno
Neuspešno urađena operacija